6,50 Korting!


Ga eens terug in de tijd, de tijd dat je opa en oma nog kleine kinderen waren, en breng eens een bezoek aan het Veenpark Openluchtmuseum in Barger Compascuum Drenthe. Een bezoek aan dit unieke veenmuseum is niet alleen leuk, maar ook bijzonder leerzaam voor iedereen. Het ideale dagje uit in Drenthe dus. Via DagjeuitPagina.nl kun je nu bijzonder voordelige entree tickets bestellen met een korting van wel 38%. Een toegangskaartje bestel je al via deze website vor slechts 10,50 in plaats van 17,00 aan de kassa ter plaatse. Dat scheelt je dus al gauw 6,50 per entree ticket. En natuurlijk hoef je dan ook niet te wachten in de rijen voor de kassa’s.

Klik hier om je entree ticket voor het Veenpark Openluchtmuseum in Drenthe te bestellen.

Veenpark Openluchtmuseum:

In dit prachte openluchtmuseum kun je zien en ervaren hoe men woonde leefde en werkte. Oftewel hier kun je van dichtbij zien hoe zwaar het leven vroeger in de veenkoloniën was. Overigens is dit de enige plek in Nederland waar nog steeds turf wordt gestoken. Daarnaast kun je allerlei oude ambachten bekijken zoals de rietvlechter, de turfsteker zelf natuurlijk, de klompenmaker en de smid. Ook kun je in de tijd terug gaan door een bezoek te brengen aan een ouderwetse bakkerswinkel, het huis van de burgwachter, de kruidenier en de school. O ja, bij de snoepwinkel is nog echt oud Hollands snoep verkrijgbaar!

In dit park lopen treintjes en vaart een turfschip. Met de treintjes en het schip kun je twee dorpen van toen bezoeken en ga je over echt hoogveen naar een oude turfafgraving. Overigens zijn de ritjes met de trein en het varen bij de prijs inbegrepen.

Veenpark Openluchtmuseum Barger Compascuum

Wat kun je verwachten van een bezoek aan het Veenpark:

Een bezoek aan dit openluchtmuseum geeft je een inkijk op het leven in de veendorpen rond het jaar 1920. Hier woonden en leefden de armste mensen in die tijd. Tijdens je bezoek kun je rondlopen in het Museumdorp Bargermond.

Goed om te weten:

Als je met je eigen auto naar het Veenpark komt, kun je deze gratis parkeren bij het park.

Klik hier om je entree ticket voor het Veenpark Openluchtmuseum in Drenthe te bestellen.

Waar anderen naar keken:

Andere bezoekers van DagjeuitPagina.nl keken onder andere ook naar, of waren geïnteresseerd in meer informatie over een Dagje Drenthe.

Bekijk deze aanbieding
Geschikt voor: Kinderen (0-6)Kinderen (7 -14)Jongeren (15 - 21)VolwassenenSeniorenFamilieGroepenIndividueel
Faciliteiten: EetgelegenheidParkeergelegenheidRolstoelvriendelijkWanneer

do 23 mei t/m zo 27 oktober 2024

Openingstijden

Vanaf 30 maart dagelijks 10.00 - 17.00 uur

Prijs

Van 17,00 voor slechts 10,50.
Kinderen tot en met 4 jaar hebben gratis toegang.

Locatie

Veenpark Openluchtmuseum
Berkenrode 4
7887 TR Barger Compascuum
Meer informatie / boeken


Droomvakantie Toscane 336x280


Booking.com