Goed voorbereid op reis!


Veel Nederlanders kiezen er voor om op vakantie te gaan of een stedentrip te ondernemen met de eigen auto. De keuze van de eigen auto is erg persoonlijk, want er kleven namelijk zowel voor- als nadelen aan het op vakantie gaan met eigen auto. Hieronder een aantal voor- en nadelen op een rijtje gezet.

Voordelen met eigen auto op reis:

De voordelen van het reizen met je eigen auto zijn onder andere de vrijheid die je ervaart. Vertrekken wanneer je wilt, stoppen wanneer je wilt, pauzeren zo lang je wilt en de hele route kun je zelf bepalen. Daarnaast heb je op de plaats van bestemming je eigen auto bij de hand wat, je ter plekke mobiel, flexibel en onafhankelijk maakt.

Nadelen met eigen auto op reis:

Er zijn ook best wel nadelen te bedenken om met eigen auto op reis te gaan. Denk maar eens aan de files, onduidelijke wegbewijzering en wegomleggingen die je op je pad kunt tegenkomen. En wat te denken aan ongemak zoals panne of een inbraak in je auto. Ook is het voor bepaalde mensen niet altijd even makkelijk om te rijden en te navigeren tegelijk. En waar parkeer je de auto?

Kosten besparen met eigen auto op reis

Tips om op te letten:

Een aantal tips die we kunnen geven, waar je extra op zou kunnen letten zijn onder andere:

Hoe rij je in de bergen:

Bergopwaarts draait je auto vaak meer toeren dan in ons vlakke Nederland. Hou de temperatuur van je motor in de gaten en schakel op tijd om het toerental lager te houden en oververhitting van de motor tegen te gaan. Bergafwaarts is het raadzaam om zoveel mogelijk op de motor af te remmen in plaats van je rempedaal te gebruiken. Ook je remmen kunnen oververhit raken, waardoor “fading” kan ontstaan en je remmen niet goed meer werken.

Warme landen:

Een ander item is de hogere temperaturen met name in de Mediterane landen. Een goede tip is om je auto als het lukt in de schaduw te parkeren. Of voor vertrek al te laten afkoelen door de ramen een tijdje open te laten staan.

Drukte op de weg:

Handig is ook om het internet te raadplegen of de dag dat je gepland had te vertrekken niet aangemerkt is als zogenaamd “zwarte zaterdag”. Naast de beruchte zwarte zaterdagen zijn er meer dagen dat er sprake is van druk vakantie verkeer. Denk maar eens aan de wintersport reizigers.

Brandstof in andere landen:

Niet alle landen hebben dezelfde naam voor brandstof zoals we dat in Nederland kennen. Check voordat je op pad gaat de benaming(en) van jouw brandstof in de landen die je van plan bent te bezoeken.

Verzekering eigen auto:

Als je besluit om met je eigen auto op reis te gaan, is het aan te bevelen om voor je vertrek een aantal items te checken. Zo is het natuurlijk van belang en wettelijk verplicht om een verzekering voor je auto af te sluiten. Dat is ingevolge de Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen (WAM). Klik hier voor het afsluiten van een autoverzekering.

Verzekering eigen auto vergelijken:

Om te kijken hoeveel je kunt besparen op je huidige autoverzekering zou je deze kunnen vergelijken met een autoverzekering vergelijker. Klik hier om je huidige autoverzekering te vergelijken.

Waar anderen naar keken:

Andere bezoekers van DagjeuitPagina.nl keken onder andere naar of waren geïnteresseerd in Coronavirus en Reizen; hoe nu verder?

Bekijk deze aanbieding
Geschikt voor: Jongeren (15 - 21)VolwassenenSeniorenFamilieGroepenIndividueel



Wanneer

vr 27 maart t/m do 31 december 2020
Meer informatie / boeken






Droomvakantie Toscane 336x280


Booking.com