Venetië is de perfecte plek voor een stedentrip vol prachtige geschiedenis, cultuur, geweldig eten en drinken en natuurlijk de magische gondels, waarmee je zelf Venetië kunt verkennen. Of je nu kiest voor een korte of lange weekendbreak, een meerdaagse reis met vlucht, een verblijf in een hotel, vakantievilla of camping, Venetië biedt van allemaal wat.

Als venster naar het verleden, is Venetië gevuld met restauraties van sculpturen, fonteinen, bruggen en paleizen uit de 15e en 16e eeuw. Als je door Venetië loopt, zul je een eeuwenoude islamitische, Romeinse en Kristelijke geschiedenis zien en ervaren. Met een weerspiegeling van de vele culturen die de stad in de loop der tijd hebben beïnvloed.

Volgens Wikipedia: “Venetië is een stad in het noordoosten van Italië. De stad werd gesticht in de vijfde eeuw en is gebouwd op 118 kleine eilanden. Venetië staat wereldwijd bekend om zijn historische centrum met zijn vele antieke gebouwen, bruggen en kanalen en is een belangrijke toeristische bezienswaardigheid”. Deze stad moet je zien, dus kies jouw Stedentrip Venetië.

Heerlijk eten en prachtige sfeer

Natuurlijk is Venetië berucht om haar lokale gerechten. Of je nu je een authentieke pizzeria of een visrestaurant bezoekt, Venetië is dermate veelzijdig in het aanbod aan gerechten. Voor elke smaak is er iets te vinden is. Van het eten en drinken is het dan ook onderdeel van de ervaring. Proef wat van de lokale wijnen en bieren. Of waag je aan een cocktail of twee op een van de vele terrassen als je het een beetje rock’nroll wilt maken. In de ochtend kan je natuurlijk genieten van een italiaanse espresso.

Vervoer in Venetië

Maar wat is Venetië zonder de iconische gondels? Nadat je de stad te voet, het openbaar vervoer of een waterbus hebt verkend, stap dan aan boord van een gondel om je Venetiaanse avontuur af te ronden. Geniet van het mooie uitzicht over de vele kanalen die door de stad lopen. Terwijl je in stijl en luxe lekker kunt uitrusten terwijl de gids je de lokale bezienswaardigheden toont.

Voor een tochtje met een traditionele Venetiaanse gondel tel je al snel € 100 neer. Wil je toch even ervaren hoe het is om in een gondel over het Grand Canal te varen? Maak dan gebruik van de Traghetto. Deze gondel is enkel bedoeld om passagiers van de ene naar de andere kant van het Grand Canal te brengen op plaatsen . Daar waar weinig bruggen zijn. Je vindt ze met name rondom de vissersmarkt. Een ritje met de Traghetto kost je slechts 2 euro en is dus een stuk voordeliger dan een tochtje met een traditionele gondel. Wil je toch graag in een traditionele gondel varen? Kies dan voor een gedeelde gondeltocht. Op deze boot kunnen 6 personen, waardoor je een stuk goedkoper uit bent dan wanneer je een privégondel reserveert.

Kortom, Venetië biedt voor iedereen wat wils, of je nu een kort of lang verblijf hebt. De stad is vol historische gebouwen. Een scala aan lokale gerechten en de magische gondels die je langs de knusse cafés en restaurants voeren. Verbreed je horizon en regel je meerdaagse reis naar Venetië en beleef het magische verschil.

San Marco Plein en omgeving.

Het San Marco plein is het startpunt voor veel activiteiten in de omgeving. Aan het plein liggen Museo Correr, Archeologisch Museum, Torre dell’Orologio en de Basilica di San Marco. Ernaast is het Dogepaleis. Het plein gaat vanaf het centrale deel de hoek om richting het Canal Grande, waar de pieren voor diverse bootvaarten liggen. Het plein valt vooral op door de galerijen die er om heen liggen. Kies uw tijdstip echter goed uit als u niet van drukte houdt.

Dogepaleis

Het Dogepaleis  was de thuishaven van de doge, de leider van de republiek die Venetië vroeger was. In dit paleis in Gotische stijl waren vroeger ook politieke instanties gevestigd. Nu is het Dogepaleis een museum, waar u onder andere de kamers van de doge kunt bezichtigen. Wij hebben kaarten om dit paleis te bezoeken, zie onderaan het blog de beschikbaarheid van toegangskaarten.

Teatro la Fenic

U hoeft niet van theater te houden om het prachtige interieur van dit pand te kunnen waarderen. Oa de fluwelen fauteuils, de rijkelijk gedecoreerde balkons, de verlichting en het waanzinnige plafond maken een bezoek aan dit theater ook zonder voorstelling bijzonder. In het Fenikstheater vinden echter diverse soorten voorstellingen plaats, zoals opera en ballet, maar ook concerten.

Santa Pantalon Kerk

Ondanks dat Venetië vrij prijzig is, zijn er ook een hoop plekken in Venetië die je gratis kunt bezoeken. Eén daarvan is de Santa Pantalon kerk, waar je gratis het grootste canvas ter wereld mag bewonderen. Extra bijzonder is het dat dit canvas ook nog eens het plafond van het gebouw is. De schildering is maar liefst 443 vierkante meter groot en het bevat enorm veel details. De kerk ligt in het centrum van de stad.

Venetië nog mooier buiten het hoogseizoen

Venetië is een erg populaire stad, waardoor het vaak erg druk is. Daardoor kan een bezoekje aan Venetië soms best overweldigend aanvoelen en daardoor wat tegenvallen. Mocht je nog niet geboekt hebben, dan raden we je echt aan om Venetië in het laagseizoen te bezoeken. Heb je toch al een tripje naar Venetië op de planning in het hoogseizoen? Geen paniek! We hebben hieronder nog een hoop tips voor je om de drukte in Venetië even te ontvluchten.

Kijk naar alle accommodaties in Venetië, want voor iedere portemonnee heeft Dagjeuitpagina iets moois. Want een stedentrip Venetië is een onvergetelijke ervaring.

Kijk hieronder voor goedkope en goede toegangskaarten! In drukke periodes wordt aangeraden enkele dagen tevoren kaarten te reserveren/kopen.

Waar keken andere bezoekers nog meer naar:

Accommodaties in heel Italië. Maar kijk ook eens of een luxe villa huren in de omgeving van Venetië iets voor jou is.

Geschikt voor: Kinderen (0-6)
Faciliteiten: EetgelegenheidParkeergelegenheidRolstoelvriendelijkHonden toegestaan









Droomvakantie Toscane 336x280


Booking.com