Bourgogne


Wij bieden ook dit jaar weer prachtige natuurhuisjes, sfeervolle Gites, Kasteel verblijven en vakantiehuizen in de prachtige Bourgogne.

Het is een streek waar je goed kunt wandelen door de bossen en langs schilderachtige meren, en uitgebreid toeren door de wijngebieden. En genieten in een heerlijke vakantiewoning van jouw keuze.

https://www.dagjeuitpagina.nl/vakantiehuizen/?transportation&board&country=FR&region=Bourgogne&city

Waarom naar de Bourgogne

Bourgogne is een prachtige regio in het oosten van Frankrijk. Het heeft een lange geschiedenis als koninkrijk en hertogdom en is eeuwenlang een machtscentrum van betekenis geweest. De Bourgogne is een combinatie van natuurlijke schoonheid, culinaire geneugten, historische charme en een ontspannen sfeer, waardoor het een aantrekkelijke bestemming is voor uiteenlopende reizigers.

Rustige sfeer

In vergelijking met sommige andere toeristische regio’s in Frankrijk is de Bourgogne vaak rustiger en minder druk. Dit draagt bij aan een ontspannen vakantie-ervaring, vooral voor diegenen die op zoek zijn naar een ontsnapping aan de hectiek van het dagelijks leven.

Fiets- en wandelroutes

Voor natuurliefhebbers en actieve vakantiegangers biedt de Bourgogne uitstekende fiets- en wandelroutes. De regio heeft een netwerk van goed gemarkeerde paden die je langs wijngaarden, bossen en schilderachtige landschappen leiden.

Prachtig landschap

De Bourgogne staat bekend om zijn schilderachtige landschap, met glooiende heuvels, wijngaarden, pittoreske dorpjes en historische kastelen. Het is een regio die rijk is aan natuurlijke schoonheid en rust.

Culinair en winkelen

Wijn en gastronomie

Bourgogne staat wereldwijd bekend om zijn voortreffelijke wijnen, zoals de beroemde Bourgondische wijnen. Daarnaast biedt de regio een uitstekende gastronomie, met heerlijke streekgerechten en lokale specialiteiten.

Markten en festivals

Bourgondië staat bekend om zijn levendige markten waar je lokale producten en ambachten kunt ontdekken. Daarnaast worden er regelmatig festivals en evenementen georganiseerd die de regionale cultuur en tradities vieren.

Cultuur & Historie

Historische steden en dorpen

De Bourgogne herbergt een aantal prachtige historische steden en dorpen, waaronder Beaune, Dijon, Autun en Vézelay. Deze plaatsen hebben een rijke geschiedenis en architectuur om te verkennen.

Cultuur en kunst De Bourgogne heeft een rijke culturele scene met tal van musea, galerieën en historische bezienswaardigheden. Bezoekers kunnen genieten van kunst, geschiedenis en architectuur uit verschillende tijdperken.

Vakantiehuizen

Boek jouw vakantiehuis voor een onvergetelijke vakantie in prachtige omgeving.

https://www.dagjeuitpagina.nl/vakantiehuizen/?transportation&board&country=FR&region=Bourgogne&city

Geschikt voor: Kinderen (0-6)Kinderen (7 -14)Jongeren (15 - 21)SeniorenFamilieGroepenIndividueel









Droomvakantie Toscane 336x280


Booking.com