Voor veel Nederlanders is fietsen een grote hobby. Om het niet een te dure hobby te laten zijn, is online fietsverzekering vergelijken wel aan te raden. Of je nu rustig een rondje wilt rijden op je stadsfiets of e-bike óf houdt van mountainbiken of wielrennen; in deze drie mooiste fietsgebieden kijk je jouw ogen uit.

Dagje uit Gelderland naar de Hoge Veluwe

Mooiste fietsgebieden: de Veluwe

De Veluwe is een schitterend divers natuurgebied. De fietspaden lopen langs heidevelden, door de bossen, langs stuwwallen en vennetjes. Doordat dit natuurgebied zo uitgebreid is kun je er ook voor kiezen om een weekendje naar de Veluwe te gaan, zodat je wat meer tijd hebt om de verschillende paden te ontdekken. In ieder seizoen is de Veluwe een leuke bestemming. Naast natuur vind je hier ook interessante steden en attractieparken. Zo kun je onder andere een dagje naar Arnhem, Apeldoorn, Wageningen of Harderwijk. Ook tref je hier het familiepretpark Julianatoren, de Apenheul, het Dolfinarium, Schateiland Zeumeren en het bekende Kröller-Müller Museum. Dit museum is in het bezit van de op één na grootste Van Gogh-verzameling ter wereld. Voor velen is de Veluwe dan ook een van de mooiste fietsgebieden van Nederland.

Mooiste fietsgebieden van Nederland, de Betuwe

Bezienswaardigheden bezoeken in de Betuwe

Tijdens het fietsen in de Betuwe kom je een groot aantal kastelen tegen. Breng hier zeker een bezoek aan slot Loevestein of loop binnen bij kasteel Hernen, kasteel Ammersoyen of kasteel Doornenburg. De Betuwe kent daarnaast verschillende mooie natuurgebieden, waaronder de komkleigronden van de Steendert en het Tichelterrein Buren. Het Fort bij Asperen maakt deel uit van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, is militair erfgoed en staat op de nominatielijst voor het UNESCO Werelderfgoed. Dit fort ligt in een schitterend gedeelte van het Gelderse linielandschap. Niet alleen lopen hier vele fietsroutes, maar ook kun je hier goed wandelen. Het fort bestaat uit een koepel van groen-blauwe glazen leien, geblazen in glasstad Leerdam. In de leien zijn tekeningen verwerkt die kinderen uit de omgeving hebben gemaakt. De koepel zorgt ervoor dat het regenwater buiten blijft, maar er is wel een ingang voor vleermuizen om naar binnen te kunnen vliegen. Het fort is voor hen een belangrijke overwinteringsplaats.

mooiste fietsgebieden van Nederland, Twente

Fietsroutes door Twente

Op de fiets kun je Twente op je eigen tempo ontdekken. Je fietst langs weilanden, bossen en landgoederen. Er ligt maar liefst 1500 kilometer aan fietsroutes in Twente. De veertig kilometer lange Gekke Plekken route leidt je langs veel kleine plaatsen, waaronder De Lutte, Oldenzaal, Rossum, Groot-Agelo, Ootmarsum en Lattrop. De dertig kilometer lange Route Plaatsen van Herinnering voert je langs diverse plekken die herinneren aan de Tweede Wereldoorlog. Ook valt het aan te raden om een kijkje te nemen bij het Kasteel Warmelo in Diepenheim. De moeder van prins Bernhard bracht hier haar laatste jaren door. Het historische kasteel wordt omringd door een prachtig park.


Het Laatste Tafeltje