Verrassend mooi


Zürich is gelegen in het noorden van Zwitserland, in het kanton Zürich. Het is de grootste stad van Zwitserland en ligt aan de noordwestelijke oever van het prachtige Zürichmeer. De stad wordt omgeven door glooiende heuvels en is slechts op korte afstand verwijderd van de majestueuze Zwitserse Alpen.

De stad biedt een combinatie van moderne vooruitgang en een rijke geschiedenis, gelegen aan het prachtige Zürichmeer en omgeven door de Alpen. Hier zijn enkele suggesties voor dingen die je kunt doen tijdens je stedentrip naar Zürich:

Bezienswaardigheden in de stad

De oude binnenstad (Altstadt): Wandel door de charmante geplaveide straatjes van de Altstadt en bewonder de prachtige middeleeuwse architectuur. Bezoek de Grossmünster en Fraumünster, twee indrukwekkende historische kerken.

Zürichmeer: Maak een ontspannen wandeling langs het Zürichmeer en geniet van het prachtige uitzicht op het water en de omliggende bergen. In de zomer kun je zelfs een boottocht maken of lekker picknicken aan de oever.

Kunst en cultuur: Zürich staat bekend om zijn levendige kunstscene. Bezoek het Kunsthaus Zürich, een gerenommeerd kunstmuseum met een uitgebreide collectie van Zwitserse en internationale kunstwerken. Voor moderne kunst kun je terecht in het Migros Museum voor Hedendaagse Kunst.

Bahnhofstrasse: Shopliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de Bahnhofstrasse, een van ’s werelds beroemdste winkelstraten, waar je exclusieve boetieks en warenhuizen vindt.Boottocht op de rivier de Limmat: Maak een boottocht op de rivier de Limmat, die dwars door de stad stroomt. Het is een unieke manier om de bezienswaardigheden van Zürich te bekijken.

Technologie- en wetenschapsmusea: Bezoek het Swiss National Museum en het Technorama Science Center als je geïnteresseerd bent in geschiedenis en wetenschap.

Natuur in en om Zürich

Uetliberg: Maak een korte treinreis naar de top van de Uetliberg, een heuvel met een prachtig panoramisch uitzicht over de stad en het omliggende platteland. Het is vooral mooi bij zonsondergang.

Kunstmatig meer en zwemmen in de rivier: Als je in de zomer Zürich bezoekt, kun je een duik nemen in het kunstmatige meer van de stad, het Zürichseeweid, of zwemmen in de rivier de Limmat. Dit is een populaire activiteit onder de lokale bevolking.

De Zwitserse Alpen: Maak een dagtocht naar de Zwitserse Alpen en ervaar de adembenemende natuurlijke schoonheid. Populaire bestemmingen zijn onder meer Engelberg, waar je de Titlis-gletsjer kunt bezoeken, en de Jungfraujoch, het hoogste treinstation van Europa.

Greifensee: Geniet van de rust en natuur rond het Greifensee-meer, waar je kunt wandelen, fietsen of gewoon ontspannen aan het water.

Greifensee

Zürich Oberland: Verken de regio Zürich Oberland, met schilderachtige dorpjes, weelderige groene heuvels en prachtige uitzichten op de Alpen.

Culinair Zürich

Proef de lokale keuken in traditionele restaurants. Geniet van kaasfondue, raclette, Rösti en andere Zwitserse lekkernijen. Vergeet niet om ook de heerlijke Zwitserse chocolade te proeven!

Kaasfondue: Een bezoek aan Zwitserland is niet compleet zonder het proeven van kaasfondue. Geniet van gesmolten kaas geserveerd in een traditionele fonduepan, waar je stukjes brood kunt dippen in de warme, romige kaas.

Raclette: Een andere heerlijke Zwitserse kaaservaring is raclette, waarbij een halfwiel van kaas wordt verwarmd en de gesmolten kaas wordt geschraapt over gekookte aardappelen, augurken en zilveruitjes.

Rösti: Rösti is een klassiek Zwitsers gerecht dat lijkt op aardappelpannenkoeken. Het wordt meestal geserveerd als bijgerecht en is een geweldige metgezel voor vleesgerechten.

Zürcher Geschnetzeltes: Dit is een beroemd Zwitsers gerecht uit Zürich, bestaande uit dunne reepjes kalfsvlees in een romige saus met champignons, geserveerd met rösti.

Luxemburgerli: Proef de beroemde Luxemburgerli, kleurrijke en delicate macarons gemaakt door de beroemde Zwitserse banketbakkerij Sprüngli. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende smaken en zijn perfect als zoete traktatie.

