De herfst loopt langzaam op zijn einde. De laatste bladeren vallen van de bomen, de dagen worden kouder en de weersvoorspellingen vertellen ons dat de winter eraan komt. De meesten van ons zijn onze zonnige vakanties al vergeten. Dus nu is het tijd om na te denken over de actieve en gezellige wintersport voor de aankomende winter.

Gepassioneerde skiërs en snowboarders plannen al hun tochten, kijken naar de weersvoorspellingen, zoeken naar de beste skigebieden en zoeken hun uitrusting weer bij elkaar of alles nog compleet is.

Dus als je je afvraagt wat het beste land is om te skiën in Europa, denk dan niet meer na, ga naar Italië. 

Panoramische pistes, moderne skiliften, prachtige natuur, charmante skigebieden, comfortabele vakantiehuizen en appartementen, heerlijke keuken en gegarandeerd goed weer – dat zijn de belangrijkste redenen waarom het de moeite waard is om onze skivakanties in Italië door te brengen. Wintersport in Italië is genieten!

Op de piste in Italie

Pistes in Italie

De Italiaanse pistes zijn zo geliefd omdat ze breed zijn. Ook biedt elk skigebied pistes voor alle niveaus van skiërs – gemakkelijke voor beginners (er zijn skischolen voor kinderen en volwassenen), en steile hellingen voor ervaren skiërs. Sommige skipistes in Italië zijn ’s nachts verlicht en wat is romantischer en gezelliger om dat eens te beleven. Er zijn tevens veel vakantiewoningen en accommodaties in Italië dichtbij de pistes, dus dat scheelt veel reizen of wachten op de bus.

Over het algemeen is de ski-infrastructuur in Italië erg goed – skigebieden zijn modern en goed onderhouden. Er zijn snelle en efficiënte kabelbanen en stoeltjesliften, en, belangrijker nog, winterliefhebbers kunnen genieten van een indrukwekkend aantal skipistes. Livigno zelf biedt maar liefst 110 km aan pistes!Als je van snowboarden houdt, denk ik dat je ook van Italiaanse snowparks zult genieten – elk skigebied heeft er minstens één. En vergeet het lekkere eten in Italië en vooral in de Dolomieten niet. Vele goede gerechten, maar de pizza is toch nummer uno.

Wintersport pizza

Vakantiewoningen en accommodaties

Natuurlijk zijn er vele overnachting mogelijkheden in Italie. Van luxe vakantie villa’s, vakantiehuizen, appartementen en hotels. Italië is goedkoper dan de andere wintersportlanden; Oostenrijk, Zwitserland en Frankrijk. Maar beslist ook gemoedelijker. Dus voor elke wensen en portemonnee grootte is er een accommodatie. Kijk naar de vele die wij aanbieden! Van alleen overnachtingen tot all inclusive. Zoek jou of jullie vakantiehuis om van de wintersportvakantie deze winter een top vakantie te maken.

Vakantiewoning in Italië
Vakantiewoning in Italië