De winter is een ideale tijd om een ​​bezoek aan Italië te boeken. In dit seizoen zijn de prijzen lager en zijn er in de steden minder toeristen. Ook heeft Italië tal van festivals en evenementen om je in de winter te vermaken, van de kerstfestiviteiten tot het prachtige carnaval van Venetië.Dus Italië is anders mooi in de winter!

De meesten mensen gaan heen in de zomer en genieten van de zon, het heerlijke eten, de cultuur en de prachtige taal. De andere groep gaat er heen voor de wintersport: genieten van de sneeuw, de gezelligheid en ook het heerlijke eten en drinken. Maar Italie is in de winter niet alleen voor de wintersport. Italie is anders mooi in de winter. Genieten van de kerststallen, musea en zelfs warmere dagen in de winter niet het Zuiden.

Bezoek de levende kerststallen

Kerstmis is niet alleen beroemd om zijn markten en voedsel, maar ook om kerststallen. Presepi in het Italiaans. Elk gezin maakt zijn eigen en toont het op de meest zichtbare plek in huis, maar Presepi is overal in Italië te vinden, in kerken, pleinen, winkels en andere openbare ruimtes. Een ander evenement dat verband houdt met deze oude traditie zijn de Presepi viventi, deze betoverende levende kerststallen zijn in veel delen van Italië te vinden en worden tijdens de kerstweek meestal meerdere dagen gehouden. Kerst en dichtbij een Italiaanse meemaken. Vooral doen want dit is een voorbeeld dat Italië anders mooi is in de winter.

Bezoek de kleine wijnkelders

Als je een wijnliefhebber bent en Italiaanse wijnen wilt proeven in authentieke wijnhuizen, dan is de winter een goed moment om dat te doen. Genieten van een heerlijke wijn, de omgeving en alle tijd hebben. De druivenoogst is in september achter de rug en de kelders liggen vol met nieuwe flessen die wachten om geopend te worden. Een ander pluspunt is dat de eigenaren meer tijd kunnen besteden aan bezoekers en uitleg kunnen geven over de wijnen. En natuurlijk een goed adres om leuke flessen te kopen voor de familie thuis.

Bezoek de prachtige Musea

Een Italiaans museum bezoeken is een van de meest bijzondere ervaringen die je in je leven zult hebben. De rijen en drukte kunnen erg vervelend zijn en kunnen je bezoek tot een soort strijd maken. De beste manier om van een fantastische museumervaring in Italië te genieten, is door de galerijen in de winter te bezoeken. Het winter seizoen waarin het aantal bezoekers aanzienlijk afneemt en je rustig kan genieten van de top kunst van Italië. Stel je voor dat je in het Uffizi Museum bent zonder drukte en met meer personeel om je te helpen als je extra uitleg over kunstwerken nodig hebt. Een droom? Niet in de winter, want het is anders mooi.

Warmere dagen in het Zuiden

Italië is een land waar je in de winter altijd milde klimaatbestemmingen kunt vinden en ook kunt zonnebaden in de koudste maanden. Beroemde bestemmingen zoals Rome, Napels en Palermo hebben een warmer winterklimaat in vergelijking met andere steden. De beste reden is dat je gemakkelijk echte verborgen juweeltjes kunt bezoeken voor slechts een paar euro. Geniet bijvoorbeeld van de Alberobello in Apulië met zijn fascinerende trulli en Matera. Ga erheen, voordat iedereen erachter komt hoe mooi het is.

Alberobello
Alberobello

Italiaanse winterse gerechten

Na een dagje sightseeing, skiën of shoppen is er niets beters te doen dan genieten van een diner met uitstekend Italiaans eten met een goed glas wijn en wat vrienden. Van polenta tot soepen, van truffels tot paddenstoelen, van risotto tot vleesgerechten, elk deel van Italië heeft zijn eigen unieke en verfijnde wintergerechten. Als het bijna Kerstmis is, vergeet dan niet Panettone te proberen, een typisch Italiaans zoet brood met rozijnen en schillen van citrusvruchten, samen met een kop warme chocolademelk.

Panettone
Panettone

De winterse uitverkoop is anders

De winteruitverkoop begint op de eerste dagen van januari en eindigt eind februari in heel Italië. Als u een shoppingtrip naar een van de beroemdste modelanden ter wereld plant, is er geen beter seizoen. Bereid je voor om de drukte het hoofd te bieden en te concurreren met een aantal vastberaden klanten, maar als je slim bent, kun je enkele van de duurste merken kopen voor lagere prijzen.

Colosseum

Geniet van het Colosseum zonder drukte Als het je eerste keer in Rome is, mag je het beroemdste gebouw, het Colosseum, zeker niet missen. Wanneer u in de zomermaanden reist, kan het erg moeilijk zijn om dit meesterwerk van architectuur te bezoeken vanwege eindeloze rijen toeristen en warm weer. Daarom is een bezoek aan Rome in de winter beter om er zeker van te zijn dat u het bekendste amfitheater ter wereld niet mist. Van binnen en van buiten is het Colosseum op een winterse dag ontspannend. Doen.. want Italië is anders mooi in de winter.

Colosseum
Colosseum in Rome

De carnaval van Venetië in de winter

Er is geen betere manier om je winter af te sluiten dan met een feest tijdens het carnaval van Venetië dat elk jaar in februari plaatsvindt in de beroemde Italiaanse stad. In Venetië is het een van de belangrijkste evenementen van het jaar en de stad is vol met mensenmassa’s, dus als je dit festival niet wilt missen, moet je van tevoren een hotel boeken. Ook andere steden hebben carnaval in deze tijd van het jaar, zoals Viareggio en Ivrea, om er maar een paar te noemen. Je kan een hotel boeken, maar ook een vakantiewoning dat brengt nog meer vrijheid om het land te ontdekken.

Bezoek tevens een bekende glasblazer op het San Marco plein. En ga je met een gondel Venetie ontdekken en je krijgt honger onderweg: dan kan je aanmeren bij het Hardrock Cafe Venice! Koop hier je kaart en jij ontvangt een hamburger met frisdrank!

Carnaval in Venetië

Geniet van de bergen

Van noord tot zuid hebben bergliefhebbers een schat aan keuzes in Italië; skiën, alpineskiën, trektochten, wandelen, snowboarden enzovoort, het zijn allemaal activiteiten die u kunt doen in de meer dan 400 Italiaanse skigebieden in het hele land. Wintersporters kunnen er zeker van zijn dat u zich in deze tijd van het jaar niet zult vervelen, van Tre Cime di Lavaredo tot Alta Via in de Dolomieten, van Valtellina tot Monte Bianco, u hoeft alleen uw bestemming te kiezen, maak je klaar om Italië op zijn best te ervaren.

Dolomieten in Italie

Hotels en accommodaties waar je top kan genieten!

Natuurlijk moet je ergens overnachten, waar je ook heen gaat. Of toch naar een wintersport gebied, naar Rome, Florence of zoveel andere mooie steden en plekken. Wij bieden je prachtige accommodaties voor elke portemonnee. En op rustige plekken of in het centrum van een stad.

Dus Dagjeuitpagina biedt goede overnachtingen om Italië in de winter te ontdekken.

Relaxed overnachten in Italie in de winter.