Een verrassende stad aan de Middellandse zee


Tarragona is een prachtige stad aan de Costa Dorada in Catalonië, Spanje, en heeft veel te bieden voor een stedentrip. Het is een stad met een rijke geschiedenis en tal van bezienswaardigheden die de moeite waard zijn om te verkennen. De stad heeft een mediterraan klimaat, wat betekent dat het warme zomers en milde winters heeft. Het is een populaire bestemming voor zon liefhebbers. Bezoek eens 1 van de kleine leuke cafés, waar je nog betaalbaar een drankje kunt kopen en heerlijke tapas kunt eten.

Bezienswaardigheden Tarragona

Het is een compacte stad en veel van de bezienswaardigheden zijn op loopafstand van elkaar. Je kunt ook gebruikmaken van het openbaar vervoer, zoals bussen en treinen, om je binnen de stad te verplaatsen.

Enkele tips:

Tarragona heeft een rijke geschiedenis en staat bekend om zijn goed bewaarde Romeinse overblijfselen, waaronder het amfitheater, de oude stadsmuren en het aquaduct. Andere bezienswaardigheden zijn de kathedraal van Tarragona, het Nationaal Archeologisch Museum en de prachtige stranden.

Amfitheater van Tarragona

Amfitheater:(Anfiteatro de Tarragona): Dit goed bewaarde Romeinse amfitheater uit de 2e eeuw na Christus is een van de meest opvallende bezienswaardigheden in Tarragona. Het werd gebruikt voor gladiatorengevechten en is nu open voor het publiek.

Amfitheater Tarragona
Amfitheater Tarragona

Romeinse muur (Muralla romana): De oude stadsmuren van Tarragona dateren uit de 2e eeuw voor Christus en zijn een belangrijk architectonisch en historisch kenmerk van de stad. Je kunt delen van de muur verkennen en genieten van het uitzicht op de stad en de zee.

Catedral de Tarragona: De kathedraal van Tarragona, ook wel bekend als de kathedraal van Santa Maria, is een indrukwekkend voorbeeld van gotische architectuur. Binnen kun je het prachtige altaarstuk en andere kunstwerken bewonderen.

El Pont del Diable (Duivelsbrug): Deze Romeinse aquaductbrug uit de 1e eeuw na Christus is een ander opmerkelijk overblijfsel uit de Romeinse tijd. Het is een UNESCO-werelderfgoedlocatie en biedt een prachtig uitzicht op de omgeving.

El Call: Dit is de historische Joodse wijk , die teruggaat tot de middeleeuwen. Het is een charmante wijk met smalle straatjes, pleinen en historische gebouwen.

Torre del Pretori: Deze toren, ook wel bekend als de Pretoria-toren, maakte ooit deel uit van het oude stadhuis van Tarragona. Het heeft een indrukwekkende gevel met gotische en renaissancistische elementen.

Strand en natuur

Balcon del Mediterráneo: Dit uitkijkpunt biedt een spectaculair uitzicht op de Middellandse Zee en de kustlijn van Tarragona. Het is een geweldige plek om te genieten van de zonsondergang.

Platja del Miracle (Strand van Miracle): Tarragona heeft prachtige stranden, en Platja del Miracle is een van de meest populaire. Het is ideaal om te ontspannen, te zwemmen en te genieten van de Spaanse zon.

Voor de kids ; Port Aventura

Ga op een avontuurlijke reis met je ticket voor Pretpark Port Aventura en krijg directe toegang tot het park. Bezoek Polynesia en ervaar prehistorische perikelen in de Dino Escape 4D. Geniet daarna van Aves del Paraíso, een live vogelshow. Deze tickets bestellen en binnen enkele seconden in je mail. Niet wachten in rij, dus lekker genieten van een dag Pretpark

    Culinair

    Vergeet niet om te genieten van de Catalaanse keuken terwijl je in Tarragona bent. Probeer lokale gerechten zoals paella, tapas en zeevruchten. Maar overal zijn kleine bars voor heerlijke koffie of in de middag een drankje met tapas.

    Plaza de la Font: Dit centrale plein is omgeven door restaurants en bars. Is een geweldige plek om te genieten van de lokale keuken en de bruisende sfeer van de stad.

    El Serrallo: Dit is de visserswijk van Tarragona. Waar je kunt genieten van verse zeevruchten in de talrijke restaurants aan de waterkant. Maar vergeet niet om de heerlijk Spaanse Tapas te proberen, elke gelegenheid heeft zijn specialiteit.

    Historische stad  Tarragona
    Historische stad Tarragona

    Rondleidingen met gids

    Overweeg om deel te nemen aan een rondleiding met een lokale gids. Ze kunnen diepgaande kennis delen over de geschiedenis en cultuur van Tarragona en je naar minder bekende, maar interessante plekken brengen.

    Tarragona vanaf de zee

    Boek een boottocht om de stad vanuit een ander perspectief te bekijken. Je kunt genieten van de kustlijn en enkele van de historische bezienswaardigheden vanaf de zee bewonderen.

    Wijnproeverijen

    Tarragona is omgeven door wijngaarden, en je kunt genieten van heerlijke lokale wijnen door deel te nemen aan een wijnproeverij in de omgeving.

    De stad heeft veel meer te bieden dan alleen de standaard toeristische attracties, en deze bijzondere bezienswaardigheden voegen een extra dimensie toe aan je bezoek aan deze historische stad aan de Costa Dorada in Spanje.

    Bijzondere bezienswaardigheden

    Mediterrane Balcony (Balcó del Mediterrani): Deze prachtige promenade langs de kliffen biedt panoramische uitzichten op de Middellandse Zee en is vooral sfeervol ’s avonds als de verlichting de omgeving betovert.

    Tarraco Arena Plaça: Deze moderne arena wordt gebruikt voor allerlei evenementen, waaronder concerten, sportwedstrijden en culturele voorstellingen. Als er een evenement plaatsvindt tijdens je bezoek, is het de moeite waard om een kijkje te nemen.

    Tarragona Film Office: Als je geïnteresseerd bent in de filmgeschiedenis van Tarragona, kun je een bezoek brengen aan het Film Office, waar je informatie kunt vinden over films en tv-series die in de stad zijn opgenomen.

    Accomodaties in Tarragona

    Voor een stedentrip denk je niet direct aan de camping, maar er zijn vele campings rondom de stad. Velen waar je ook prachtige chalets of vakantiewoning kunt huren.

    Natuurlijk zijn er prachtige en goede hotels en andere huizen waar je kunt verblijven. Op loopafstand de stad kunt verkennen. Heb je een langs stedentrip denk dan ook eens aan een dagje Barcelona. Makkelijk per trein te bereiken.

    Faciliteiten: Eetgelegenheid









    Droomvakantie Toscane 336x280


    Booking.com