Zwitserland is een geweldig land, ga erheen om het te ervaren.

Van de heerlijke chocolade, de imponerende bergen, de mooie boottochten op de meren, de vriendelijke mensen, de onnavolgbare kaasfondue, de watervallen en natuurlijk de gletsjers. Dit zijn meerdere, van nog meer, goede redenen om Zwitserland te bezoeken.

Kamperen en ontdekken

Ga je met je tent of caravan naar Zwitserland of je huurt een caravan dan geniet je van het niet moeten van dingen en niet werken. Genieten van dit prachtige land, de geuren en kleuren, de gebruiken, het eten en de natuur. Op de vele campings kan je je goed vermaken, maar ook buiten de camping moet je bepaalde dingen van het land Zwitserland ervaren en zien.

Camperen

De Zwitsere Chocolade

Wist je dat melkchocolade in Zwitserland werd uitgevonden in 1875 door pure chocolade met Zwitserse melk te produceren? Zwitserland houdt van klasse dus alles doen ze goed. Voordat de chocolade werd gemaakt was er chocolademelk met kruiden, vandaar uit werd het chocolade, dat wereld bekend werd.

Alpenhoorn

Vroeger werd de alpenhoorn gebruikt om met elkaar te communiceren. Jaarlijks wordt er nog een festival gehouden waar 150 blazers bijenkaar komen. Ga heen en ervaar hoe zo’n prachtig geluid een alpenhoorn produceert. Natuurlijk kan je zelf ook even proberen.

Alpenhoorn

De Alpen

Misschien wel het mooiste van Zwitserland is de natuur. De besneeuwde bergtoppen, de grote mooie meren en de groene dalen en bossen. Vooral de gletsjers zijn adembenemend en prachtig om van dichtbij te bekijken en ervaren. Vergeet niet om de watervallen te bezoeken al wandelend, met je mountainbike of gewoon met je auto erheen.

Zwitserse Alpen

Zwitserse kaas

Misschien houdt de Zwitser nog wel meer van kaas dan van de chocolade. Op brood, uit de hand, heerlijk bij bier of borrel, maar natuurlijk de Raclette: gesmolten kaas met uien, augurken, Gschellti, en vruchten OF een keerlijk kaasfondue met allerlei verschillende zachte kazen.

Zwitserse kaas

Schwingen

Zwitserland is een land van tradities en authentieke gebruiken, zoals jodelen, Alpenhoorn blazen en vendelzwaaien. Maar heb je ook wel eens gehoord van Schwingen? Het is de populairste volkssport van Zwitserland. Beide worstelaars dragen een Schwingerhose waaraan gesjord en getrokken mag worden. Het doel: de tegenstander uit zijn evenwicht brengen en in het zaagmeel werpen.

Zwitserse campings

Kijk op onze website van dagjeuitpagina voor vele mooi gezellige, kleine en grote campings. In het bos, bij een meer, bij de boer… overal is er natuur en kan je genieten. Voor elke prijsklasse en voor iedere smaak en wat jij zoekt in een prachtige vakantieland. Zwitserland is een top vakantieland.