Luxemburgerli

De geschiedenis van de stad

De geschiedenis van Zürich gaat terug tot de Romeinse tijd, toen het gebied werd bewoond door de Kelten. De Romeinen stichtten later een nederzetting genaamd “Turicum” op de plaats van het huidige Zürich. Na het uiteenvallen van het Romeinse rijk in de 5e eeuw, kwam de regio onder invloed van verschillende Germaanse stammen.

In de Middeleeuwen groeide Zürich uit tot een belangrijke handelsstad en lid van de Zwitserse Confederatie. In 1351 werd de stad een vrije stad binnen het Heilige Roomse Rijk. De Reformatie, geleid door de bekende theoloog Huldrych Zwingli, had een grote invloed op Zürich in de 16e eeuw en veranderde de stad in een centrum van protestantisme.

Tijdens de daaropvolgende eeuwen bleef Zürich een belangrijk economisch en cultureel centrum. In de 19e eeuw speelde de stad een rol in de opkomst van de Zwitserse industriële revolutie, vooral in de textielindustrie en machinebouw.

Zurich na WO II

Zwitserland als geheel bleef neutraal tijdens beide Wereldoorlogen, en Zürich fungeerde als toevluchtsoord voor intellectuelen, kunstenaars en politieke vluchtelingen die het naziregime ontvluchtten.

In de moderne tijd is Zürich uitgegroeid tot een belangrijk financieel centrum en een internationale stad die bekend staat om haar kwaliteit van leven, kosmopolitische sfeer en culturele diversiteit. Het is een belangrijk knooppunt voor kunst, wetenschap, technologie, onderwijs en toerisme.

Zürich blijft een van de welvarendste en meest leefbare steden ter wereld en trekt jaarlijks talloze bezoekers vanwege haar prachtige landschap, historische charme en dynamische stadsleven.

Wat te zien rondom Zürich

De omgeving van Zürich biedt een schat aan prachtige bezienswaardigheden en activiteiten. Als je wat tijd hebt om de regio te verkennen, zijn hier enkele plekken die een bezoek waard zijn:

Rapperswil: Ook bekend als de “Stad van Rozen”, is Rapperswil een pittoresk stadje aan de oevers van het Zürichmeer. Bezoek het middeleeuwse kasteel, de oude stad met geplaveide straten en de prachtige rozentuinen.

Schaffhausen en de Rijnwatervallen: Op ongeveer een uur rijden van Zürich vind je Schaffhausen, een charmante stad met een goed bewaard gebleven oude binnenstad. Het hoogtepunt hier zijn de indrukwekkende Rijnwatervallen, de grootste watervallen van Europa.

Luzern: Op slechts een uur rijden van Zürich ligt Luzern, een prachtige stad aan het Vierwoudstrekenmeer. Bezoek de beroemde Kapellbrücke (kapelbrug) en de Leeuwenmonument.

Luzern Kapelbrucke

Het kasteel van Habsburg: Dit historische kasteel, de oorspronkelijke thuisbasis van het Habsburgse huis, ligt op korte afstand van Zürich. Het biedt een prachtig uitzicht over de omliggende heuvels en valleien.

Hallwyl Castle: Bezoek dit prachtige kasteel in de buurt van het Hallwilermeer, ongeveer een uur rijden van Zürich. Het kasteel biedt inzicht in het middeleeuwse leven in Zwitserland.

Winterthur: Deze culturele stad, op slechts een korte treinrit van Zürich, heeft verschillende musea, waaronder het Oskar Reinhart Museum en het Fotomuseum Winterthur.

Het klooster van Einsiedeln: Ongeveer een uur rijden van Zürich, is dit een van de belangrijkste bedevaartsoorden van Zwitserland, met een indrukwekkende barokke kloosterkerk.

Accommodaties

Je hebt vele leuke accommodaties in Zurich, van hotels tot vakantiehuizen. Je kan natuurlijk met je eigen auto naar Zürich rijden. Een prachtige route en de vrijheid om te gaan waar je wilt. Natuurlijk kan je reizen per trein of vliegtuig. Je hebt geen auto nodig, omdat als je echt een stedentrip maakt, je geen auto nodig hebt. Zürich is mooi en gezellig en echt genieten aan het water.

Toegangskaarten tot musea enz.

Deze kan via onderstaande links bestellen, zelfs voor de voordeur, want binnen 1 minuut heb je de kaarten/ vouchers in je email.










Droomvakantie Toscane 336x280


Booking.com