Het is een zonnige dag en ik ben in het prachtige historische Chania. Wat is het toch een bijzondere stad. Het is zeker niet de eerste keer dat ik hier ben en toch ontdek ik steeds weer iets waar ik nog niet eerder ben geweest. Ik dwaal door kleurrijke steegjes met aan weerzijde grillige bougainvilles die trots hun roze kleuren laten zien. De Venetiaanse haven met de gezellige terrasjes en Taverna’s blijft wel mijn favoriet. Ik vleit neer op een terras met typisch rood/wit geblokte tafellakentjes en blauwe houten stoeltjes. Terwijl ik een kopje koffie bestel, droom ik nog even weg voordat ik mijn weg vervolg. Ik verblijf een paar nachten in Incognito Creta. Een logeeradres in de buurt van het plaatsje Kolymbari dat niet ver van Chania vandaan ligt.

Als de zon bijna onder gaat, staan Xanthi en Dimitris mij al op te wachten. Twee lieve eigenaren die de Griekse gastvrijheid in hun bloed hebben zitten. Samen met hun familie hebben ze dit prachtige stulpje weten op te bouwen tot een fantastisch vakantie verblijf. “Welkom Eliza, wat fijn dat je er bent”, zegt Dimitris tegen mij. Terwijl we langzaam richting het zwembad wandelen overvalt mij direct een gevoel van rust.

Na een verfrissend drankje op het terras, laat Xanthi mij mijn studio zien. Deze ziet er ruim en comfortabel uit. Wat hebben jullie het mooi en verzorgd ingericht. Ik schuif de deuren open van mijn balkon en zie in de verte de zee liggen. Het is prachtig Xanthi, dit is echt de perfecte plek om ‘incognito’ op Kreta te verblijven, zeg ik met een knipoog.

 

afstand tot strand circa 600 meter: circa 1 kilometer (kiezelstrand),afstand tot centrum: chania circa 25 kilometer, kolymbari circa 2 kilometer,afstand tot luchthaven circa 40 kilometer: chania circa 40 kilometer, heraklion circa 160 kilometer,afstand tot pinautomaat circa 700 meter,afstand tot dichtstbijzijnde winkels circa 150 meter,afstand tot dichtstbijzijnde (mini)supermarkt circa 550 meter,afstand tot dichtstbijzijnde restaurant circa 150 meter,afstand tot dichtstbijzijnde apotheek circa 800 meter,afstand tot dichtstbijzijnde arts circa 2 kilometer,afstand tot dichtstbijzijnde ziekenhuis chania circa 24 kilometer

Bekijk deze aanbieding
Geschikt voor: Kinderen (0-6)Kinderen (7 -14)Jongeren (15 - 21)VolwassenenSeniorenFamilieGroepenIndividueelWanneer

di 5 juli t/m zo 31 december 2023

Prijs

€ 853,00

Locatie

Incognito Creta
rapaniana, kolymbari
Chania Kolymbari
Meer informatie / boeken


Booking.com