Gemoedelijke en mooie stad


Zürich, de grootste stad van Zwitserland. Het is een stad die een perfecte mix biedt van cultuur, geschiedenis, natuur en moderniteit is, waardoor het een ideale bestemming is voor een stedentrip. Een stad, die toch gemoedelijk en gezellig is.

Wat moet je zien

Altstadt (Oude Stad)

Verken de charmante oude binnenstad van Zürich, bekend als de Altstadt. Dwaal door smalle geplaveide straatjes, bewonder historische gebouwen en ontdek gezellige pleinen. De Grossmünster en Fraumünster-kerken zijn iconische bezienswaardigheden die je kunt bezoeken.

Botanische Tuin van de Universiteit van Zürich

Voor liefhebbers van planten en tuinen is een bezoek aan de botanische tuin een aanrader. De tuin herbergt een indrukwekkende verscheidenheid aan planten en biedt een rustige omgeving om te verkennen.

Kunst en cultuur

Bezoek kunstmusea zoals het Kunsthaus Zürich, dat een indrukwekkende collectie Europese kunst herbergt, en het Swiss National Museum, dat de geschiedenis van Zwitserland toont. Daarnaast zijn er regelmatig tentoonstellingen en culturele evenementen in de stad.

Natuur

Tijdens je Stedentrip Zürich is het aan te raden om de omgeving van de stad niet te vergeten, want die is fantastisch. Het is een prachtige combinatie met een bezoek aan de stad.

Uetliberg

Voor een panoramisch uitzicht op de stad en de omliggende Alpen, maak je een wandeling of neem je de trein naar de top van de Uetliberg. Het uitzicht vanaf hier is vooral indrukwekkend bij zonsondergang.

Zürichmeer (Zürichsee)

Geniet van een ontspannen wandeling langs het Zürichmeer. Je kunt ook een boottocht maken op het meer of gewoon ontspannen aan de oevers en de prachtige omgeving bewonderen.

Zurich
Zurich, kabelbaan.

Lindenhof

Ontspan in de Lindenhof, een rustig stadspark in het hart van de oude stad. Het biedt een prachtig uitzicht op de omgeving en is een ideale plek voor een picknick of gewoon om tot rust te komen.

Lake Zurich Boottocht

Maak een ontspannen boottocht op het Zürichmeer. Het biedt niet alleen een andere kijk op de stad, maar ook een aangename manier om te genieten van de omgeving.

Culinair & Winkelen

Bahnhofstrasse

Shop liefhebbers kunnen hun hart ophalen op de Bahnhofstrasse, een van ’s werelds meest exclusieve winkelstraten. Hier vind je luxe boetieks, warenhuizen en juweliers.

Kunstmatig eiland Utoquai:

Maak een wandeling langs het kunstmatige eiland Utoquai aan het Zürichmeer. Hier vind je parken, promenades en gezellige cafés.

Swiss Food Tour

Proef de lokale keuken tijdens een Swiss Food Tour. Probeer Zwitserse kaas, chocolade en andere traditionele gerechten in de vele restaurants en markten verspreid over de stad.

Accommodaties

Wij bieden meerdere leuke accommodaties in Zürich. Zoek jouw keuze en boek snel je Stedentrip Zürich.










Droomvakantie Toscane 336x280


Booking.com