Tenerife top in de winter


In de winter biedt Tenerife een aangename ontsnapping aan de koude temperaturen elders. Hier zijn enkele suggesties voor activiteiten die je kunt ondernemen tijdens een bezoek aan Tenerife in de winter:

Verken de natuurlijke schoonheid: Maak een trektocht door het prachtige landschap van het eiland, zoals het Nationaal Park El Teide, de kliffen van Los Gigantes of het Anaga-gebergte.

Bezoek de stranden: Hoewel het misschien niet warm genoeg is om te zwemmen, zijn de stranden van Tenerife nog steeds prachtig. Vooral om te ontspannen, te wandelen of te genieten van de zon.

Ontdek de lokale cultuur: Bezoek charmante stadjes zoals La Laguna, Santa Cruz de Tenerife en La Orotav. Dit om de lokale cultuur, architectuur en traditionele keuken te ervaren.

Ga walvissen spotten: Tenerife staat bekend om de mogelijkheid om walvissen en dolfijnen in het wild te spotten. Er zijn verschillende georganiseerde boottochten die je kunt boeken om deze prachtige dieren te zien.

Proef de lokale keuken: Geniet van heerlijke Canarische gerechten, zoals papas arrugadas, mojo sauzen, en vers gevangen visgerechten.

Ontdek de lokale markten: Verken de lokale markten zoals Mercado Nuestra Señora de Africa in Santa Cruz de Tenerife of Mercado de La Lagun. Dit vooral om lokale producten, ambachten en souvenirs te ontdekken.

Ontspan in een wellnessresort: Maak gebruik van de vele wellness- en spa-opties die Tenerife te bieden heeft, met behandelingen die gericht zijn op ontspanning en verjonging.

Prachtige accomodaties & reizen

Wij bieden prachtige accommodaties en reizen. Kijk wat bij jou past. Een all inclusive hotel, of juist niet. Een appartement of anders. Kijk wat bij jou past en wie neem jij mee?

Heerlijk ontspannen even naar het wat warmere weer.

Hotel op Tenerife

Klimaat in de winter

Tenerife is een van de Canarische eilanden en geniet over het algemeen van een mild klimaat gedurende het hele jaar. In de wintermaanden, van december tot februari, blijft het klimaat mild en aangenaam. Met gemiddelde temperaturen tussen 15 en 21 graden Celsius. De avonden kunnen echter wat koeler zijn. Het is raadzaam om lichte truien of jassen mee te nemen, als je van plan bent om ’s avonds naar buiten te gaan. De zuidelijke delen van het eiland zijn meestal warmer en droger dan de noordelijke regio’s. Over het algemeen is Tenerife in de winter een populaire bestemming voor toeristen. Vooraldie op zoek zijn naar een ontsnapping aan koudere temperaturen elders.

Verken de wijngaarden: Neem deel aan wijnproeverijen en ontdek de lokale wijncultuur van Tenerife. Met name de wijnen van de La Geria-regio.










Droomvakantie Toscane 336x280


Booking.com