Topper!

Maak je bezoek aan de stad Amsterdam compleet en boek hier je tickets voor het alom geroemde Rijksmuseum Amsterdam met een permanente tentoonstelling van diverse Meesterwerken, vanaf €20,=

Rijksmuseum Amsterdam:

Wist je dat het museum al sinds 1885 in het huidige pand gevestigd is? En wist je bijvoorbeeld ook dat Lodewijk Napoleon de opdracht gaf om in Amsterdam een nationaal museum in te richten?

Klik hier om je tickets voor het Rijksmuseum Amsterdam te kopen.

Rembrandt:

In 2019 is 350 jaar geleden dat Rembrandt van Rijn is overleden. Ter gelegenheid van dit speciale jaar worden er diverse evenmenten en tentoonstellingen rondom Rembrandt georganiseerd. Heet jij toevallig Rembrandt? Dan ben jij op 14 februari van harte welkom op de officiële opening van de tentoonstelling “Alle Rembrandts”. Wist je overigens dat er in Nederland 203 personen de naam Rembrandt hebben? Overigens gemeten in 2014. Gedurende het jaar 2019 zullen er meer aktiviteiten worden georganiseerd in verband met het 350e sterfjaar van Rembrandt.

De Nachtwacht:

Het Amsterdam Museum staat wereldwijd bekend om de collectie van Grote Meesters zoals Rembrandt van Rijn, Vermeer en Frans Hals. Onder andere is er de beroemde Nachtwacht te bewonderen. Wie herinnert zich niet het beroemde persmoment in 2014 van de toenmalige Minister President van de USA, Obama met onze Minister President Rutte pal voor het wereldberoemde schilderij van Rembrandt.

De Nachtwacht van Rembrandt is te zien in het Rijksmuseum Amsterdam

Restauratie Nachtwacht:

Vanaf juli 2019 zal de Nachtwacht onderwerp zijn van een grootschalig onderzoek. Gebleken is namelijk dat de conditie van het wereldberoemde doek op sommige onderdelen achteruit gaat. Vanaf medio 2019 zal men met de meest moderne apparatuur en geavanceerde technologie het schilderwerk diepgaand onderzoeken. Door dit munitieuze onderzoek hoopt men de beste manier te ontdekken om het doek op termijn te kunnen restaureren. Dit bijzondere onderzoek zal ook tijdens openingstijden plaatsvinden en kan door het bezoekend publiek bekeken worden.

Klik hier om je tickets voor het Rijksmuseum Amsterdam te kopen.

Bekijk deze aanbieding
Geschikt voor: Kinderen (0-6)Kinderen (7 -14)Jongeren (15 - 21)VolwassenenSeniorenFamilieGroepenIndividueel
Faciliteiten: EetgelegenheidParkeergelegenheidRolstoelvriendelijkWanneer

do 22 augustus t/m di 31 december 2019

Openingstijden

- dagelijks 10:00 - 17:00.
- 01 January: 12:00 - 17:00.
- 05, 24, 31 December: 10:00 - 16:00.
- Gesloten op 25 December en 27 April

Prijzen

Vanaf €15,=

Locatie

Rijksmuseum
Museumstraat 1
1071 XX Amsterdam
Meer informatie / boeken


Booking.com
Het Laatste Tafeltje