Dagje uit Den Haag: Harrie Jekkes zong het al zo mooi: “O o Den Haag, mooie stad achter de duinen”. Den Haag is de hoofdstad van Zuid Holland en op 2 na de grootste gemeente van ons land. In Den Haag zetelt de regering en het parlement en is dus het centrum van ons overheidsbeleid. Ook is het de stad van ons Koninklijk Huis. Zowel het privé paleis, Huis ten Bosch, als het werkpaleis van Koning Willem Alexander, paleis Noordeinde, staan in Den Haag.

Verder staat de stad, ook vaak aangeduid als The Hague, bekend als stad van vrede en recht. In Den Haag is namelijk onder andere het internationale gerechtshof gevestigd. Over smaak valt te twisten, maar ook Den Haag heeft een mooie skyline. Deze skyline is van moderne architectuur. Maar de stad heeft ook haar statige grandeur behouden door de vele authentieke gebouwen die tegenwoordig bijvoorbeeld als ambassade, consulaat of overheidsgebouw dienst doen.

Dagje Uit Den Haag:

Den Haag is een leuke stad om eens nader te verkennen. Tijdens een dagje uit Den Haag kun je werkelijk alle kanten op. Niet in de laatste plaats omdat de stad 2 badplaatsen binnen haar grenzen heeft, te weten Scheveningen en Kijkduin.

Wellicht de makkelijkste manier om Den Haag te bezoeken is met de trein. Als je dan op het centraal station uitstapt, ben je namelijk op loopafstand van vele bezienswaardigheden.

De snelste en wellicht de leukste manier om de stad te verkennen is met de Hop-on-Hop-Off tram. Deze historische tram brengt je langs vele bezienswaardigheden. En je kun op iedere halte zo vaak in- of uitstappen zo vaak je wilt.

Amsterdam mag dan bekend staan om haar rondvaart tochten. In Den Haag kun je ook een prachtige rondvaart door de grachten maken. Lekker ontspannen achterover leunen en de mooiste plekjes van de stad langzaam aan je voorbij zien trekken.

Wat denk je van een dagje uit Den Haag met vriendinnen? Naast de vele bezienswaardigheden kun je heerlijk winkelen in Den Haag. In het centrum vind je namelijk een diversiteit aan winkels. De bekende merken zijn daarin rijkelijk vertegenwoordigd. En als je moe geworden bent van het shoppen, kun je de dag gezellig eindigen met een gezellige en lekkere High Tea.

Dagje Uit Den Haag

Aktieve Uitjes Den Haag:

Ben je meer van het lekker aktief bezig zijn in plaats van saaie kunst en cultuur? Wat denk je van een dagje suppen in Scheveningen! Lekker ontspannen op een peddel board voor de kust van Scheveningen.

Maar voordat je begint met suppen, is het raadzaam om een goed, stevig, maar vooral smaakvol ontbijt tot je te nemen. Daarvoor kun je terecht bij Solbeach Beach Club.

En als je moe maar voldaan bent, na een heerlijke dag lichamelijk actief bezig zijn geweest op het water, wil je vast zo’n dag op originele wijze afsluiten. Dat kan met een gezellige BBQ op het strand

Maak ook eens een spannende RIB tocht voor de kust van Scheveningen met de RIB Experience. Stap in de Go Fast en scheer met snelheden van zo’n 100 kilometer per uur over het water. Met 250 pk kun je mooiste manouvres beleven.

Wat te doen in Den Haag:

In Den Haag kun je leuke dagjes uit voor het hele gezin en geschikt voor jong en oud ondernemen.

Wat denk je van een bezoek aan Madurodam. Het kleinste stadje van Nederland. Hier kun je lekker interaktief bezig zijn en tegelijk nog wat leren ook. Bekijk hier in het klein waar Nederland groot in is.

In Sea Life Scheveningen kun je de onderwaterwereld van wel heel dichtbij bewonderen. Hier zwemmen onder andere zeldzame en geredde dieren door elkaar heen. Van zeepaardjes tot roggen en van kleurrijke koraalriffen tot heuse echte haaien.

In het Museum Panorama Mesdag stap je in het grootste schilderij van Nederland. Dit unieke schilderij is een 360 graden ronde afbeelding van het panorma van Scheveningen uit 1881.

De Mesdag Collectie is een expositie in het voormalige huis van Hendrik Willem Mesdag.

Sea Life Scheveningen

Musea Den Haag:

In Den Haag kun je wel tientallen verschillende musea bezoeken. Van een museum met super moderne kunst tot en met een museum voor automobielen. Het gaat te ver om alle musea hier te beschrijven. Wel willen we een paar musea benoemen:

In het Louwman Museum worden automobielen geëxposeerd. Hier kun je de ontwikkeling van auto’s zien vanaf het jaar 1887. Er worden meer dan 275 tentoongesteld.

Het Kunstmuseum Den Haag bezit de grootste collectie Mondriaans ter wereld. Daarnaast bezitten ze de grootste collectie Delfts Blauw aardewerk. Andere beroemde namen waarvan het museum kunstwerken exposeert zijn onder andere Degas, Monet, Picasso en Kandinsky.

Het wereldbekende schilderij Meisje met de Parel wordt tentoongesteld in het Mauritshuis. Vlak naast het overbekende torentje van de Minister President.

Escher in het Paleis is een permanente tentoonstelling van de kunstenaar Maurits Cornelis Escher. In paleis het Lange Voorhout kun je zijn wonderbaarlijke wereld bewonderen.

Gratis Dagje Uit Den Haag:

Voor de mensen die niet veel geld wil spenderen aan een Dagje uit Den Haag of mensen met een smalle beurs, vind je hieronder een aantal mogelijkheden voor gratis uitjes tips:

Breng eens een bezoek aan de Tweede Kamer. Dan kun je van dichtbij eens kijken, horen en zien hoe landelijk beleid wordt bepaald. Kijk wel eerst even of er ook een zitting van de Tweede Kamer is, want de regering en met parlement vergaderen niet iedere dag.

In Den Haag worden vele culturele evenementen georganiseerd. Maak eens een stadswandeling en al slenterend door de stad kun je bijvoorbeeld richting het Lange Voorhout lopen. In deze bekende straat, waar je vele residenties, ambassades en het beroemde Hotel Des Indes vindt, worden regelmatig beeldententoonstellingen gehouden.

De Haagse Markt is de grootste onoverdekte markt van Europa. De markt is 4 dagen per week geopend. Op maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag. De markt ligt tussen 2 wijken in, te weten Transvaal en de Schilderswijk.

Een dagje naar het strand van Scheveningen of Kijkduin kost je ook niets. Zeker als je zelf je handdoek, parasol en picknickmand meeneemt. De zon, het zand en de zee zijn ook gratis.

Dagje uit Den Haag

Hotelovernachting Dagje Uit Den Haag:

Als je je dagje uit Den Haag wil combineren met een gezellige of romantische hotelovernachting, klik dan ook eens hier.

Overige bezienswaardigheden Den Haag:

Voor de overige bezienswaardigheden voor een dagje weg Den Haag, kun je hieronder kijken. En tegelijk je entree tickets en vouchers via internet bestellen. Er zijn namelijk diverse voordelen voor het via internet bestellen van tickets. Vaak krijg je een leuke korting. En je hoeft ter plaatse namelijk niet in de rij te wachten voor de kassa’s. Ofwel “Skip the Line” tickets. Soms krijg je met deze internet tickets ook voorrang op de toegang zelf.