Als het gaat om skivakanties, is Oostenrijk waarschijnlijk een van de meest populaire, zo niet de (!) meest populaire reisbestemmingen van Europa. Naast de eersteklas infrastructuur, de afwisselende skigebieden en unieke bergpanorama’s, maakt het land indruk met rustieke skihutten, zijn unieke Oostenrijkse keuken en dit seizoen met een goede mix van gezellige restaurants en bars in plaats van de anders legendarische après -ski. In Oostenrijk vind je op en naast de piste alles wat een skivakantie tot een unieke ervaring maakt. Dagjeuitpagina heeft enkele redenen waarom je moet skiën in Oostenrijk op een rij gezet.

Moderne skigebieden

Oostenrijk is een van de meest populaire vakantiebestemmingen voor wintersporters, niet in de laatste plaats vanwege de moderne skigebieden. Gammele stoeltjesliften die stapvoets de berg op glijden behoren tot het verleden. De meeste liftsystemen in de meer dan 400 skigebieden zijnsleer nieuw en modern.

In tal van skigebieden in Oostenrijk zijn de sleepliften beetje bij beetje vervangen door stoeltjesliften en gondels, die wintersporters sneller en veel comfortabeler de berg op vervoeren. Terwijl de bevriezingen onder de sneeuwliefhebbers blij zijn met de verwarmde banken en sneeuwkappen die hen warm houden bij ijzige temperaturen en sneeuwval, genieten natuurliefhebbers in de panorama gondels van een fantastisch uitzicht op de fantastische Oostenrijkse bergen. Een groot aantal sneeuwkatten en sneeuwmachines ronden het wintersportplezier af en garanderen optimale piste condities.

Winterport in Oostenrijk
Winterport in Oostenrijk

Hoge sneeuwbetrouwbaarheid in Oostenrijk

Skiërs en snowboarders kijken tijdens hun skivakantie uit naar een besneeuwd landschap, besneeuwde bergtoppen en ongerepte poedersneeuw. Daarvoor is vooral één ding nodig: voldoende sneeuw. Gelukkig zijn er talloze skigebieden in Oostenrijk, die dankzij de hoge sneeuwzekerheid erg populair zijn bij de lokale bevolking en toeristen.

Talrijke skigebieden bevinden zich op een hoogte van meer dan 2.500 m, b.v. B. de Tiroler Zugspitz Arena, het zonneplateau Serfaus-Fiss-Ladis of de Pitztal-skigebieden Pitztaler Gletsjer, Hochzeiger en Rifflsee en bieden daardoor qua temperatuur optimale omstandigheden voor de wintersport. Bovendien hebben moderne skigebieden meestal de mogelijkheid om sommige of zelfs alle pistes kunstmatig te sneeuwen. Oostenrijk staat natuurlijk ook bekend om zijn 8 gletsjers, zoals de eerder genoemde Pitztaler gletsjer of qua hoogte de Hintertuxer gletsjer. Wintervakantiegangers in Oostenrijk hoeven zich dus geen zorgen te maken over voldoende sneeuw.

Oostenrijk: de gondels
Oostenrijk: de gondels

Traditionele accommodatie

Na aankomst is een welkomstdrankje of een traditionele Schnapserl niet ongewoon in Oostenrijk – integendeel. Het is erg belangrijk voor de lokale bevolking dat gasten zich vanaf het begin op hun gemak voelen en dit laten zien in hun warme gastvrijheid.

De accommodaties en hotels, die vaak jarenlang als familiebedrijf worden gerund, hebben een heel bijzondere charme. De rustieke kamers zijn liefdevol ingericht en bieden een huiselijke sfeer. Veel accommodaties hebben ook een sauna of wellnessruimte. Hier wordt de gast uitgenodigd om te ontspannen na een zware dag op de piste met alle regels van de kunst. Wat wil je nog meer? Wintersport in Oostenrijk is populair. Maar natuurlijk zijn ook luxe villa’s en vakantiewoningen die u kunt huren. Voor twee personen, voor gezinnen, maar ook voor grote groepen.

Traditionele huizen in Oostenrijk
Traditionele huizen in Oostenrijk

Geweldige gezinsvriendelijkheid

Vooral voor gezinnen met kinderen is het een goed idee om voor de komende skivakantie naar Oostenrijk te gaan. Enerzijds is de prijs-kwaliteitverhouding in Oostenrijk erg goed, zodat zelfs gezinnen met een overzichtelijk reisbudget een pauze in de sneeuw kunnen nemen. In sommige skigebieden skiën kinderen zelfs gratis! Aan de andere kant bieden de veelzijdige skigebieden een verscheidenheid aan pistes voor een breed scala aan interesses en niveaus, zodat het hele gezin aan zijn trekken komt. Terwijl de allerkleinsten hun eerste bochten leren op de oefenhellingen of blauwe pistes, kunnen gevorderde wintersporters overstappen op de rode of zwarte pistes.

