De vakanties komen er weer aan, we gaan met honderdduizenden, misschien wel met miljoenen op vakantie. Het voorjaar brengt weer van allerlei leuke ideeën in ons los. Heerlijk enkele weken ontspannen, nieuwe landen ontdekken, cultuur opsnuiven, genieten van de geschiedenis van een land, nieuw mensen ontmoeten, sporten of gewoon niets doen! Sinds een aantal jaren is op vakantie met de auto bijzonder favoriet!

Wij als mensen hebben, gelukkig maar, allemaal andere ideeën over het vakantie beleven! Velen gaan in de zomervakantie omdat de kinderen dan vrij zijn, omdat het meestal goed weer is en dat is perfect om op vakantie te gaan.

Vakantie met de auto

Op vakantie met de auto

Weggaan wordt verschillend ervaren, de 1 moet echt wel met een vliegtuig naar het Zuiden om 100% zeker te zijn van mooi weer. De andere pakt de fiets om de omgeving te ruiken en zien. En weer iemand anders pakt de trein en weer iemand anders gaat met een groepreis. Het blijkt dat de meeste mensen nog op vakantie gaan met de eigen auto. Dat kan met een caravan, maar ook velen pakken alleen de auto voor een autovakantie.

Nederland staat onder andere door de Coronacrisis die we hebben gehad, hoog genoteerd als uiteindelijke bestemming voor een autovakantie. Maar vele andere Europese landen volgen op de voet. In dit artikel gaan we kijken waar je aan zou moeten denken, als je met je eigen auto op vakantie gaat.

Met kinderen op de achterbank

Autoverzekering moet er zijn

Voordat jij je autovakantie gaat boeken en gaat bedenken waar je heen gaat, moet je ervoor zorgen dat je auto goed verzekerd is. Want mocht er iets van pech gebeuren onderweg, dan moet het goed geregeld worden. Door middel van een goede autoverzekering, voorkom je dan veel stress in je vakantie. Deze link brengt je naar een all risk verzekering. Denk ook even na over vervangend vervoer, want dat is juist in de vakantie erg belangrijk.

Verzekert ben je voor schade:

  • Schade aan anderen
  • Hulp bij schade
  • Brand en explosie
  • Inbraak en diefstal
  • Storm, hagel en overstroming
  • Dieren
  • Ruitschade
  • Aanrijding
  • Vandalisme

Natuurlijk wil je juist in de vakantie niet dat je een ongeluk krijgt of pech met je auto. Maar het kan gebeuren, want een ongeluk zit in een klein hoekje.

Je kan natuurlijk ook een autoverzekering beperkt casco willen afsluiten. Dat bepaal jezelf. En kijk rustig op de website welke autoverzekering bij je past. Beperkt casco verzekeren zijn mensen soms bang voor, maar je bent echt goed verzekerd, voor schade die jij iemand anders toebrengt.

Verzekert ben je voor schade:

  • aan andere auto’s/personen
  • door inbraak en diefstal
  • door storm, hagel, brand en overstroming
  • veroorzaakt door wilde dieren (bijv. vogels of herten)

Je kan direct uitrekenen wat het kost en als het niet lukt dan wordt u prima geholpen als u een telefoontje pleegt.

Op vakantie met de auto

Met de auto op vakantie

Velen gaan met de auto met vakantie. Dat kan natuurlijk voor dagjes uit in Nederland. Heerlijk om het prachtige Nederland te ontdekken. Je kan vanuit je eigen woning vertrekken, maar je kan natuurlijk een ergens in Nederland een vakantiewoning huren, gaan kamperen of een chalet of hotelkamer huren. Er zijn vele opties. Je hebt dan altijd je eigen auto bij je, met je eigen spullen.

Natuurlijk kan je met je auto ook naar buitenland. Heerlijk andere landen ontdekken, de cultuur, eetgewoonten en historie. Je eigen spullen mee en zelf bepalen wanneer je stopt om iets te zien of waar je wilt eten of slapen. Geen wonder dat veel mensen deze manier vakantie vieren perfect vinden.

Daarnaast kun je ook eens kiezen of je met je eigen auto op vakantie gaat. Of dat je er bijvoorbeeld een huurt.

Op vakantie met de auto

Onderhoud van de auto

Niet alleen de autoverzekering is belangrijk. Want zijn de banden ook goed, is de olie ververst, is er koelvloeistof aanwezig, zijn er goed werkende remmen en remschijven, is de accu doorgemeten? Toch wel belangrijk als je op stapt gaat. Altijd goed om tevoren even bij een garage langs te gaan om problemen te voorkomen!

Met de auto op vakantie is vrijheid, leuk en genieten.

Stedentrip met eigen auto

Om inspiratie op te doen voor een leuke, interessante, culturele of gewoon lekker weg stedentrip, kun je hier kijken.