De Algarve ligt in het Zuid van Portugal en is een van de mooiste kuststreken van Europa. Van sfeervolle stadjes en dorpjes, spectaculaire kliffen en heerlijk vers en goed eten. De Algarve is een speciaal stuk in het Zuiden en wat ligt aan de

Lagos

Kom je met een vliegtuig aan, dan land je meestal op luchthaven Faro. Lagos is de dichtstbijzijnde stad, ten westen, van Faro. Lagos is in de dertiende eeuw uitgegroeid tot een belangrijke vertrekplaats voor ontdekkingsreizen naar Afrika. Veel gebouwen, monumenten en standbeelden herinneren je aan die tijd. De Praca do Infante Dom Henrique plein deed vroeger dienst als slavenmarkt. Tevens is het heerlijk om over de promenade van Lagos te wanden. Dit is in de winter en zomer een heerlijke plek om te bezoeken. Bezoek ook de ZOO van Lagos, altijd mooi. T

Lagos: Zoo

Bezoek ook de ZOO van Lagos, altijd mooi. De dierentuin van Lagos is begonnen met een passie voor dieren en is in de afgelopen 20 jaar uitgegroeid tot een oase van natuurbehoud.Als je een dierenliefhebber bent, is er genoeg om je de hele dag gefascineerd te houden, van chimpansee A tot chimpansee Z. Je kunt zelfs lunch en zwemkleding meenemen – de dierentuin heeft een eigen picknickplaats en een zwembad.

Evens is het Fortaleza de Lagos een mooi en oud fort, net buiten de oude binnenstad van Lagos. Tevens zijn er vele leuke betaalbare restaurants. Opvallend is de hoge kwaliteit van de restaurants, maar ook dat ze, opvallende genoeg en ook betaalbaar zijn.

ALGOS Crazy Worlds Familiepretpark

Meer landinwaarts ligt Krazy World’s familiepretpark in de Algarve. Ontmoet schattige en nieuwsgierige beestjes tijdens shows in de interactieve dierentuin van het park. Reis terug in de tijd naar het land van de dinosauriërs, speel een potje minigolf en kies voor meer activiteiten op locatie.

Ponte da Piedade (Lagos)

Prachtig en indrukwekkend is om vanuit de haven van Lagos met een kajak langs de kust te varen. Langs imposante rotsformaties en door de mooie grotten. De tour duurt ongeveer 2,5 uur en natuurlijk kan je nog lekker zwemmen. Dus hou je van lekker in beweging zijn en de kustlijn op een andere manier te bekijken en te ontdekken.

Grotkust langs Algarve

Kaap Sint Vincent

Vanuit Lagos is het aan te raden om een auto te huren en de kustlijn de ontdekken en natuurlijk moet je naar Kaap Sint Vincent. Het meest zuidelijkste punt je van het Europese vaste land. Er is een prachtig uitzicht over de zee , de vuurtoren, geweldige zonsondergangen, en natuurlijk het geluid van de golven tegen de rotsen aan.

Seven Hanging Valleys trail

Een van de prachtigste wandelroutes is de Seven hanging Valleys trail, die ten zuiden van Lagos loopt. Dit is een hike trail van ongeveer 12 kilometer ( heen en terug). De trail loopt van Praia da Marinha tot Praia do Vale de Centianes. Je kan van beide kanten de trail starten en is goed te doen. Lopend langs de prachtige baaien en kliffen. En om elke hoek heb je weer een prachtig nieuw uitzicht. Je loopt er ongeveer 4 tot 6 uur over.

Ferragudo

Dichtbij de stad Portimado ligt een traditioneel vissersdorp Ferragudo. Om deze beiden bestemmingen te bezoeken is ideaal, om de Algarve te ontdekken. Ferradudo heeft een centrum die bestaat uit heuvelachtige weggetjes met wittehuizen, die versierd zijn met bloemen. Vanaf het balcon van de kerk kijk je over de haven en de zee. Van daaruit kan je heerlijk eten in de dichtbij zijnde restaurants.