Naast de diverse afdalingen is er meestal ook een uitgebreid aanbod speciaal voor kinderen en jongeren. In veel skigebieden zijn er liefdevol ingerichte kindergebieden en snowparks waar de jongere wintersporters spelenderwijs de basis van de wintersport kunnen leren van goed opgeleide skileraren of hun eerste jumps en tricks kunnen uitproberen. Tevens zijn er vakantiewoningen die grenzen aan pistes, vanuit je vakantiewoning na het ontbijt zo de piste op.

Skiën in Oostenrijk
Skiën in Oostenrijk

Oostenrijk is een paradijs voor langlaufers

Veel wintersporters associëren Oostenrijk eerst met klassiek alpineskiën op de besneeuwde hellingen van de Oostenrijkse Alpen. Maar ook langlaufers komen gegarandeerd aan hun trekken in het langlauf paradijs van Oostenrijk. Waar je ook bent in het land, de volgende langlauf loipe is zeker niet ver. De diverse routes zijn meestal zeer goed geprepareerd en hebben vaak kunstmatige sneeuw, zodat sneeuwliefhebbers ook bij weinig natuurlijke sneeuw langlauf plezier hoeven te missen. Veel paden zijn ook geprepareerd voor klassieke en skate stijlen.

Met zijn veelzijdige aanbod trekt Oostenrijk niet alleen professionele atleten aan die de goede omstandigheden voor hun training gebruiken, maar ook veel amateursporters van over de hele wereld. Tot de populairste langlauf gebieden van Oostenrijk behoren de Achensee, de Olympiaregion Seefeld, Saalfelden Leogang en Schladming-Dachstein. Of het nu door besneeuwde bossen, brede valleien of op de berg is: langlaufen in de schilderachtige natuur van Oostenrijk is absoluut een unieke ervaring!

Lekkernijen uit de Oostenrijkse keuken

Tijdens een skivakantie in Oostenrijk kunnen sneeuwliefhebbers zich verheugen op de traditionele Oostenrijkse keuken. Of het nu tijdens een pauze in de hut of ’s avonds in het rustieke restaurant in het dal is, wintervakantiegangers met een grote verscheidenheid aan culinaire voorkeuren en smaken komen in Oostenrijk aan hun trekken. Alleen al de gedachte aan een goudbruine Wiener Schnitzel met veenbessen of pittige kaasknoedels met gebakken uitjes doet de ene of de andere kenner het water in de mond lopen. Tiroolse knoedels en verschillende braadstukken zijn ook erg populair in Oostenrijk en zijn een uitstekende manier om een ​​geslaagde skidag af te ronden. Ook als je een vakantiewoning in Oostenrijk hebt gehuurd.

Naast de hartige gerechten staat Oostenrijk natuurlijk ook bekend om de zoete lekkernijen, die in de hut in het skigebied genuttigd kunnen worden. De gistbol gevuld met pruimenmost wordt meestal geserveerd met vanillesaus en bestrooid met een mengsel van suiker en maanzaad – een culinair genot dat iedereen zou moeten hebben geproefd. Andere zoete lekkernijen uit de Oostenrijkse keuken zijn Kaiserschmarrn met rozijnen en appelmoes, Weense Sachertorte en appel- of kwarkstrudel met vanillesaus. Oostenrijk is een waar paradijs voor fijnproevers!

Apfelstrudel met vanillesaus echt Oostenrijks
Apfelstrudel met vanillesaus echt Oostenrijks

Lounge sfeer

Zelfs de meest die-hard après-ski fan kan begrijpen dat door de corona de après-ski, zoals we die kenden uit Oostenrijk, de laatste jaren afgelast moet worden. In plaats van “wilde feesten” in de hutten en bars, kiezen de Oostenrijkers voor een gezellige lounge sfeer of veilige restaurant- en baractiviteiten – of het nu in het dal is of direct in het skigebied. De unieke sfeer van de vaak rustiek ingerichte (après-ski)hutten komt zeker over! Na een dag hard skiën kun je nog een schnaps drinken.Afwachten of de ouderwetse apres ski terugkomt, maar genieten zult u na een dag wintersport. 

Dagjeuitpagina heeft erg veel top accommodaties in Oostenrijk. Kijk snel en boek.

Natuurlijk biedt Dagjeuitpagina ook prachtige wintersport vakanties aan in vele andere landen.

Natuurlijk ook Zwitserland, Frankrijk en Italië , want ook dat zijn top locaties voor een actieve en mooie wintersportvakantie. We hebben vele vakantiehuizen en vakantiewoningen die je kunt huren.