Gewoon doen!


Porto, gelegen aan de noordwestkust van Portugal, is een prachtige stad met een rijke geschiedenis, prachtige architectuur, heerlijk eten en de beroemde Portwijn. De stad was oorspronkelijk bekend als Portus Cale, heeft een oude oorsprong die teruggaat tot de Romeinse tijd. Het was een belangrijke handelspost aan de monding van de rivier de Douro. Een stedentrip Porto zal je positief verrassen.

Bezienswaardigheden & to do

Ribeira:

Begin je verkenning in de wijk Ribeira, gelegen aan de oever van de rivier de Douro. Hier vind je kleurrijke huizen, smalle straatjes en gezellige pleinen. Het is een geweldige plek om te wandelen en de sfeer van de stad te proeven. Het staat bekend om zijn smalle straatjes, kleurrijke huizen en levendige sfeer. Het is een UNESCO Werelderfgoedlocatie.

Dom Luís I-brug

Loop over de iconische Dom Luís I-brug die de rivier de Douro overspant. Je hebt een prachtig uitzicht op de stad en de rivier, en je kunt de oversteek maken van de bovenste naar de onderste laag van de brug.

Culinair

Portwijnkelders

Porto staat bekend om zijn Portwijn. Bezoek een van de vele wijnkelders aan de zuidelijke oever van de Douro in Vila Nova de Gaia. Hier kun je proeverijen regelen en meer leren over de productie van deze beroemde wijn.

Francesinha proeven:

Proef de lokale specialiteit, Francesinha, een hartige sandwich met verschillende soorten vlees, overgoten met kaas en een pittige saus.

Francesinha
Francesinha

Historisch Porto

Livraria Lello

Bezoek Livraria Lello, een prachtige boekhandel die wordt beschouwd als een van de mooiste ter wereld. Het interieur is indrukwekkend met zijn houtsnijwerk en rode trap.

Torre dos Clérigos:

Beklim de toren van de Clerigus-kerk voor een panoramisch uitzicht over de stad. Het is een flinke klim, maar het uitzicht is de moeite waard.

São Bento-treinstation:

Bewonder de prachtige Francesinha (Portugese tegels) in het São Bento-treinstation. De muurtegels vertellen verhalen over de geschiedenis van Portugal.

De hal van het treinstation Estacão de São Bento in Porto
De hal van het treinstation Estacão de São Bento in Porto

Palácio da Bolsa:

Bezoek het Palácio da Bolsa, een voormalige beurs met indrukwekkende zalen zoals de Arabische Zaal en de Gouden Zaal.

Foz do Douro:

Ontspan aan de kust in de wijk Foz do Douro. Hier kun je langs de boulevard wandelen en genieten van de zee.

Lokale markten:

Verken de lokale markten zoals de Mercado do Bolhão om verse producten en ambachtelijke goederen te ontdekken.

Porto heeft een unieke charme en biedt een mix van geschiedenis, cultuur en gastronomie. Vergeet niet te genieten van de gastvrijheid van de lokale bevolking en de ontspannen sfeer van deze prachtige stad.

Porto
Porto

Accommodaties

Wij bieden vele leuke, grote, goedkope, luxe en duurdere en gezellige accommodaties. Kijk en kies een appartement, huis, reis of hotel uit van jouw keuze.










Droomvakantie Toscane 336x280


Booking.com