Beleef Prinsjesdag van wel heel dichtbij!

Inclusief zitplaats tickets op tribune Lange Voorhout. Let op aantal plaatsen is beperkt, op=op!

De derde dinsdag in september (dit jaar op 19 september) is ieder jaar weer een van de belangrijkste dagen voor ons Nederlanders. Op Prinsjesdag spreekt koning Willem-Alexander de troonrede uit, waarin de regering aangeeft wat het beleid zal zijn voor het komende jaar. Ook wordt de miljoenennota, de Rijksbegroting, gepresenteerd. Prinsjesdag gaat gepaard met vele rituelen, zoals de rijtoer met de Glazen Koets, mooie hoeden, het koffertje met de miljoenennota en het zwaaien van de koninklijke familie vanaf het balkon van paleis Noordeinde.

De naam Prinsjesdag werd al in de 17e en 18e eeuw gebruikt. Destijds werd deze benaming gebruikt voor de verjaardagen van de Prinsen van Oranje. Prinsjesdag zoals wij die nu kennen werd voor het eerst gehouden in 1814, toen nog in mei. Tot 1848 besliste de Koning de inhoud van de troonrede. Na 1848 bepaalde ministers de inhoud van de troonrede. De Koning leest dus alleen de troonrede voor. In de troonrede staan de belangrijkste plannen van de regering voor het komende jaar.

Oad beschikt over een beperkt aantal speciale tribune kaarten aan de Lange Voorhout, zodat u de Koninklijke stoet optimaal kan zien en begroeten.

Gaat u mee? Stap in de luxe bus en geniet van de Koninklijke stoet op het Lange Voorhout.

 Klik hier om Uw arrangement te boeken.

Geschikt voor: Kinderen (0-6)Kinderen (7 -14)Jongeren (15 - 21)VolwassenenSeniorenFamilieGroepenIndividueel
Faciliteiten: EetgelegenheidParkeergelegenheidRolstoelvriendelijkWanneer

di 19 september 2017

Locatie

Den Haag


Booking.com
Het Laatste Tafeltje