Actief Veenhuizen heeft uitgebreid. Op hoog niveau: 1 april gaat het Klimbos Veenhuizen open. Een attractie die letterlijk en figuurlijk een extra dimensie geeft aan een dagje Veenhuizen.

In het bos bij ’t Heuveltje (het voormalige leprozenhuis) zijn maar liefst 20 hindernissen gebouwd, tussen de 5 en 8 meter hoog. Daarbij zijn vooral natuurlijke materialen gebruikt, zodat de robuuste klimhindernissen helemaal opgaan in de natuur. Het bos is veranderd in een jungle, waarin je je helemaal kunt uitleven. Klauterend van boom naar boom via netten en hangbruggen raak je bijna de boomtoppen. Je ziet de wereld vanuit een heel andere invalshoek. Via een 40 meter lange tokkelbaan beland je uiteindelijk weer met beide benen op de grond. Tijd om wat te drinken en na te praten.

Het Klimbos is spannend én veilig; doordat je tijdens een klimtocht continu bent gezekerd, is de attractie geschikt voor volwassen en voor kinderen vanaf groep 6. Er waren tot dusver weinig mogelijkheden voor actieve uitstapjes in Veenhuizen. Het Klimbos is dus een geweldige outdooraanwinst voor het dorp.

Naast het Klimbos staat het voormalige leprozenhuisje ’t Heuveltje uit 1867. Het karakteristieke monument is geheel gerenoveerd door de Rijksgebouwendienst en vormt nu de perfecte uitvalsbasis voor alle activiteiten en arrangementen van Actief Veenhuizen.

Op 31 maart 2017 worden het Klimbos en het gerenoveerde ’t Heuveltje officieel geopend door burgemeester Klaas Smit. Deze opening is voor genodigden.

Wil je het Klimbos van dichtbij bekijken én misschien wel uittesten? Je bent welkom op de open dag zaterdag 1 april van 13.00 tot 17.00 uur. Je kunt die middag aan allerlei activiteiten deelnemen, ’t Heuveltje van binnen bewonderen en proeven van producten uit Veenhuizen.

Vanaf 1 april is het Klimbos geopend op woensdag-, donderdag- en vrijdagmiddag en in de weekeinden. Zowel groepen als dagtoeristen zijn van harte welkom. Wil je met een groep een dagje spannende actie beleven, dan zijn er mooie arrangementen te boeken, ook in combinatie met bijvoorbeeld een rondleiding bij Maallust of activiteiten bij het Gevangenismuseum. Het Klimbos maakt je uitstapje tot een spectaculaire expeditie! (Bron: Dit is Assen!)

Geschikt voor: Kinderen (7 -14)Jongeren (15 - 21)VolwassenenSeniorenFamilieGroepenIndividueel
Faciliteiten: EetgelegenheidParkeergelegenheidRolstoelvriendelijkWanneer

Openingstijden

13.00 - 17.00 uur


Droomvakantie Toscane 336x280


Booking.com