Dagaanbiedingen

Verrassende stad!


Een Stedentrip naar Luxemburg is een geweldige manier om deze prachtige hoofdstad en de omringende gebieden te verkennen. Luxemburg-Stad, ook wel bekend als Luxembourg-Ville, is een moderne stad met een rijke geschiedenis en een charmant karakter. Hier zijn enkele tips en suggesties om deze leuke stad te ontdekken.

Bezienswaardigheden in de stad

Bezoek de Bock-kazematte: Begin uw reis met een bezoek aan de Bock-kazematten, een uitgebreid netwerk van ondergrondse verdedigingswerken en tunnels. Deze historische plek is opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO en biedt een prachtig uitzicht over de stad.

Wandel door de oude stad: Verken de pittoreske oude binnenstad met zijn smalle geplaveide straatjes, charmante pleinen en historische gebouwen. Mis de kathedraal Notre-Dame niet, een indrukwekkend gotisch bouwwerk.

Paleis van de Groothertog: Neem een kijkje bij het Paleis van de Groothertog, dat nog steeds in gebruik is als residentie van de Groothertog van Luxemburg. Als de Groothertog aanwezig is, kunt u de wisseling van de wacht meemaken.

De Adolfsbrug: Loop over de Adolfsbrug, een iconische brug die de oude en nieuwe stad met elkaar verbindt. Het biedt prachtige uitzichten op de vallei van de rivier de Pétrusse.

Place d’Armes: Breng wat tijd door op het bruisende plein Place d’Armes, waar u tal van cafés, restaurants en winkels vindt. Het is een geweldige plek om te ontspannen en te genieten van de sfeer.

Adolfsbrug Luxemburg

Mudam Luxemburg: Kunstliefhebbers kunnen een bezoek brengen aan het Mudam Luxemburg – Musée d’Art Moderne Grand-Duc Jean. Dit moderne museum biedt een boeiende collectie hedendaagse kunst en heeft ook een prachtige architectuur.

Casemates du Stolzembourg: Voor een ander perspectief op de ondergrondse verdedigingswerken, bezoek de Casemates du Stolzembourg in de nabijgelegen stad Grund. Hier kunt u enkele van de oude verdedigingsgangen verkennen.

HOP ON HOP OFF EN E-BIKE TOERS

Er zijn vele manieren op de stad te verkennen. Je kan wandelen, maar wat dacht je van een hop on hop off bus. Je gaat een uur langs alle leuke bezienswaardigheden. De tweede ronde stap je uit wat je wilt bezichtigen. Ben je klaar, dan stap je weer op de bus en kan je verder. Koop je tickets via deze link en binnen een minuut heb je ze in je email. De ticket is 24 uur geldig.

Of ontdek de hotspots in de Luxemburgse hoofdstad met het gemak van een elektrische fiets. Bekijk, in 2,5 uur, het beste van Luxemburg Stad. Met een rondrit op de pedalen onder leiding van een deskundige gids. Sluit je sightseeing avontuur in Luxemburg-stad af in het schilderachtige stadspark Kinnekswiss.

Met je elektrische fiets vaar je van het middeleeuwse stadscentrum van Luxumbourg Stad naar de weelderige groene gordel, de Petrusse Vallei. Volg je gids om spectaculaire uitzichten te krijgen op bezienswaardigheden die van essentieel belang zijn, zoals de Grund en de abdij van Neimënster.

Dit zijn twee opties om meer van de stad in korte tijd te zien!

E-bike toer

Natuur en parken

Luxemburg heeft ook veel groene ruimtes om te ontspannen, zoals het Pétrusse Valley Park en het Parc de Merl-Belair. Hier kunt u genieten van wandelingen, picknicks en prachtige landschappen.

Luxemburgse Ardennen: Maak een dagtocht naar de Luxemburgse Ardennen, waar u kunt genieten van prachtige natuur, schilderachtige dorpjes en kastelen. Echternach, Vianden en Clervaux zijn enkele van de charmante plaatsen die u kunt verkennen.

Mullerthal Trail: Deze wandelroute staat bekend als “Klein Zwitserland” vanwege zijn prachtige rotsformaties, beboste valleien en watervallen. Het is een paradijs voor natuurliefhebbers en wandelaars.

Schiessentümpel: Dit is een mooie waterval gelegen in het Mullerthal-gebied, gemakkelijk bereikbaar met de auto of te voet vanaf de parkeerplaats.

Cuisine

De Luxemburgse keuken heeft een mix van invloeden uit de Franse, Duitse en Belgische keuken, waardoor het een interessante culinaire bestemming is. Hier zijn enkele heerlijke traditionele gerechten en lekkernijen die u kunt proberen tijdens uw culinaire avontuur in Luxemburg

Judd mat Gaardebounen: Dit is een van de meest beroemde en geliefde gerechten in Luxemburg. Het bestaat uit gerookte nek van varkensvlees (Judd) geserveerd met tuinbonen in een romige saus.

