Tenerife is een Spaans eiland gelegen in de Canarische Eilanden, een archipel voor de noordwestkust van Afrika. Het is het grootste en meest bevolkte eiland van de Canarische Eilanden.

Het staat bekend om zijn prachtige stranden, vulkanische landschappen en het milde klimaat het hele jaar door, waardoor het een populaire toeristische bestemming is. Hier zijn enkele belangrijke punten over Tenerife:

Tenerife ligt in de Atlantische Oceaan en ligt ongeveer 300 kilometer (186 mijl) voor de kust van Marokko. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom mensen ervoor kiezen om naar Tenerife te gaan. Hier zijn een aantal mogelijke redenen:

Tenerife is geweldig

Het eiland biedt kilometers aan zandstranden met helder blauw water, perfect om te ontspannen en te genieten van de zon.

Strand van Tenerife

Klimaat

Tenerife heeft een mild klimaat, subtropisch, gedurende het hele jaar. Zelfs in de wintermaanden blijven de temperaturen meestal aangenaam en is het eiland een populaire bestemming voor zon zoekers. De gemiddelde temperatuur varieert van 20 graden Celsius in de winter tot 30 graden in de zomer. Op het eiland valt weinig regen, vooral inde zuiden en kustgebieden.

Natuur

Natuurlijke schoonheid: Tenerife is het grootste van de Canarische Eilanden en heeft een indrukwekkend landschap. Van de dramatische kliffen van Los Gigantes tot de majestueuze berg Teide, dat tevens de hoogste berg van Spanje is, het eiland biedt een diverse natuurlijke omgeving om te verkennen.

Unieke flora en fauna: Tenerife heeft een unieke flora en fauna vanwege zijn geografische ligging. Het eiland herbergt diverse plantensoorten die nergens anders ter wereld voorkomen. Bovendien zijn er verschillende natuurreservaten en parken waar bezoekers de kans krijgen om zeldzame diersoorten te zien.

Cultuur en Geschiedenis

Tenerife heeft een rijke cultuur en geschiedenis. De hoofdstad, Santa Cruz de Tenerife, biedt tal van historische bezienswaardigheden, musea en levendige markten. Ook zijn er traditionele dorpen en steden verspreid over het eiland waar bezoekers de lokale cultuur en keuken kunnen ervaren.

Actief op Tenerife

Tenerife biedt een breed scala aan recreatieve activiteiten. Van watersporten zoals surfen, duiken en zeilen tot wandelen, fietsen en golfen, er is voor elk wat wils. Dus een paradijs voor outdoor liefhebbers.

Afgezien van de stranden, biedt het eiland mogelijkheden om te wandelen, moutainbiken, paragliden en om walvissen te spotten. De wateren rond Tenerife herbergen een diver marien ecosysteem. Waardoor het perfect is om te duiken en snorkelen.

Wij bieden zelfs prachtige golf reizen aan, deze zijn bijna all inclusive reizen. Dus naast uw hotel golf spelen en nergens meer aan denken, dus heerlijk ontspannen.

Golf spelen op Tenerife

Maar wat dacht u van een geweldige wandelvakantie op Tenerife? Dit is een wandelvakantie voor iemand met een basis conditie. Je wandelt over het eiland en geniet van de natuur. Maar je gaat ook met een boot de zee op om walvissen en dolfijnen te spotten. De reis is inclusief vluchten, overnachtingen, ontbijt en diner.

Heerlijk eten op Tenerife

Heerlijk eten op Tenerife De keuken van Tenerife wordt beïnvloed door de geografische ligging en lokale ingrediënten. Traditionele gerechten zijn onder meer “papas arrugadas” (gerimpelde aardappelen), “mojo”-sauzen, verse zeevruchten en lokale kazen. Het eiland produceert ook zijn eigen wijn, met verschillende wijngaarden en wijnmakerijen die wijnproeverijen aanbieden.

Papas Arrugadas

De kustplaatsen Los Abrigos en Puerto de la Cruz staan vooral bekend om hun visrestaurants.
Een populaire saus op Tenerife is Mojo Picon. Het is een pittige saus gemaakt met knoflook, rode peper, olijfolie, azijn, komijn en andere kruiden. Mojo Picon wordt vaak geserveerd bij vleesgerechten en geeft ze een smaakvolle kick.

Konijn in Salmorejosaus: Conejo en Salmorejo is een traditioneel Canarisch gerecht gemaakt met gemarineerd konijn. Het konijn wordt gemarineerd in een mengsel van azijn, knoflook, tijm, laurierblaadjes en andere kruiden voordat het in de marinade wordt gekookt.

Tenerife heeft eigen wijn

Het eiland heeft een lange geschiedenis van wijn maken en het eiland staat bekend om zijn uitstekende wijnen. De vulkanische bodem en het unieke klimaat dragen bij aan de uitgesproken smaken van de lokale wijnen. De belangrijkste wijnproducerende regio op het eiland is de Valle de la Orotava, waar u wijnmakerijen kunt bezoeken en kunt genieten van wijnproeverijen.

Heerlijk wijn op Tenerife proberen.

Bezienswaardigheden

La Laguna

Deze historische stad, gelegen in het noorden van Tenerife, staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. La Laguna heeft prachtige koloniale architectuur, smalle geplaveide straatjes en mooie pleinen. Het is een cultureel centrum met diverse musea, kerken en historische gebouwen.

Los Gigantes

Deze indrukwekkende kliffen aan de westkust behoren tot de hoogste zeekliffen van Europa. Ze rijzen op uit de oceaan en vormen een adembenemend natuurlijk landschap. Er zijn boottochten beschikbaar om de kliffen van dichtbij te bewonderen.

Piramides van Güímar

In de gemeente Güímar in het zuidoosten van Tenerife bevinden zich de Piramides van Güímar. Deze mysterieuze piramide-achtige structuren hebben geleid tot speculatie en onderzoek naar hun oorsprong. Er is een museum waar je meer te weten kunt komen over deze fascinerende site.

Tenerife
Tenerife

Masca

Het pittoreske dorpje Masca is gelegen in een afgelegen vallei in het westen van Tenerife. Het is omgeven door steile bergpieken en weelderige groene landschappen. De kronkelende weg naar Masca biedt adembenemende uitzichten, en het dorp zelf heeft charmante huizen, smalle straatjes en een ontspannen sfeer.

Vervoer

Tenerife heeft twee luchthavens, Tenerife North Airport (Los Rodeos) en Tenerife South Airport (Reina Sofia), die verbindingen bieden met het vasteland van Spanje en andere Europese bestemmingen. Het eiland heeft een goed ontwikkeld wegennet en er zijn openbaar vervoersopties, waaronder bussen, beschikbaar om u te verplaatsen. Maar overweeg ook om een auto te huren om het hele eiland te ontdekken. Dat kan u ook vanuit Nederland al regelen.

Vakantie boeken

Wij bieden vele vakantie reizen naar Tenerife. Kijk rustig wel reis, meestal inclusief te vluchten, bij jou of jullie past. We hebben prachtige bestemmingen voor verschillende prijsklassen.

Kortingen en toegangskaarten

Wij bieden ook toegangskaarten aan. Kijk bij onderstaand aanbod. Je kan, als je voor de deur,

staat, de aankoop via je mobiel doen en binnen een minuut heb je de kaarten in je email. Super makkelijk en vaak ook nog goedkoper. Wil je een dag met een catamaran op pad, dan is handig om tevoren, mogelijk thuis al, dit te boeken. Dan weet je zeker dat je heerlijk gaat genieten op zee.