Als je op een van de mooiste plekjes van het eiland bent, gelegen op een heuvel, aan een bosrand en met de mooiste vergezichten op zee… Tja, dan kun je niet anders dan je realiseren hoe wonderschoon de kracht van Moeder Aarde is. Eigenaar Yiannis dacht: hier wil je toch elke dag wakker worden tijdens een vakantie op Kefalonia? Hij bouwde naast de eeuwenoude en beroemde dorsvloer vier kleine studio’s en een villa en noemde het de Aloni Cottages. Gebouwd in de stijl van het eiland, met natuurlijke materialen en zo pittoresk als het maar kan. En verderop ligt zijn taverne, waar de houtoven de lekkerste Griekse maaltjes bereid met ingrediënten van het land.

“A way of life”, zei Yiannis toen we langs het zwembad liepen en ik voor de zoveelste keer stopte om te genieten van de stilte en het uitzicht op zee. Hier naartoe rijden, was al een feest. Langs dichtbeboste heuvels waar je bij elke open plek niets anders kon dan stoppen om te kijken naar wat je nu weer voor moois zag. “De meubels zijn verderop gemaakt, als het maar ‘natuurvriendelijk’ is én in de stijl van het eiland.” Ik moest glimlachen. En omdat ik nog wat bedenktijd nodig had in welk mooie natuurstenen huisje ik wilde verblijven, gingen we eerst onze maag verwennen.

En dat doen we nu. Yiannis schuift tomaten uit eigen tuin in de houtoven. Ik moet denken aan zijn ‘natuurvriendelijk’. Want dat word je hier vanzelf. Zo mooi, zo natuurlijk, zo sereen. Ik zucht diep. “Ik kies voor het huisje met het terras dat uitkijkt over de bossen en de zee. Met de groene luikjes en de dikke stenen muren.” Yiannis steekt zijn duim op. De lekkerste geuren dringen mijn neus binnen. “A beautiful way of life it is!” lach ik en steek mijn duim hoog in de lucht.

Bekijk deze aanbieding
Geschikt voor: Kinderen (0-6)Kinderen (7 -14)Jongeren (15 - 21)VolwassenenSeniorenFamilieGroepenIndividueel



Wanneer

do 10 november t/m zo 31 december 2023

Prijs

€ 899,00

Locatie

Aloni Cottages
Tzamarelata
Meer informatie / boeken






Droomvakantie Toscane 336x280


Booking.com