Waarom in de winter naar Rome

Een bezoek aan Rome in de wintermaanden is een geweldige manier om een ​​stad te ervaren die rijk is aan geschiedenis, cultuur en verbazingwekkende architectuur. Er is geen betere manier om de Eeuwige Stad te ervaren dan een winterse reis naar Rome te maken. Met het koude winterweer en het tragere tempo van het leven, is Rome in de winter een stad vol romantiek en schoonheid. Van het bruisende nachtleven tot de eeuwenoude ruïnes, er is voor ieder wat wils tijdens een winterse reis naar Rome.

In dit artikel bespreken we de verschillende bezienswaardigheden, accommodaties en geschiedenis van Rome.

Rome ontdekken met korting

Natuurlijk zijn er vele bezienswaardigheden in Rome. Een tip is om entree en/of kortingskaarten op tijd te kopen. Wij bieden vele kortingskaarten voor Rome aan. Zelfs een city pas Rome voor het openbaar vervoer voor 1 of meerdere dagen. Een hop on hop off bus is ook voor velen een prachtige manier om de stad Rome te ontdekken. In de winter is bijvoorbeeld een ondergronds bezoek aan het oude Piazza Navoda een must. De overblijfselen van een Romeins Atletiek stadium en met korting.

Bezienswaardigheden in Rome

De bezienswaardigheden in Rome zijn enorm en opwindend. Ongeacht de tijd van het jaar, er is altijd iets te zien in Rome. Tijdens de wintermaanden zijn er een paar plaatsen die bijzonder spectaculair zijn. Deze stedentrip Rome in de winter is nog magischer dan anders. De sfeer en vooral ’s avonds is het geweldig.

De belangrijkste bezienswaardigheden zijn het Colosseum, het Pantheon, de Spaanse Trappen, de Trevifontein, de Sint-Pietersbasiliek, de Piazza Navona, de Vaticaanse Musea en het Forum Romanum. Deze iconische bezienswaardigheden zijn een must-see als je tijd doorbrengt in Rome.

Het Colosseum

Het Colosseum is een van de meest iconische en indrukwekkende bezienswaardigheden in Rome. Het werd gebouwd in 70 na Christus, is een opmerkelijke structuur die de tand des tijds heeft overleefd. Het werd ooit gebruikt als plek voor gladiatorengevechten en spektakels voor het publiek. Tegenwoordig is het een herinnering aan de verbazingwekkende architectuur tijdens het Romeinse rijk.

Het Pantheon

Het Pantheon is een opmerkelijk bouwwerk dat werd gebouwd in 126 na Christus. Het was ooit de grootste koepel ter wereld en staat nog steeds als een ongelooflijk indrukwekkend stuk architectuur. Het is ook de thuisbasis van de graven van vele beroemde Italianen, waaronder Raphael en koning Victor Emmanuel II.

De Spaanse trappen

De Spaanse Trappen zijn een van de meest herkenbare plekken in Rome. Deze sierlijke trap dateert uit 1725 en is een verzamelpunt voor lokale bewoners en bezoekers. Of het nu een kopje koffie is in de ochtend of een glas wijn in de avond, de Spaanse Trappen zijn de perfecte plek om de unieke sfeer van Rome op te snuiven.

De Trevifontein

De Trevifontein is een van de beroemdste en mooiste bezienswaardigheden van Rome. Deze fontein in barokstijl dateert uit 1762 en is een spectaculair gezicht. Bezoekers komen massaal naar de fontein om er munten in te gooien en een wens te doen voor hun terugkeer naar Rome.

De Sint-Pietersbasiliek

De Sint-Pietersbasiliek is de belangrijkste kerk in het christendom en is een must-see bij een bezoek aan Rome. Deze ongelooflijke structuur is gebouwd over een periode van 120 jaar en is een perfecte plek om de verbazingwekkende architectuur en kunst in je op te nemen.

De Sixtijnse Kapel

De Sixtijnse Kapel, gelegen in de basiliek, is de plaats van het werk van Michelangelo en is echt een lust voor het oog. De Piazza Navona is een van de oudste en mooiste stadspleinen van Rome. Het bevat een opvallende fontein, evenals Bernini’s Fontein van de Vier Rivieren.

Dit pittoreske plein heeft ook veel cafés en restaurants, waardoor het de perfecte plek is om een ​​hapje te eten of een kopje koffie te drinken.

De Vaticaanse Musea

De Vaticaanse Musea zijn een van de grootste en belangrijkste kunstcollecties ter wereld. Ze herbergen een indrukwekkende collectie renaissance- en barokkunst, evenals vele beroemde kunstwerken, zoals de Sixtijnse Kapel,

Het Forum Romanum is een uitgestrekte en opwindende plek om te verkennen. Het was ooit het centrum van het Romeinse leven en herbergt nu enkele adembenemende ruïnes, waaronder de Tempel van Saturnus en de Boog van Septimius Severus.

Stedentrip Rome in de winter

Geschiedenis Als het op geschiedenis aankomt, is Rome de thuisbasis van enkele van de meest opmerkelijke en invloedrijke mensen en verhalen uit de annalen van de menselijke geschiedenis. De geschiedenis van de stad gaat terug tot 753 voor Christus. Deze is dramatisch verweven met de geschiedenis van het christendom en het Romeinse rijk. Naarmate de stad groeide, werd het een actief handelscentrum in de regio. In 509 voor Christus veranderde Rome in een republiek geregeerd door de senaat en het volk. Deze periode markeerde het begin van de opkomst van het Romeinse rijk en de overheersing van het Middellandse Zeegebied.

In 27 voor Christus werd Julius Caesar uitgeroepen tot de eerste keizer. Op het hoogtepunt van het Romeinse rijk stonden het grootste deel van Europa, delen van Afrika en delen van Azië onder Romeinse heerschappij. Het verval van het Romeinse rijk begon in de 5e eeuw na Christus en tegen 476 na Christus was het Romeinse rijk in het westen gevallen. In de volgende eeuwen stond de stad Rome onder de heerschappij van het Byzantijnse rijk, de Longobarden, het pausdom en de Italianen.

Accommodaties in Rome

Als het op accommodaties in Rome aankomt, is Rome in de winter een uitstekende optie voor mensen met groot en klein budget. Er zijn vele geweldige hotels om uit te kiezen, variërend van budget tot luxe. Wie op zoek is naar een luxere optie, moet de jacuzzi-hotels of boetiekaccommodaties overwegen. Deze luxe hotels bieden een unieke ervaring. Ze zijn een geweldige optie voor mensen die van alles willen. Een luxe overnachting dichtbij de oude stad. Tevens zijn vele hotels gelegen bij leuk wijn- en kaasproeverijen.

Hotel in Rome

Conclusie

Zoals je kunt zien, is Stedentrip Rome in de winter een geweldige plek om te bezoeken. Er zijn veel geweldige bezienswaardigheden om te aanschouwen, evenals een breed scala aan accommodatiemogelijkheden. De lange en legendarische geschiedenis van de stad maakt het een unieke en fascinerende plek om te verkennen. Er is geen betere manier om de Eeuwige Stad te ervaren dan een winterse reis naar Rome te maken. De sfeer zal nog magischer zijn.

Wil je een luxe villa huren in de omgeving van Rome kan je hier kijken.

Kijk hier voor al onze reizen in Italië