Op dit moment zweven er meer dan 29.000 objecten, groter dan 10 centimeter, rond in de ruimte. Dat is space waste; delen van afgebroken raketten en satellieten.

Zaterdag 19 januari vindt de officiële finissage plaats van Space Waste Lab @ KAF. Na zonsondergang zal de spectaculaire live performance voor de laatste keer te zien zijn.

Space Waste Lab is een meerjarig plan waarin ruimteafval wordt gevangen waarmee nieuwe mogelijkheden worden gecreëerd. Tijdens het symposium op 19 januari zal Daan Roosegaarde zijn onderzoek presenteren en bespreken met experts, wetenschappers, studenten en kinderen.

Het symposium dient als podium om meer bewustzijn te creëren voor ruimteafval door het zichtbaar toegankelijk te maken voor het publiek, op een artistieke en milieuvriendelijke wijze. Dit draagt bij aan het draagvlak en houdt het publiek langdurig betrokken en motiveert ruimtevaartorganisaties en bedrijven om zich te blijven richten op missies om de ruimte op te ruimen.

Geschikt voor: Jongeren (15 - 21)VolwassenenSenioren
Faciliteiten: ParkeergelegenheidWanneer

za 19 januari 2019

Openingstijden

Het symposium begint om 18.30. Aansluitend volgt na zonsondergang voor de allerlaatste keer een spectaculaire live performance dat in real-time space waste visualiseert.

Prijzen

Het symposium en de performance zijn gratis te bezoeken. Wel dienen er kaartjes voorafgaand te worden gereserveerd.

Locatie

Kunstlinie Almere Flevoland
Esplanade 10
1315 TA Almere Almere

Contact

036 84 55 555


Speelgoed met korting


Booking.com