Istanboel of Istanbul:

Bezoek de grootste stad van Turkije met haar 14 miljoen inwoners. De stad waar Zie en West Europa samenkomen. Een stad met een zeer rijke historie. De stad aan de rivier de Bosporus.

In Instanboel zijn bijzonder veel bezienswaardigheden op relatief korte afstand van elkaar. De Hagia Sophia moskee die zelf een bewogen geschiedenis heeft mag niet op je lijstje ontbreken.

En het “mooiste” gebouw van Istanboel: de Sultan Ahmet moskee of ook wel de blauwe moskee genoemd.

Het Topkapipaleis, wat vrij vertaald betekend “kanonnenpoortpaleis”, is jarenlang de residentie geweest van de Omaanse Sultan. Dit paleis wat tegenwoordig een museum is, is van omstreeks 1460.

Uren rondlopen op de Grote Bazaar van Istanboel. De grootste overdekte markt van Istanboel met 58 straten, 1200 winkels en waar tussen de 250.000 en 400.000 bezoekers per dage komen. Een kakafonie van geluiden, kleuren  en geuren zul je daar horen, ruiken en zien.

Beklim de Galatoren, al gebouwd in de 6e eeuw, van waaruit je een mooi uitzicht over de stad hebt.

En natuurlijk het Hippodroom, een stadion uit de Romijnse tijd in het oude Constantinopel, wat voor paardenwagen rennen werd gebruikt.  Overigens is daar nu het Sultanahmet Meydani plein.

Mocht je deze prachtige stad willen bezoeken, klik dan op onderstaande banner:

En een leuke en makkelijke manier om Istanboel te verkennen en te bekijken is via de bekende hop on hop off bus. Boek voor je vertrek je ticket voor de hop on hop of bus door op onderstaande banner te klikken:

Geschikt voor: Kinderen (0-6)Kinderen (7 -14)Jongeren (15 - 21)VolwassenenSeniorenFamilieGroepenIndividueel
Faciliteiten: EetgelegenheidParkeergelegenheidRolstoelvriendelijkBooking.com