Een stedentrip naar Praag is een fantastische keuze! Praag, de hoofdstad van Tsjechië, staat bekend om zijn rijke geschiedenis, prachtige architectuur en charmante sfeer.

Geschiedenis

Praag heeft een rijke en fascinerende geschiedenis die teruggaat tot meer dan 1.000 jaar geleden. Hier is een beknopt overzicht van de belangrijkste periodes in de geschiedenis van Praag:9e eeuw: De oorsprong van Praag gaat terug tot de 9e eeuw, toen de Praagse Burcht werd gesticht. Dit was het begin van de heerschappij van de Přemysliden-dynastie, de eerste historisch gedocumenteerde Tsjechische dynastie. 20e eeuw: In de 20e eeuw speelde Praag een belangrijke rol in de Tsjechoslowaakse geschiedenis. Na de Eerste Wereldoorlog werd Tsjechoslowakije opgericht, met Praag als de hoofdstad. In 1939 werd Tsjechoslowakije bezet door nazi-Duitsland, en tijdens de Tweede Wereldoorlog leed Praag onder het juk van de nazi-bezetting.

1989 en verder: De Val van de Berlijnse Muur in 1989 markeerde het begin van de Fluwelen Revolutie in Tsjechoslowakije. De communistische heerschappij eindigde en Tsjechoslowakije ging over naar een democratisch systeem. In 1993 werd Tsjechoslowakije opgesplitst in de onafhankelijke landen Tsjechië en Slowakije.

Vandaag de dag is Praag een bruisende en bloeiende stad, een belangrijke toeristische bestemming die haar rijke geschiedenis combineert met moderne ontwikkelingen. Het historische centrum van Praag staat op de werelderfgoedlijst. Een stedentrip naar Praag is onvergetelijk.

Praag

Bezienswaardigheden in Praag

Hier zijn enkele hoogtepunten en bezienswaardigheden die je kunt verkennen tijdens je stedentrip naar Praag:

Praagse Burcht: Gelegen op een heuveltop, is de Praagse Burcht een iconisch symbool van de stad. Verken het kasteelcomplex, bezoek de prachtige Sint-Vituskathedraal en geniet van het panoramische uitzicht over de stad.

Oude Stadsplein: Dit historische plein is het hart van Praag. Bewonder de astronomische klok op het Oude Raadhuis, verken de kleurrijke gebouwen en geniet van de sfeer op de terrassen van cafés.

Karelsbrug: Een van de meest iconische bruggen ter wereld, de Karelsbrug is een prachtig staaltje gotische architectuur. Wandel over de brug, bewonder de barokke standbeelden en geniet van het uitzicht op de rivier de Moldau.

Karelsbrug in Praag

Astronomische Klok: De astronomische klok, gelegen op het Oude Raadhuis, is een van de oudste nog werkende astronomische klokken ter wereld. Mis het niet wanneer de klok elk uur een spectaculaire show geeft.

Josefov (Joodse wijk): Bezoek de historische Joodse wijk van Praag, waar je de Oude Joodse Begraafplaats, de Pinkas-synagoge en de beroemde Gouden Straat kunt verkennen.

Petřín-heuvel: Neem een wandeling naar de Petřín-heuvel voor een prachtig uitzicht over de stad. Je kunt ook de Petřín-uitkijktoren beklimmen, die lijkt op de Eiffeltoren en een panoramisch uitzicht biedt.

Vergeet niet te genieten van de heerlijke Tsjechische keuken, zoals goulash, trdelník (zoet deeggebak) en het beroemde Tsjechische bier. Praag biedt ook veel gezellige cafés, levendige markten en kunstgalerijen om te verkennen. Geniet van de sfeer van deze prachtige stad vol geschiedenis en cultuur!

Winkelen in Praag

Praag biedt tal van mogelijkheden om te winkelen, variërend van luxe boetieks tot lokale markten en ambachtelijke winkels. Hier zijn enkele van de beste winkelgebieden en winkelstraten in Praag:

Wenceslasplein: Het Wenceslasplein is een van de bekendste winkelgebieden in Praag. Hier vind je grote warenhuizen, internationale modemerken en boetieks. Het is een bruisende straat met veel winkelmogelijkheden.

Na Příkopě: Deze straat loopt van het Wenceslasplein naar het Oude Stadsplein en biedt een breed scala aan winkels. Je vindt hier internationale modemerken, schoenenwinkels en juweliers.

Pařížská: Gelegen in de buurt van de Joodse wijk, is Pařížská een chique straat die bekend staat om zijn luxe winkels en designerboetieks. Hier vind je merken zoals Louis Vuitton, Prada, Gucci en meer.

Palladium: Het Palladium is een groot winkelcentrum in het hart van Praag, vlakbij het Oude Stadsplein. Het heeft meer dan 200 winkels, waaronder bekende kledingmerken, elektronica, accessoires en restaurants.

Havelská-markt: Als je op zoek bent naar een lokale marktervaring, is de Havelská-markt de place to be. Deze markt biedt een verscheidenheid aan verse producten, souvenirs, handwerk en traditionele Tsjechische lekkernijen.

Vinohradská: Vinohradská is een levendige straat in de wijk Vinohrady en staat bekend om zijn boetieks, vintage winkels en trendy conceptstores. Het is een geweldige plek om unieke kleding, accessoires en interieurartikelen te vinden.

Daarnaast zijn er in Praag veel ambachtelijke winkels waar je traditionele Tsjechische producten kunt kopen, zoals handbeschilderd aardewerk, glaswerk, marionetten en lokale lekkernijen zoals chocolade en absint.

Het is ook de moeite waard om lokale markten, zoals de Florenc-markt en de Smíchov-markt, te verkennen voor unieke vondsten en lokale producten.

Of je nu op zoek bent naar high-end winkels, bekende modemerken of lokale specialiteiten, Praag biedt voor elk wat wils in termen van winkelen. Dus een stedentrip Praag biedt meer dan cultuur.

Praag

Hotels in Praag

Praag heeft een breed scala aan hotels, variërend van luxe vijfsterrenhotels tot budgetvriendelijke opties. Je kunt kiezen uit internationale hotelketens, boetiekhotels of historische hotels met een charmante sfeer. Populaire gebieden om te verblijven zijn de Oude Stad, Malá Strana en Vinohrady

Je kan op verschillende manieren reizen naar Praag. Met je eigen auto, de trein, met een vliegtuig naar Praag of een georganiseerde reis. Wij bieden voor iedereen wat wils aan en in elke prijsklasse. Iedereen heeft zijn manier van reizen. Boek je een vliegreis en een hotel, dan is er al veel voor je geregeld en weet je waar je terecht komt. Met je eigen auto biedt veel vrijheid, maar kost ook energie om alles te regelen. Kijk op onze site, want wij hebben beslist iets wat bij jou past!

Praag over de daken

Bij het kiezen van je accommodatie is het handig om rekening te houden met de locatie, nabijheid van bezienswaardigheden en openbaar vervoer, en de beoordelingen van eerdere gasten. Het is ook raadzaam om vroegtijdig te boeken, vooral tijdens het hoogseizoen, om de beste prijzen en beschikbaarheid te garanderen.










Droomvakantie Toscane 336x280


Booking.com