Rijswijk Textiel Biënnale 2017

Tot en met 24 september 2017 vindt de vijfde Rijswijk Textiel Biënnale plaats. Vierentwintig internationale kunstenaars tonen beeldende kunst van textiel. Beproefde textiele technieken als weven, breien en borduren, gecombineerd met fotografie en digitale procedés worden ingezet om maatschappelijke en politieke, maar ook persoonlijke thema’s uit te dragen. Krachtige boodschappen over onder meer onderdrukking, terrorisme, ouderdom en gender worden verpakt in zacht textiel. Kunst die vragen stelt. Vragen die niet direct beantwoord hoeven worden. ‘Stof’ die tot nadenken stemt.

Uitdagende gebreide portretten van iconische vrouwelijke kunstenaars.
Geschokte gelaatsuitdrukkingen als reactie op terroristische aanslagen, gevangen in geborduurde zelfportretten. Een metersgroot wandkleed, dat een verhaal vertelt over protest, met in het middelpunt een door sociale media beroemd geworden zwerfhond, die voor de demonstranten kiest.

Politiek en kunst, verbonden met elkaar door draad. Draad, die ook letterlijk kan verbinden. De installatie Collective Strings in de tuin van Museum Rijswijk groeit onder de handen van het publiek. Kilometers kleurrijk draad kiest het luchtruim, raakt verstrikt en mondt uit in een transparant kunstwerk. Het publiek levert een performance en de choreografie ligt nooit vast.

De textielbiënnales in Museum Rijswijk zijn inmiddels internationaal toonaangevende evenementen geworden in de wereld van de beeldende kunst van textiel. Deze vijfde biënnale is hierop geen uitzondering. De geselecteerde kunstenaars staan in de voorhoede door het vernieuwend gebruik van textiel dat zij toepassen voor indringende beeldtaal en krachtige boodschappen.

Op zondag 10 september vindt de textielmarkt plaats op het voorplein (11-17 uur) van het museum en in de Oude Kerk (12.30-17 uur) er tegenover.

Museum Rijswijk, Herenstraat 67, 2282 BR Rijswijk, 070 3903617
Open: dinsdag t/m zondag: 11-17 uur

Geschikt voor: Kinderen (7 -14)Jongeren (15 - 21)VolwassenenSenioren
Faciliteiten: EetgelegenheidRolstoelvriendelijkWanneer

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag 11 - 17 uur

Prijs

Senioren € 8
kinderen < 18 jaar: gratis

Museumjaarkaart € 3
Volwassenen € 10,50

Locatie

Museum Rijswijk
Herenstraat 67
2282 BR Rijswijk

Contact

070 3903617


Het Laatste Tafeltje
Droomvakantie Toscane 336x280


Booking.com