Algarve de haven
Algarve de haven

Faro

Faro is niet zo heel groot, maar toch de hoofdstad van de Algarve, met vele leuke boetiekjes en winkeltjes. Maar ga ook langs de kathedraaltoren voor een mooi uitzicht, Het heerlijk om in deze s tad te wandelen. Wil je de stad snel en goed ontdekken, koop dan een kaart voor de hop on hop off trein. Als afsluiting van de dag zou je kunnen eten bij Tertulia Algarvia . Hier reserveren ze een bekend gerecht: Cataplana. Heerlijk als het voor je gekookt wordt, maar je kan ook kooklessen nemen, zodat je thuis weer kunt genieten. De Algarve is geweldig in de zomer en winter, dus gewoon doen!

Portimão naar Benagil: Grotten Tour

Krijg een stoot adrenaline aan boord van een speedboot die in de natuurlijke grottenstelsels kan duiken, waaronder de grootste zeegrot onder de vuurtoren van Alfanzina. Maak een rondrit door de grotten van Benagil en bezoek een van de beroemdste natuurmonumenten van Portugal . Vaar langs de kustlijn en bewonder alles wat de Algarve te bieden heeft, terwijl je van Portimão naar Benagil vaart. Een onvergetelijk en avontuurlijke 90 minuten. Leuk voor het hele gezinnen. Wij hebben de kortingskaarten!

Olhos de Água

Olhos de Água betekent ‘ogen van water’. Deze opmerkelijke naam komt van de zoetwaterbronnen die zich hier op bepaalde plaatsen aan de kust opborrelen. Bij eb komen deze bronnen vrij en vormen ze vreemde ronde plekken in het strand. Het water welt op, midden op het strand. Deze ronde plekken lijken een beetje op ‘ogen van water’. De lokale bewoners zijn trots op de bijzondere strand, waardoor ze ook in het wapen van het dorp zijn opgenomen. In het verleden werd het gehele dorp voorzien van drinkwater uit deze bronnen. Ook nu nog is het prima te drinken en lekker fris. Olhos de Água is een badplaatsje aan de Portugese Algarve kust, zo’n vijf kilometer ten oosten van de stad Albufeira. Als je Olhos de Áqua wil bezoeken dan kun je dat het beste doen als het eb is zodat je dit bijzondere natuurverschijnsel met eigen ogen kunt zien. Natuurlijk is er in het dorpje nog veel meer te zien dan alleen de bronnen.

 Parque Natural da Ria Formosa

De kust van Algarve bestaat niet alleen uit rotsen en kliffen, maar er is ook een Waddengebied te vinden. Het overstroomt bij vloed en dan kan je er zelfs varen. Dit kan onder meer bij Faro, dat voor haar kust het Parque Natural da Ria Formosa heeft liggen. Met talloze eilandjes en opvallend veel vogelsoorten als Europese flamingo, lepelaars en veel waadvogels. Hier wordt ook zout gewonnen, dat geregeld op onze tafels (thuis en in restaurants) verschijnt.

Je kan er zelfs actief op de fiets dwars door het natuurpark Ria Formosa fietsen. Je ziet er enorm veel vogels maar vooral lepelaars en de flamingo’s. Tevens zijn er zoutpannen, die ook zout voor in onze keukens leveren. Dus een weer hele andere sfeer, maar zo typerend voor het aparte, ruige en gezellige Algarve.

Accommodatie in de Algarve

Wij bieden meerdere accommodaties in de Algarve aan. Meerdere hotels die op prachtige plekken zijn en voor verschillende prijzen. We bieden ook wandelvakanties aan, want daar denk je niet snel aan bij Portugal, maar er zijn meerdere leuke bestemmingen. Er zijn ook vele leuke golfreizen naar Portugal, kijk snel als je geïnteresseerd bent.

Kortingskaarten voor prachtige uitjes Algarve