Dagje uit met je hond: Er zijn tal van mogelijkheden om er een dagje op uit te trekken en je hond mee te nemen. Dan is je trouwe viervoeter ook eens op een andere plek en hoeft hij niet de hele dag te wachten totdat het baasje weer thuiskomt. En jij hebt geen enkele haast! Een aantal tips voor een heerlijk dagje uit, voor een uitgelaten stemming bij mens en dier. 

Dagje uit met je hond; Niet vergeten!

Vergeet niet de riem, een drinkbak en een fles water, snoepjes en poepzakjes mee te nemen. Eventueel een handdoek om de hond af te drogen na een aantal zwemslagen in een poel of sloot waar je zelf niet zo snel in zou springen. Heb je trouwens wel eens aan een hondenverzekering gedacht? Steeds meer baasjes doen dit om de simpele reden dat medische zorg (deels) vergoed wordt, en omdat ze hun dier als gelijke zien. Je hebt voor jezelf immers ook allerlei verzekeringen, zoals voor de auto waarin je rijdt tijdens je tripje. 

Hondenstranden en andere mooie uitlaatplekken:

Er zijn veel hondenstranden in Nederland. Bij de populaire badplaats Noordwijk bijvoorbeeld, waar je dier kan spelen en vriendjes maken. Een duik in de Noordzee hoort er ook bij. Zoek van tevoren wel even op tijdens welke periodes (en op welke tijdstippen) je hond er alle vrijheid heeft. Bij strand Hoogduin aan de Zeeuwse kust is de losloopperiode maar liefst acht maanden. Ook in het binnenland zijn er veel strandjes waar huisdieren mogen ravotten. Op het Limburgse Doggy Beach Area X kun je zwemmen en zelfs samen suppen! Je betaalt hier wel entree: €5,-.

Dagje uit met je hond

Hondvriendelijke musea:

Sommige musea zijn wel degelijk samen met een hond te bezichtigen. Nee, je harige vriend zal zich niet verdiepen in de vastgelegde zielenroerselen van Vincent van Gogh, maar een drukke stad is ook helemaal geen leuke plek om samen naartoe te gaan. Denk eerder aan historische plekken met veel natuur eromheen, zoals het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem, Archeon in Alphen aan den Rijn of het niet zo vrolijke, maar zeer indrukwekkende Kamp Westerbork in Drenthe – sowieso een ideale provincie om langer dan één dagje met je huisdier te vertoeven. Kijk maar eens op de site Natuurhuisje.nl. 

Dagje uit met je hond; Dierentuinen en -parken (mits aangelijnd):

Ook honden vinden het mateloos interessant om te zien wat er zoal leeft op onze planeet. Mits aangelijnd zijn ze van harte welkom in Kasteel Born, een dierenpark in de voormalige kasteeltuinen. Of ga naar het centraler gelegen Dierenpark Amersfoort. Goeie derde tip: Ouwehands Dierenpark in Rhenen, waar je vijf euro betaalt (maar wel een poepzakje en een hondensnack krijgt) en waar even verderop, bij Militair Ereveld Grebbeberg, een mooi losloopgebied is.