Een zonvakantie naar Kreta kan een geweldige keuze zijn! Kreta is het grootste eiland van Griekenland en biedt een prachtig klimaat, prachtige stranden, rijke geschiedenis en een levendige cultuur.

Kreta is een eiland en ligt in de Middellandse Zee. Het heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot de prehistorie, en het is ook bekend om zijn unieke klimaat.

Klimaat

Kreta heeft over het algemeen een mediterraan klimaat, wat betekent dat het warme, droge zomers en milde, vochtige winters heeft. De zomers zijn lang en droog, met temperaturen die regelmatig boven de 30 graden Celsius uitkomen. De winters zijn over het algemeen mild, met temperaturen die zelden onder de 10 graden Celsius dalen. Het eiland ontvangt over het algemeen veel zonneschijn gedurende het hele jaar, waardoor het een populaire bestemming is voor zon zoekers. De zomermaanden, van juni tot september, zijn het warmst en meest geschikt voor een zonvakantie. Maar april – mei en september – oktober zijn ook maanden waar je nog prima voor een zonvakantie naar Kreta kan.

Hier zijn enkele hoogtepunten en tips

Stranden

Kreta heeft talloze prachtige stranden waar je kunt ontspannen en genieten van de zon. Enkele populaire strandbestemmingen zijn Elafonisi, Balos, Falassarna en Vai Beach. Deze stranden staan bekend om hun kristalheldere water en mooie omgeving.

Bezienswaardigheden

Kreta heeft een rijke geschiedenis en er zijn veel interessante bezienswaardigheden te verkennen. Breng een bezoek aan het paleis van Knossos, de oude stad Chania, de Samariakloof of de archeologische vindplaats Phaestos. Rethymnon is een sfeervolle stad met een goed bewaard gebleven oude binnenstad en een prachtig fort. Of bezoek,Agios Nikolaos.Een pittoresk stadje met een schilderachtig meer en levendige boulevard.

Gastronomie

Proef de heerlijke Kretenzische keuken tijdens je verblijf. Geniet van verse zeevruchten, olijfolie, lokale kazen zoals feta, en traditionele gerechten zoals moussaka en souvlaki. Vergeet niet een glas raki te proeven, de traditionele Kretenzische alcoholische drank. De combinatie van de kruiden, fetakaas en heerlijke dranken, maakt dat je de Griekse keuken wel goed moet vinden.

Griekse keuken

Uitgaansleven

Kreta heeft een bruisend nachtleven, vooral in steden zoals Chersonissos en Malia. Er zijn talloze bars, clubs en restaurants waar je kunt genieten van livemuziek, dansen en feesten.

Verken de natuur

Kreta heeft prachtige natuurlijke landschappen om te verkennen. Huur een auto en rijd naar de bergen van Lefka Ori of de Samariakloof voor wandelavonturen. Je kunt ook een boottocht maken naar de prachtige eilandjes voor de kust, zoals Spinalonga.

De geschiedenis van Kreta

Het eiland heeft een rijke en gevarieerde geschiedenis. Het eiland staat bekend als de bakermat van de Minoïsche beschaving, die floreerde van ongeveer 2700 tot 1450 voor Christus. De Minoïsche beschaving was een geavanceerde en welvarende samenleving, bekend om zijn indrukwekkende paleizen, kunst en handelsnetwerken. Het bekendste paleis is het Paleis van Knossos, dat nog steeds te bezichtigen is en een belangrijke archeologische vindplaats is.

Na de Minoïsche periode werd Kreta beïnvloed door verschillende andere beschavingen, waaronder de Myceners, de Dorische Grieken, de Romeinen, de Byzantijnen, de Arabieren, de Venetianen en de Ottomaanse Turken. Elk van deze culturen heeft zijn stempel gedrukt op het eiland, met hun architectuur, kunst en tradities.

Oude dorpjes in Griekenland

In de moderne geschiedenis maakte Kreta deel uit van Griekenland en speelde het een belangrijke rol tijdens de Griekse Onafhankelijkheidsoorlog in de 19e eeuw. Het eiland heeft sindsdien een belangrijke rol gespeeld in de Griekse politiek en cultuur.

Reizen en accommodaties

Kreta heeft een breed scala aan hotels, variërend van luxe resorts tot eenvoudige familiehotels. Populaire gebieden voor accommodaties zijn onder andere Heraklion, Chania, Rethymnon en Agios Nikolaos.

Fijne hotels in Heraklion, of Chersonissos.

Wil je naar het rustige gedeelte, het zuiden van Kreta, kijk dan naar prachtige accommodaties, in het oude stadje Matala.

Veel gezinnen met kinderen hebben de voorkeur aan Stalis. Die willen genieten van het prachtige lange stranden, de taverna’s en de restaurants. Hier hebben wij prachtige hotels en appartementen.

Stalis (of Stalida) ligt aan de noordkust van Kreta, het is het kleinere badplaatsje tussen Malia en Chersonissos.

Als je op zoek bent naar meer privacy en ruimte, overweeg dan het huren van een villa. Er zijn veel mooie villa’s verspreid over het eiland, vaak met een eigen zwembad en uitzicht op zee. Wij bieden maar liefst 60 luxe appartementen en villa’s aan. Kijk snel en boek snel uw zonvakantie naar Kreta.

Zonvakantie op Kreta

Het kiezen van de juiste locatie:

Noordkust: De noordkust van Kreta is populair vanwege de levendige steden, stranden en gemakkelijke toegang tot bezienswaardigheden. Dit is een goede keuze als je op zoek bent naar een bruisende sfeer en veel activiteiten.

Zuidkust: De zuidkust van Kreta is minder ontwikkeld en biedt afgelegen stranden en rustige dorpjes. Dit gebied is ideaal voor rustzoekers en natuurliefhebbers.Binnenland

Binnenland: Als je geïnteresseerd bent in de rijke geschiedenis en tradities van Kreta, overweeg dan een verblijf in het binnenland, waar je charmante dorpjes en historische bezienswaardigheden kunt ontdekken.










Droomvakantie Toscane 336x280


Booking.com