Aanrader!


Kom zelf eens kijken in een van de drie (werk)paleizen van de Koning van Nederland, het Koninklijk Paleis op De Dam in Amsterdam. Bestel je entree tickets via Dagjeuitpagina.nl en krijg met fast track toegang tot het paleis wat nog steeds in gebruik is. Kom eens kijken achter de schermen van de statige wereld van het Nederlands Koninklijk Huis en haar bezoekers. Bekijk de pracht en praal eens met je eigen ogen. Je bestelt al toegangskaarten via deze website voor slechts 12,50.

Klik hier om je entree tickets voor het Koninklijk Paleis op De Dam te bestellen.

Koninklijk Paleis op De Dam:

Het Koninklijk Paleis op De Dam staat in het centrum van Amsterdam, op De Dam. Het is gebouwd tussen 1648 en 1665 en had in die tijd de functie van stadhuis. Tegenwoordig doet dit monumentale gebouw dienst als ontvangst Paleis door het Koninklijk Huis. Hier vinden belangrijke staatsbanketten plaats en worden hooggeplaatste gasten ontvangen op officiele gelegenheden. Ook wordt het wel gebruikt voor tentoonstellingen. Kom ook eens een kijkje nemen in “de keuken” van onze Royalties.

Koninklijk Paleis op De Dam

Napoleon:

Toen de broer van de bekende Napoleon Bonaparte, Louis, hier Koning werd, confisceerde hij het toenmalige stadhuis en veranderde het in 1808 tot Paleis. Overigens was Louis Napoleon de eerste Koning van Nederland.

Wat kun je verwachten van je bezoek aan het Koninklijk Paleis op De Dam:

Eenmaal binnen in het Paleis kun je de grote monumentale zalen bewonderen met beeldhouwwerken, muurschilderingen, gedecoreerde en gewelfde plafons en schilderijen van bekende schilders. Ook de inrichting spreekt tot de verbeelding met prachtige eeuwenoude kandelaars, klokken en meubels uit de tijd van Louis Napoleon en tevens de tijd van de Gouden Eeuw.

Koninklijk Paleis op De Dam

Openingstijden Koninklijk Paleis:

Vergewis jezelf ervan dat het Koninklijk Paleis op De Dam ook inderdaad geopend is. Tijdens officiele gelegenheden is het Paleis gesloten voor het publiek. De openingstijden zijn dus zeer wisselend.

Audiogids:

Een audiogids is onder andere verkrijgbaar in de Nederlandse, Engelse, Duitse, Frans, Italiaanse, Spaanse en Russische taal en in het Mandarijn. Voor kinderen van 5 tot 12 jaar is er een speciale audiogids.

Klik hier om je entree tickets voor het Koninklijk Paleis op De Dam te bestellen.

Koninklijk Paleis op De Dam

Waar anderen naar keken:

Andere bezoekers van DagjeuitPagina.nl keken onder andere ook naar, of waren geïnteresseerd in andere bezienswaardigheden voor een Dagje uit Amsterdam.

Een leuke tip is om een bezoek aan het Paleis op De Dam bijvoorbeeld te combineren met een stedentrip Amsterdam. En maak er een leuk, gezellig of romatisch weekeindje of midweek uit van. Klik hier om je hotelovernachting Amsterdam te boeken.

Bekijk deze aanbieding
Geschikt voor: Kinderen (7 -14)Jongeren (15 - 21)VolwassenenSeniorenFamilieGroepenIndividueel
Faciliteiten: RolstoelvriendelijkWanneer

zo 13 november t/m zo 31 december 2023

Openingstijden

Wisselende openingstijden!
Dagelijks 10.00 - 17.00 uur

Prijs

12,50

Locatie

Koninklijk Paleis Amsterdam
Nieuwezijds Voorburgwal 147
1012 RJ Amsterdam
Meer informatie / boeken


Het Laatste Tafeltje
Droomvakantie Toscane 336x280


Booking.com