Oslo gewoon doen!


Oslo biedt een diverse en boeiende ervaringen voor bezoekers. Het biedt natuur, geschiedenis, cultuur of moderne stadsleven. Oslo en omgeving is op verschillende manier te ontdekken. Per fiets, rustig wandelen met of zonder gids, met de bus of met een auto Oslo en omgeving ontdekken.

Je kan zelfs per cruise schip de stad, kustlijn en natuur ontdekken, maar we hebben ook natuurhuisjes in de omgeving om te huren. Kijk hier voor alle mogelijkheden om de Stedentrip Oslo naar jouw smaak te organiseren.

De stad Oslo

Akershus Fortress

Een middeleeuws fort met een prachtig uitzicht over de haven van Oslo.

Oslo combineert oude charme met moderne architectuur. Het Operahuis en het Astrup Fearnley Museum zijn opvallende voorbeelden van eigentijdse architectuur die de stad een uniek karakter geven.

Oslo
Oslo

Het Koninklijk Paleis (Det kongelige slott): Het paleis is gelegen in het hart van Oslo en is de officiële residentie van het Noorse koningshuis. Je kunt de wisseling van de wacht bekijken en de prachtige paleistuinen verkennen.

Het Munch Museum: Gewijd aan de beroemde Noorse schilder Edvard Munch, herbergt dit museum de grootste collectie werken van de kunstenaar, waaronder zijn beroemde schilderij “De Schreeuw”.

Het Vikingschipmuseum (Vikingskipshuset): Hier kun je goed bewaard gebleven Vikingschepen bewonderen, evenals andere archeologische vondsten uit de Vikingtijd.

Viking
viking

Het Operahuis (Operahuset): Een modern architectonisch meesterwerk gelegen aan het water. Je kunt het dak van het operahuis betreden voor een prachtig uitzicht over de stad.

Het Nationaal Museum (Nasjonalmuseet): Dit museum herbergt een indrukwekkende collectie Noorse kunst en kunstvoorwerpen, waaronder schilderijen, beeldhouwwerken en toegepaste kunst.

Natuur

Prachtige Natuur

Oslo ligt te midden van adembenemende natuurlijke schoonheid. De stad is omgeven door fjorden, bossen en bergen. Bezoekers kunnen genieten van indrukwekkende uitzichten en buitenactiviteiten, zoals wandelen, fietsen en varen.

Het Oslofjord

Dit fjord ligt direct aan de rand van Oslo en biedt een schilderachtige kustlijn met eilanden en schiereilanden. Je kunt boottochten maken om de fjord te verkennen of ontspannen op de stranden langs de kust.

Nordmarka

Een uitgestrekt bosgebied ten noorden van Oslo, Nordmarka is perfect voor wandelaars en natuurliefhebbers. Er zijn talloze wandelpaden, meren en hutten waar je kunt genieten van de rust en stilte van de natuur.

Bygdøy Peninsula

Dit schiereiland herbergt verschillende musea, waaronder het Vikingschipmuseum, het Kon-Tiki Museum en het Fram Museum. Naast de culturele attracties biedt Bygdøy ook mooie wandel- en fietspaden langs de kust.

Holmenkollen

Niet alleen bekend om zijn skischans, maar ook om zijn omliggende bosgebieden. Holmenkollen biedt wandelpaden met prachtig uitzicht over Oslo en de omliggende natuur.

Ekebergparken

Dit park biedt niet alleen kunstinstallaties, maar ook wandelpaden en een uitkijkpunt met een panoramisch uitzicht over Oslo. Het is een geweldige plek om kunst en natuur te combineren.

Eten, drinken en winkelen

Levendige Stadssfeer: Oslo heeft een levendige sfeer met tal van restaurants, bars, winkels en markten. De wijk Grünerløkka staat bekend om zijn boetiekjes, galerieën en hippe eetgelegenheden.

Eten

Grünerløkka

Deze trendy wijk staat bekend om zijn vele restaurants en cafés. Hier vind je een scala aan eetgelegenheden, variërend van gezellige koffiehuizen tot gastronomische restaurants.

Mathallen Oslo

Dit is een overdekte foodmarkt waar je lokale en internationale delicatessen kunt proeven. Er zijn kraampjes met verse producten, vlees, vis, kaas en nog veel meer.

Lokale Noorse gerechten

Probeer lokale lekkernijen zoals “rakfisk” (gefermenteerde vis), “klippfisk” (gedroogde en gezouten kabeljauw) en “lutefisk” (gedroogde vis gerehydrateerd in een loogoplossing).

Gedroogd vis
Gedroogd vis

Drinken

Microbrouwerijen

Oslo heeft een groeiende ambachtelijke biercultuur. Bezoek microbrouwerijen zoals Crowbar & Bryggeri, Oslo Mikrobryggeri en Bryggeri Oslo voor lokale bieren.

Cocktailbars in Grünerløkka

Verken de bars in Grünerløkka voor ambachtelijke cocktails en een levendige sfeer. Bar Internazionale en Himkok zijn populaire keuzes.

Kaffebrenneriet

Voor liefhebbers van koffie is Kaffebrenneriet een lokale keten die hoogwaardige koffie serveert. Geniet van een fika-moment in een van hun vestigingen.

Oslo
Oslo

Winkelen

Karl Johans gate

De belangrijkste winkelstraat van Oslo biedt een breed scala aan winkels, van internationale merken tot lokale boetieks.

Aker Brygge

Naast restaurants en bars heeft Aker Brygge ook diverse winkels. Het is een geweldige plek voor winkelen met uitzicht op het water.

Grünerløkka

Deze wijk staat bekend om zijn boetieks, vintage winkels en kunstgalerijen. Hier kun je unieke vondsten doen.

Stedentrip Oslo accommodaties

Kijk hier naar alle mogelijkheden om de stad Oslo en omgeving te ontdekken. Op jouw manier!










Droomvakantie Toscane 336x280


Booking.com