Op de Spaanse hoogvlakte ligt de hoofdstad van Spanje: Madrid. Met 2 miljoen inwoners is het 1 van de vier grootste steden van Europa. Wij geven tip en kijk naar de korting toegangskaarten die we aanbieden. Natuurlijk kan jij ook je hotel in Madrid uitzoeken via onze website.

Madrid is een levendige stad met een rijke cultuur en geschiedenis die meer dan 500 jaar teruggaat. De populariteit als toeristische bestemming neemt alleen maar toe. Maar wat voor soort mensen wonen er in Madrid? Hoe is de sfeer? En wat kunnen bezoekers verwachten als ze deze prachtige stad verkennen? Eerst en vooral, Madrid is de thuisbasis van een ongelooflijk divers scala aan mensen uit alle lagen van de bevolking. De bevolking van de stad bestaat uit Spanjaarden uit het hele land en immigranten uit andere delen van Europa en daarbuiten. Door deze multiculturele samenstelling zijn er tal van culturele activiteiten voor toeristen, zoals flamenco voorstellingen, traditionele eetbeurzen en unieke festivals gedurende het hele jaar.

Bij het plannen van een vakantie wordt Madrid vaak over het hoofd gezien. Met zoveel andere steden die om aandacht strijden, vergeet men gemakkelijk hoe geweldig de Spaanse hoofdstad is. Maar als je op zoek bent naar een spannende en levendige stedentrip, dan moet Madrid bovenaan je lijstje staan!

Stedentrip Madrid is verrassend mooi!

Het Prado Museum in Madrid
Het Prado Museum in Madrid

Madrid heeft veel bezienswaardigheden

Hier zijn enkele redenen waarom je Madrid zou moeten bezoeken. De stad heeft een rijk cultureel erfgoed. Van de historische monumenten tot de wereldberoemde kunstgaleries en musea, Madrid is een schat aan cultuur. Bezoekers kunnen het beroemde Prado Museum bezoeken, met werken van enkele van de grootste schilders uit de geschiedenis, zoals Goya, Velázquez en El Greco. Als u meer van moderne kunst houdt, ga dan naar het Reina Sofia Museum met werken van onder anderen Picasso, Miró en Dalí. Dit zijn slechts twee van de vele prachtige galerieën die Madrid tot zo’n geweldige bestemming voor kunstliefhebbers maken.

Natuurlijk moet je ook langs of in het Koninklijk Paleis, het werkpaleis van de huidige koning. Met een oppervlakte van 135.000 m² en 3418 kamers, is het het grootste koninklijke paleis in de wereld.

Het Koninglijk Paleis in Madrid
Het Koninglijk Paleis in Madrid

Nachtleven in Madrid

De stad biedt ook een geweldig nachtleven. Of je nu op zoek bent naar een traditionele tapasbar of een cool dakterras met uitzicht over de stad, er is voor ieder wat wils in Madrid als het gaat om het nachtleven. En er zijn ook genoeg live muziekgelegenheden; van intieme jazzbars tot enorme concertzalen waar van alles te zien is, van flamenco en salsa tot indierock en popmuziek – er is echt voor elk wat wils! En er zijn tal van geweldige clubs waar u tot in de vroege uurtjes kunt blijven dansen! Ook het flamengo dansen!

Heerlijk nachtleven in Madrid
Heerlijk nachtleven in Madrid

Madrid biedt ook geweldige winkelmogelijkheden! Van designerboetieks in Calle de Serrano tot meer betaalbare winkels in Malasaña of Chueca – wat voor soort winkelervaring je ook zoekt, je vindt het hier in Madrid! En mis ook de Mercado de San Miguel niet – deze bruisende markt bestaat al sinds 1916 en staat vol met kraampjes met heerlijk eten en drinken en unieke souvenirs die perfect zijn om mee naar huis te nemen na je reis! Stedentrip Madrid is verrassend mooi

Gezellig en mooie winkels zijn er genoeg in Madrid

Gezellig en mooie winkels zijn er genoeg in Madrid

Verrassend eten in Madrid

En laten we al dat heerlijke eten niet vergeten: geen reis zou compleet zijn zonder de traditionele Spaanse keuken te proeven! Tapasbars zijn verspreid over de stad en serveren alles. Van klassieke gerechten zoals patatas bravas, tortilla española (Spaanse omelet) en croquetas de jamón (hamkroketten). Er is ook veel internationale keuken beschikbaar; van Japanse sushi restaurants tot falafel restaurants uit het Midden-Oosten. Waar je ook zin in hebt, de kans is groot dat je het in Madrid vindt!

Patatas Bravas
Patatas Bravas

Wat te doen in Madrid

Als je niet heel veel tijd hebt en toch een duidelijk beeld wild krijgen van de stad Madrid, dan is er de optie om de hop on hop off bus te nemen. Dat zie je veel bezienswaardigheden en kan je uitstappen waar je wilt. We hebben mooie kortingkaart gecombineerd met toegang naar het Bernabeu stadion. Maar alleen met hop on hop off kan ook. Reis terug in de tijd en bezoek de oude stad Segovia en het Alcazar.Een onbeschrijfelijk leuk en interessant bezoek.

Natuurlijk kan jij ook je hotel in Madrid uitzoeken via onze website.

Geschikt voor: Kinderen (0-6)Kinderen (7 -14)Jongeren (15 - 21)VolwassenenSeniorenFamilieGroepenIndividueel









Droomvakantie Toscane 336x280


Booking.com