Rijk aan historie!


“Rome zien en dan sterven” is een bekende spreuk. Eigenlijk klopt dat niet want het originele gezegde was eigenlijk “Napels zien en dan sterven”. Maar wat maakt het eigenlijk uit. Wie wil er nou niet naar Rome? Een van de mooiste steden ter wereld met zijn unieke historie en de vele bezienswaardigheden. Via DagjeuitPagina.nl kun je nu super voordelig naar Rome. Een ticket kun je hier al bestellen met een hoge korting vanaf 155,00.

Klik hier om je vlucht en hotel naar Rome te boeken.

Hotel Verona:

Je verblijft tijdens dit arrangement in het *** Hotel Verona, op ongeveer een kwartier lopen van de bezienswaardigeheden zoals het Colosseum, het Forum Romanum en de basiliek Santa Maria Maggiore. Het treinstation Termini is eveneens vlakbij. Het rustige familiehotel beschikt over 49 kamers die allen zijn voorzien van de gebruikelijke faciliteiten. ’s Ochtends begin je je dag met een lekker ontbijt.

Rome en Het Colosseum:

Van alle bezienswaardigheden in Rome is het Colosseum wellicht het bekendste. Het is gebouwd door Flavische keizers. En de plaats waar vroeger de gladiators aantraden om te vechten en hun kracht te tonen. Maar werd ook gebruikt als amfitheater.

Trevifontein:

Een andere bezienswaardigheid is de Trevifontein. De grootste en bekendste fontein van Rome en is ongeveer 22 meter breed en 26 meter hoog.

Spaanse Trappen:

En wat te denken van de beroemste trappen ter wereld; de Spaanse Trappen op het Piazza di Spagna. De Spaanse Trappen danken hun naam aan de Spaanse ambassade die daar vroeger gevestigd was.

Forum Romanum in Rome:

Wandelen door het Forum Romanum. Zie, proef, en ervaar het leven uit ruim vervlogen tijden. Helaas zijn door natuurgeweld en vernielingen alleen de ruines nog over. Maar toch bijzonder om hier rond te mogen struinen. Overigens niet vergeten om tussendoor een terras te bezoeken voor een echte Italiaanse cappuccino.

Rome en het Vaticaan:

Bezoek het Vaticaan met zijn rijke (wereld) geschiedenis en museums met ’s werelds bekendste schilders. En niet te vergeten de Sixtijnse Kapel met schilderingen van Michelangelo en de Sint Pieters Basiliek.

En na een dag al dit moois aanschouwd te hebben is daar natuurlijk de heerlijke Italiaanse keuken met zijn pasta’s, pizza’s en andere overheerlijke gerechten. Onderwijl nippend aan een Italiaanse wijn.

Toscane:

Wist je trouwens dat je vanuit Rome een uitstapje kunt maken naar het populaire Toscane? Even ontsnappen aan de hectiek van de stad. Je doet er ongeveer 2 uur over om, vanuit Rome, naar het zuiden van Toscane te rijden. En op zo’n 2,5 uur rijden ligt de prachtige plaats Siena. Deze stad ligt in de heuvelachtige Chianti-streek. Ideaal voor een uitstapje!

Tip van de redactie over Rome:

Zelf hebben we zeer recent een bezoek aan Italië gebracht. Daar konden we zelf ervaren hoe druk het is in en bij de beroemde bezienswaardigheden zoals musea, historische gebouwen enz. Daarom is het echt aan te raden om voor vertrek al je entree tickets te bestellen om zeker te zijn dat de door jouw gewenste bezienswaardigheden ook echt kunt bezoeken op de door jou gewenste dag en tijdslot.

Waar anderen naar keken:

Andere bezoekers van DagjeuitPagina.nl keken onder andere ook naar, of waren op zoek naar meer Stedentrips.

Bekijk deze aanbieding
Geschikt voor: Kinderen (0-6)Kinderen (7 -14)Jongeren (15 - 21)VolwassenenSeniorenFamilieGroepenIndividueel
Faciliteiten: EetgelegenheidParkeergelegenheidRolstoelvriendelijkWanneer

di 24 mei t/m zo 30 april 2023

Prijs

Vanaf 155,00

Locatie

Hotel Verona
Via di S. Maria Maggiore, 154
00184 Rione monti, Rome
Meer informatie / boeken


Het Laatste Tafeltje
Droomvakantie Toscane 336x280


Booking.com