39% korting

Grijp je kans en boek hier je tickets met korting voor deze unieke mummie tentoonstelling in Brugge, België voor maar v.a. €8,50.

Altijd al geïnteresseerd geweest in het oude Egypte? Maak nu gebruik van deze unieke kans om deze tentoonstelling te bezoeken. Egypte en haar geheimen is nu wel heel erg dichtbij. Deze tijdelijke en bijzondere tentoonstelling staat in het teken van een drietal thema’s. Ieder thema wordt in een aparte zaal belicht.

Klik hier om je tickets voor de mummie tentoonstelling in Brugge te boeken.

De thema’s die worden belicht zijn:

  • Het leven in het oude Egypte (zaal 1)
  • Mummie (zaal 2)
  • Het hiernamaals (zaal 3)

Zaal 1:

In zaal 1 is een expositie rondom het thema “Het leven in het oude Egypte”. Hierin wordt je 5000 jaar mee teruggenomen in de tijd. In die tijd leefden de mensen rondom de rivier De Nijl. Bekijk de voorwerpen uit deze tijd. De meest uiteenlopende prachtige objecten worden geëxposeerd. Van beelden uit die tijd tot grafgiften en van archeologische objecten tot steles met hiërogliefen.

Zaal 2:

In zaal 2 is een expositie rondom het thema “Mummies”. In deze tentoonstelling worden 9 oude Egyptische mummies getoond. Zowel dierlijke als menselijke. Leer over het eeuwenoude procedé van mummificatie in relatie tot de moderne techniek. Ook kun je beschilderde sarcofagen en godenbeelden bekijken.

Zaal 3:

In zaal 3 is een expositie rondom het thema “Het Hiernamaals”. Laat je rondleiden in de wereld van de oude Egyptenaren van toen, 5000 jaar geleden. In hun “hiernamaals” ging je als overledene op reis. Geheime rituelen en spreuken vielen de overledene ten deel om de reis te vergemakkelijken.

Kinderen:

Deze tentoonstelling is ook zeer geschikt voor kinderen. Voor kinderen in de leeftijdsgroep van circa 8 tot en met 12 jaar is er een speurtocht met Dummie de Mummie. Lukt het jou om de mummie code te ontrafelen? Hoe leuk is het om je naam te kunnen schrijven in hiërogliefen. Voor de kinderen in deze leeftijds categorie is een speciaal speur- en doeboekje ontwikkeld, waarin Dummie de Mummie de kindern aan de hand meeneemt door de expositie.

Klik hier om je tickets voor de mummie tentoonstelling in Brugge te boeken.

Deze tentoonstelling is ook uitermate geschikt voor groepen en scholen. Kijk op de site voor meer informatie.

Speciaal bieren:

België staat erg bekend om haar speciaal bieren. Tijdens een dagje Brugge mag een echte bierproeverij dan natuurlijk niet ontbreken. Bruges Beer Experience organiseert proeverijen. Leer van alles over bier, ingrediënten, smaak en de Belgische biercultuur. Trappist of Abdijbier, vrouwen en bier, culinair in combinatie met bier; hier leer je het allemaal. De proeverij kost €15,=.

Klik hier om je Brugge’s bierexperience en bierproeverij te boeken.

Chocolade:

Naast de speciaal bieren waar België bekend om is, is chocolade zeker ook een product waar België bekend om staat. Choco Story in Brugge is een erg druk bezocht chocolade museum. Hier staan de experts je te woord en kunnen je alles vertellen over chocolade. Dit museum mag ook niet op je dagje uit in Brugge ontbreken. Een entree ticket kost €8,=.

Klik hier om je tickets voor Choco Story in Brugge te boeken.

Bekijk deze aanbieding
Geschikt voor: Kinderen (7 -14)Jongeren (15 - 21)VolwassenenSeniorenFamilieGroepenIndividueel
Faciliteiten: EetgelegenheidParkeergelegenheidRolstoelvriendelijkWanneer

zo 14 april t/m zo 3 november 2019

Openingstijden

10.00 - 18.00 uur

Prijzen

Van €14,= voor v.a. €8,50

Locatie

XPO Center Bruges
Mariastraat 38
8000 Brugge, België
Meer informatie / boeken


Booking.com
Het Laatste Tafeltje