Ontdek de fascinerende geschiedenis en de aangrijpende verhalen van WOII

Met authentieke wapens, voertuigen, uniformen en objecten dompelt het Bastogne War Museum jou onder in een van de meest dramatische periodes in de geschiedenis. Deze vernieuwende ervaring voor bezoekers beeldt de oorzaken, gebeurtenissen en consequenties van de Tweede Wereldoorlog gedetailleerd uit. Het is een spannende reis door de wereldgeschiedenis en een aangrijpend eerbetoon aan alle mensen die sneuvelden.

Op slechts een steenworp afstand van de echte locatie van de Slag om de Ardennen vind je het Bastogne War Museum, dat context geeft aan dit intercontinentale conflict, en de Tweede Wereldoorlog bekijkt door de ogen van de gewone mensen die de oorlog meemaakten.

Het museum volgt de ervaringen van een Amerikaanse en een Duitse soldaat, een leraar uit Bastenaken, en een jongen van 10 jaar. Zodoende krijg je bij alle fases van de slag verschillende inzichten en perspectieven. De dagelijkse gruwelijkheden worden tot leven gebracht door middel van archiefbeelden, hightech reconstructies en originele objecten.

Je kan zelfs voet zetten op de plek waar dit doorslaggevende moment plaatsvond. Loop door gedetailleerd vormgegeven sets, zoals een hoofdkwartier van de Geallieerden, de bosrand van de Ardennen, en een café temidden van de chaos.

Je eindigt de reis met een bezoek aan het Mémorial du Mardasson, een groot stervormig oorlogsmonument ter ere van alle troepen die sneuvelden in de Slag om de Ardennen.

Met tal van praktijkgerichte tentoonstellingen en tot nadenken stemmende getuigenverklaringen is dit een diepzinnige geschiedenisles, die je een nieuw inzicht geeft op WOII.

Hoogtepunten
  • Leer alles over de gebeurtenissen die leidden tot de Tweede Wereldoorlog en de beslissende Slag om de Ardennen – een van de meest dramatische momenten in de moderne geschiedenis
  • Volg de perspectieven van 4 gewone mensen die in het conflict verwikkeld waren geraakt, en zie hoe hun verhalen gedurende de oorlog samenkomen
  • Duik in de geschiedenis en loop door de sfeervolle, levensechte reconstructies van oorlogstaferelen
Ticket
Tickets direct geleverd
 Smartphonetickets toegestaan
Wat is inbegrepen
  • Toegang tot het museum
  • Audiogids (beschikbaar in het Engels, Nederlands, Frans en Duits)
Annulering

Annuleren is niet mogelijk bij dit ticket.

Klik hier om je tickets te boeken.

Geschikt voor: Kinderen (0-6)Kinderen (7 -14)Jongeren (15 - 21)VolwassenenSeniorenFamilieGroepenIndividueel
Faciliteiten: EetgelegenheidParkeergelegenheidRolstoelvriendelijkWanneer

vr 9 februari t/m do 19 juli 2018

Openingstijden

Tussen 15 maart en 15 november : dagelijks open + op feestdagen van 09.30 t/m 18.00 (laatste toegang om 16.00).

Wij zijn ook geopend op 1 en 11 november van 09.30 t/m 18.00.
Op 24 en 31 december sluit de tentoonstelling uitzonderlijk om 16.30. Laatste toegang om 14.30 + gesloten op 25/12en 01/01.

In juli-augustus : dagelijks open + op feestdagen van 09.30 tem 19.00 (laatste toegang om 17.00).

Buiten deze periodes: open van dinsdag tem zondag van 09.30 tem 18.00. We zijn wel open op maandag als het op een feestdag valt en tijdens de Belgische schoolvakanties.

Jaarlijkse sluiting: van 8 januari 2018 t/m 8 februari 2018

Uitzonderlijk gesloten op 1 januari en 25 december

Prijzen

€14,=

Locatie

Bastogne War Museum
Colline du Mardasson 5
6600 Bastenaken


Booking.com
Het Laatste Tafeltje