Alles over Delfts Blauw!


Als je van alles wilt weten over Delfts Blauw, breng dan eens een bezoek aan de fabriek waar het Delfts aardewerk wordt gemaakt. Boek hier je tickets en wordt ervarings deskundige van Delfts blauw aardewerk.

Royal Delft Experience:

Royal Delft is het enige overgbleven bedrijf in Nederland wat origineel Delfts Blauw produceert. Dat doet Royal Delft al sinds de 17eeeuw! De werkwijze die het bedrijf van toen hanteerde om Delfts Blauw te vervaardigen is nog steeds  dezelfde methode als die vandaag de dag wordt gehanteerd en die wereldwijd de standaard is voor het hedendaagse Delfts Blauw.

Klik hier om je tickets voor de Royal Experience Delft te bestellen.

Wat kun je verwachten:

Tijdens een bezoek aan de Royal Delft Experience leer je de geschiedenis kennen van Delfts blauw aardewerk, het productieproces en demonstraties schilderwerk. Je ziet hoe gedreven de ambachtslieden en schilders zich voluit op hun werk uitleven. Onder andere ben je getuige van het productieproces van de fabricage van het Delfts Blauw aardewerk vanaf de homp klei tot prachtige eindproduct, een Delfts Blauw aardewerken servieswerk. Tijdens je tour zul je de ambachtslieden van de Royal Delft Experience in de fabriek ontmoeten en je kunt hen al je vragen stellen.

Wist je dat:

Wist je dat de Delfts Blauwe artikelen nog steeds met de hand geschilderd worden? En dat het aardewerk voor het bakken in de kleur zwart wordt beschilderd? De prachtig diep blauwe kleur verschijnt pas na het bakken.

Audiotour of Gids:

Je kunt tijdens je bezoek aan de Royal Delft Experience gebruik maken van een audiotour, waarin alles verteld wordt over hetgeen je ziet en ervaart. Deze audiotour is beschikbaar in de talen Nederlands, Engels, Frans, Duits, Spaans, Italiaans, Chinees en Japans. Heb je liever een levende gids? Dat is beslist mogelijk in verschillende talen. Je kunt het beste daarvoor contact opnemen met Royal Delft.

Aktiviteiten en workshops:

Bij Royal Delft worden regelmatig aktiviteiten en workshops georganiseerd. Tijdens de voorjaarsvakantie 2019 wordt er tot en met 3 maart een kinderworkshop georganiseerd. Tijdens deze workshop voor kinderen tot en met 18 jaar ervaren ze hoe het is om een schilder bij Royal Delft te zijn.

Shop:

Na je tour kun je je slag slaan in de shop. Daar kun je allerlei Delfts Blauwe aardewerken items kopen. Van sieraden tot en met collectors items. De aangekochte producten kunnen (tegen verzendkosten) naar een adres van je voorkeur worden opgestuurd.

Klik hier om je tickets voor de Royal Experience Delft te bestellen.

Bekijk deze aanbieding
Geschikt voor: Kinderen (7 -14)Jongeren (15 - 21)VolwassenenSeniorenFamilieGroepenIndividueel
Faciliteiten: EetgelegenheidParkeergelegenheidRolstoelvriendelijkWanneer

ma 25 februari t/m di 20 augustus 2019

Openingstijden

Maandag tot en met zaterdag 09.00 - 17.00 uur
zondag 12.00 - 17.00 uur

Prijs

€10.50
Van €14,= voor slechts €10,50

Locatie

Royal Delft
Rotterdamseweg 196
2628 AR Delft
Meer informatie / boeken


Booking.com