Gromperekichelcher: Dit zijn Luxemburgse aardappelpannenkoekjes, vergelijkbaar met rösti. Ze worden gemaakt van geraspte aardappelen, uien, eieren en bloem, en vervolgens in de pan gebakken tot ze knapperig en goudbruin zijn.

Kachkéis: Dit is een traditionele Luxemburgse kaasbereiding die lijkt op romige kaasfondue. De kaas wordt gesmolten met boter, room en soms bier of witte wijn en wordt meestal op smaak gebracht met knoflook en kruiden.

Rieslingspaschtéit: Een pasteitje gevuld met vlees, zoals kip, varkensvlees of rundvlees, in een heerlijke saus op basis van Riesling-wijn.

Quetschentaart: Dit is een pruimentaart die vaak wordt gegeten in Luxemburg, vooral in het najaar wanneer pruimen in het seizoen zijn. De taart heeft een boterige korst en is gevuld met zoete pruimen en een vleugje kaneel.

Quetschentaart Luxemburg

Bretzels: Deze zoute, zachte broodjes in de vorm van een knoop zijn een populaire snack in Luxemburg. Ze worden vaak gegeten als streetfood of als bijgerecht bij de maaltijd.

Bieren & wijnen

Vergeet ook niet te genieten van de lokale wijnen, zoals de heerlijke Moezelwijnen, en de ambachtelijke bieren die in Luxemburg worden geproduceerd. Een culinaire verkenning van Luxemburg zal zeker een genot zijn voor uw smaakpapillen!

Historie

Luxemburg heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de vroege middeleeuwen. Het land werd oorspronkelijk bewoond door Keltische en Gallische stammen voordat het werd veroverd door het Romeinse Rijk in de 1e eeuw na Christus. Na de val van het West-Romeinse Rijk viel het gebied in handen van verschillende heersers, waaronder Frankische en Duitse koningen.

In 963 werd graaf Siegfried van de Ardennen door de Duitse keizer Otto I benoemd tot graaf van Luxemburg, en dit markeerde het begin van de onafhankelijkheid van het graafschap Luxemburg. Door de eeuwen heen werd Luxemburg een belangrijk machtscentrum in Europa, en het groeide uit tot een groothertogdom in 1815 na het Congres van Wenen, waarbij het onderdeel werd van de Duitse Bond.

Tijdens de 19e en 20e eeuw werd Luxemburg verschillende keren bezet tijdens oorlogen, waaronder de twee wereldoorlogen. Na de Tweede Wereldoorlog werd het land een van de oprichters van de Europese Unie en heeft het een belangrijke rol gespeeld in de Europese politiek en economie.

Talen van Luxemburg

Luxemburg heeft drie officiële talen: Luxemburgs, Frans en Duits. Elke taal heeft zijn eigen rol en gebruik in het land:

Luxemburgs (Lëtzebuergesch): Luxemburgs is een Moezelfrankische taal en wordt gesproken door de meerderheid van de bevolking. Het is de nationale taal en de meest gebruikte in het dagelijks leven, het onderwijs en de media.

Frans is de taal van bestuur en gerechtelijke zaken. Het wordt vaak gebruikt in officiële documenten, administratie en rechtbanken. Ook wordt het veel gesproken door de Luxemburgse bevolking en wordt het beschouwd als de tweede taal van het land.

Duits wordt ook erkend als een officiële taal en wordt voornamelijk gebruikt in het onderwijs en in sommige media.

Het is belangrijk om op te merken dat veel Luxemburgers meertalig zijn en comfortabel kunnen communiceren in meerdere talen, waaronder Engels. De meeste mensen zijn tweetalig in Luxemburgs en Frans, terwijl velen ook bekend zijn met Duits en Engels.

Omgeving van Luxemburg-Stad

Kasteel van Vianden: Bezoek het indrukwekkende middeleeuwse kasteel van Vianden, een van de grootste en mooiste kastelen in Europa

Kasteel Vianden

Beaufort Castle: Ontdek het kasteel van Beaufort, omgeven door een schilderachtig landschap en een ideale plek voor wandelingen.

Dit is slechts een greep uit de vele prachtige plekken om te zien in Luxemburg-Stad en de omgeving. Of u nu van geschiedenis, natuur of kunst houdt, Luxemburg heeft voor elk wat wils!

Accomodaties In Luxemburg

Ga je een stedentrip boeken bij Dagjeuitpagina dan kan je op vele manieren overnachten. Je kan met openbaar vervoer naar de stad en een hotel boeken. Maar met eigen vervoer kan ook en een hotel in de stad of er buiten huren. Of op een camping een plek reserveren om te kamperen of een vakantiehuis huren. Vele opties en mogelijkheden. Dus voor iedere portemonnee is er iets wat je kan boeken.

Kortings- en toegangskaarten

Kijk hieronder voor goedkope toegangskaarten. En super makkelijk om te bestellen, zelfs als het bij de voordeur van een museum bedenkt om naar binnen te gaan. Binnen een (1) minuut de voucher in je email en je kan zo naar binnen.