Als het gaat om Tsjechië, een van de meest interessante en levendige landen van Europa, zijn er vele redenen waarom u er uw volgende vakantie zou moeten doorbrengen. Ga Tsjechië ontdekken!.

Van de prachtige architectuur en de rijke geschiedenis tot de prachtige natuur en de keuken van wereldklasse. Tsjechië biedt voor elk wat wils. Tsjechië, gelegen op de grens van Duitsland en Oostenrijk, is een ongelooflijk divers land met een unieke cultuur waarin Germaanse en Slavische invloeden samenkomen.

Algemeen Tsjechië

Van de middeleeuwse kastelen tot de geplaveide straten, het landschap van dit Centraal-Europese land brengt u terug in de tijd. De hoofdstad Praag is ongetwijfeld een van de meest pittoreske steden van Europa. Met zijn barokke paleizen, legendarische bruggen en gotische kerken is het geen wonder dat deze stad de laatste jaren een populaire toeristische bestemming is geworden. Wandel door de kronkelende straatjes van de Oude Stad van Praag of maak een boottocht over de rivier de Vltava voor een adembenemend uitzicht.

Praag

Praag

Als je tijd over hebt, bezoek dan zeker enkele van de andere bezienswaardigheden van Praag, zoals de Praagse Burcht of de Karelsbrug. Als je tijdens je reis naar Tsjechië op zoek bent naar avontuur in de buitenlucht, kijk dan niet verder dan het Nationaal Park Boheems Zwitserland, net buiten Praag. Dit park herbergt een aantal prachtige landschappen, waaronder zandsteenformaties die bekend staan als “pravcicka brana”, die ook wordt beschouwd als een van de grootste natuurlijke stenen bogen van Europa. Naast deze geologische wonderen kunnen bezoekers grotten vol stalactieten en stalagmieten verkennen, evenals torenhoge watervallen omgeven door weelderige bossen.

Omgeving van Praag

Het platteland buiten Praag biedt ook volop mogelijkheden om de natuur te verkennen! De regio van de Elbevallei is bijzonder populair onder wandelaars vanwege de glooiende heuvels en uitgestrekte bossen vol wilde bloemen in het voorjaar. De Moravische Karst bewaart verschillende ondergrondse grotten waar bezoekers labyrintische tunnels vol fossielen van miljoenen jaren geleden kunnen verkennen. Behalve natuurschoon heeft Tsjechië ook een rijke culturele geschiedenis die teruggaat tot eeuwen geleden, toen het deel uitmaakte van het Habsburgse Rijk.

Natuur in Tsjechië
Natuur in Tsjechië

Vandaag de dag kunnen bezoekers talrijke historische plaatsen in het land verkennen, zoals Kutna Hor, een oude zilvermijnstad, of Cesky Krumlov, een UNESCO-werelderfgoedplaats gelegen in een bocht van de rivier de Vltava met een groots kasteel uit 1240 na Christus! Waar u ook naartoe gaat in dit deel van Midden-Europa, u vindt gegarandeerd iets fascinerends om elke hoek!

Heerlijk eten in Tsjechië

Geen reis zou compleet zijn zonder de heerlijke lokale keuken te proeven! Traditionele gerechten zoals svíčková (vlees geserveerd met knoedels) of guláš (een stevige rundvleesstoofpot) zijn must-tries bij een bezoek aan dit deel van Europa! Als u trek heeft in zoetigheid, probeer dan eens trdelník (gebakken gebak met suiker en noten) of palačinky (flensjes gevuld met vruchtenjam). En vergeet niet te genieten van vers gebrouwen bier in een van de honderden pubs in het hele land!

Goulash

Winkelen in Praag

Als u van winkelen houdt, ga dan naar het Wenceslasplein, het belangrijkste winkelcentrum van Praag, met winkels die alles verkopen, van souvenirs tot merkkleding tegen prijzen die goedkoper zijn dan elders in Europa! U zult hier zeker iets bijzonders vinden, ongeacht uw budget!

Met zoveel geschiedenis gecombineerd met een adembenemende natuur en een opwindend stadsleven is er echt geen andere plek zoals Tsjechië – Tsjechië heeft echt voor elk wat wils, of je nu een vakantie vol actie wilt of gewoon wilt genieten van een rustige wandeling door charmante geplaveide straatjes met bewondering voor architectonische hoogstandjes, terwijl je een lokaal biertje drinkt en je daarna overgeeft aan traditionele lekkernijen – al deze ervaringen wachten op iedereen die besluit dat zijn volgende vakantiebestemming niets anders is dan het prachtige Centraal-Europese land dat bekend staat als Tsjechië!

Accommodaties, hotels en reizen in Tsjechië

Wij bieden natuurlijk vele opties om Tsjechië te ontdekken. Georganiseerde reizen, autoreizen, hotels en campings.

Kamperen in Tsjechië
Kamperen in Tsjechië

Zoek de vakantie of reis die het beste bij jou past om Tsjechië te ontdekken!