IJsland in de winter is een magische ervaring van rust en stilte. Het land is bezaaid met adembenemende landschappen die de hele dag of de hele nacht in het ijs verpakt zijn. Met betoverende glinsterende sneeuw, kristalheldere meren en indrukwekkende watervallen, IJsland in de winter is een bestemming die niet wordt gemist.

Avontuurlijk IJsland

Een bezoek aan IJsland in de winter biedt vele kansen voor avontuurlijke toeristen. Er zijn tal van activiteiten om deel te nemen, zoals paardrijden, snowmobielen en zelfs helikopterskiën. Zoekers van avontuur kunnen ook op zoek gaan naar het noorderlicht, de zonsopgangen en zonsondergangen, of een wandeling maken langs de kustwegen en de woeste berglandschappen van het land.

IJsland in de winter biedt ook een breed scala aan buitenactiviteiten. Met skigebieden zoals Isafjörd(‘er) en Thingvellir, is er voor elk wat wils. Sommige skigebieden zijn zelfs open tot in de zomer! Outdoor-activiteiten zoals wandelen en paardrijden zijn ook een leuke manier om de prachtige IJslandse landschappen te verkennen. Dit kan ook via onze cruise IJsland per expeditie boot.

Musea en Geschiedenis

Op de avontuurlijke reizigers biedt IJsland in de winter een scala aan culturele ervaringen. Bezoekers kunnen naar verschillende musea en andere bezienswaardigheden gaan, van nationaal parken en geiserfelten tot interessante geschiedkundige gebouwen. Bijvoorbeeld het Nationale Museum of IJsland heeft een grote collectie van de Viking geschiedenis, waardoor bezoekers kunnen leren over de geschiedenis van IJsland.

Eten en drinken

Het eten in IJsland in de winter is ook een grote attractie. Er zijn tal van traditionele restaurants die bezoekers kunnen bezoeken om te proeven van IJslandse specialiteiten, waaronder gedroogde vis, typisch IJslands geroosterd varkensvlees, gezouten lam, IJslands brood en zelfs IJslandse “hotdogs”, afgemaakt met grote uienringen en milde zoete sauzen.

Accommodaties en reizen

Er zijn reizen naar IJsland maar je kan ook je eigen vakantiehuis of appartement huren . Wij bieden vele mogelijkheden om dit ruige, maar ook zo prachtige, misschien wel sprookjesachtige land te bezoeken. Met zijn adem benemende natuur. Wij bieden ook gezellige groep rondreizen in IJsland aan, in februari 2023 zijn nog enkele plekken beschikbaar.

Conclusie IJsland is top

Kortom, IJsland in de winter is een magische ervaring die u niet mag missen. Met haar prachtige landschappen, eindeloze avontuurlijke activiteiten en traditionele Nordic kookervaringen, heeft IJsland iets voor elke reiziger. Bezoekers kunnen niet alleen genieten van de rust en stilte, maar ook van betoverende landschappen, prachtige kusten en interessante culturele ervaringen. Het is de perfecte plek om te bezoeken in de winter, met een beetje avontuur en leuke herinneringen aan de einde.

Cruise om IJsland

Een top ervaring om IJsland te ontdekken is onze expeditie cruise om IJsland. Maar liefst 12 dagen vaart u geheel rondom het eiland vaart. De Ocean Diamond is een voormalige ijsbreker, die is omgebouwd tot een kleinschalig expeditie cruiseschip, dat plaats biedt aan niet meer dan 210 passagiers. Alle comfortabele hutten aan boord hebben eigen douche/toilet, koelkastje, TV, dvd speler en airco. Afhankelijk van het gekozen hut type beschikt u over patrijspoorten, een panorama venster en/of balkon. Aan boord worden door het ervaren expeditieteam interessante lezingen georganiseerd. Alle maaltijden aan boord (ontbijt, lunch en diner) zijn inbegrepen, alsmede koffie/thee. Aan boord vindt u een zwembad, bar, restaurant, lounges, bibliotheek, winkel en spa. De reis is zo samengesteld dat u ’s avonds en ’s nachts vaart, waardoor u overdag de tijd heeft om aan land te gaan voor excursies (meestal per zodiac)

Wij bieden nog meer wintervakantie’s aan, kijk snel.

Tevens bieden wij kortingskaarten aan voor leuke uitjes in IJsland