De mooiste stad van Europa?


Eén van de mooiste steden van Europa is met stip de stad Praag in Tsjechie. Praag heeft dankzij haar schoonheid al vele bijnamen gekregen zoals bijvoorbeeld de gouden stad of de stad met honderd torens. Praag is al eeuwen oud en beschikt dan ook over veel geschiedenis. De stad wordt onder andere gekenmerkt door de vele binnenplaatsen, pleinen en oude steile steegjes.

Klik ook hier om je 4 daagse reis naar Praag te boeken.

Praag:

Het oude centrum van Praag bestaat uit vijf stadsdelen. Op de rechteroever van de Moldau ligt Stare Mesto, de Joodse wijk Josefov en Nove Mesto. Aan de overkant ligt Hradcany en aan de voet daarvan Mala Strana. Wat je ook absoluut niet mag missen is de wereldberoemde Karelsbrug. Tijdens onze busreis Praag verblijf je in een prachtig 3 sterren hotel (of gelijkwaardig) en krijg je voldoende gelegenheid om alle bezienswaardigheden uitgebreid te bekijken.

Hotel Globus *** (of gelijkwaardig)

Hotel Globus is gelegen in de wijk Horní Roztyly aan de rand van een prachtig park en op korte afstand van het treinstation. Het hotel biedt een 24-uur receptie, restaurant, bar, lift, betaalde WiFi en het restaurant biedt dagelijks een heerlijk ontbijtbuffet.

De kamers zijn netjes ingericht en voorzien van bureau, comfortabel bed, tv en een badkamer met douche en toilet. Sommige kamers hebben een balkon met prachtig uitzicht over het park.

Hotel Amedia Praha *** (of gelijkwaardig)

Hotel Amedia Praha ligt in de wijk Chodov van Praag en op 500 meter van winkelcentrum Centrum Chodov. Het hotel biedt een bar, restaurant, 24-uurs receptie, gratis WiFi, lift en het restaurant serveert dagelijks een heerlijk ontbijtbuffet.

De eigentijdse kamers zijn comfortabel ingericht en voorzien van bed, bureau, tv, airconditioning, zithoek en badkamer met douche en toilet. Gratis WiFi in de kamers.

Programma Praag verkennen:

Dag 1 De heenreis:

Op deze eerste dag van de busreis Praag zul je al vroeg in de ochtend vertrekken richting Praag. Onderweg worden er voldoende stops gemaakt. In de vroege avond zul je arriveren in Praag en word je naar het hotel gebracht. Je hebt de gelegenheid om eventueel te genieten van het diner (Je kunt dit voordelig bij boeken).

De Keizer Karel brug in Praag

Dag 2 Stadswandeling benedenstad Praag en vrije tijd: 

Na het ontbijt word je naar het centrum gebracht. Hier kun je deelnemen aan een stadswandeling door de stad onder begeleiding van een Nederlandstalige gids. Deze gids zal je de mooiste bezienswaardigheden van de prachtige stad Praag laten zien, zoals de Joodse wijk en de Karelsbrug. Na de stadswandeling kun je de stad verder op eigen gelegenheid verkennen, de diverse musea zijn absoluut een aanrader. In de avond heb je overigens nog voldoende tijd om te dineren in de stad Praag. In de avond zal de chauffeur je komen ophalen waarna hij nog een stadstour zal maken. Oftewel bekijk Praag ook eens in het donker.

Praag is een van de mooiste steden van Europa

Dag 3 Stadswandeling bovenstad Praag, rondvaart over de Moldau en vrije tijd:

Ook deze dag begint weer met het ontbijt in het hotel. Hierna zal de chauffeur je in het centrum van Praag afzetten. Daarna kun je bijvoorbeeld deelnemen aan de stadswandeling (optioneel bij te boeken), de gids zal je vandaag de Praagse burcht laten zien (excl. entree). Daarnaast zal de gids je nog diverse bezienswaardigheden laten zien, waaronder uiteraard ook het Gouden Straatje (excl. entree). Hierna kun je in je vrije tijd zelf op verkenning gaan.
In de middag kun je deelnemen aan de 2 uur durende rondvaart over de Moldau incl. 1,5 uur onbeperkt eten in buffetvorm (optioneel bij te boeken).
In de avond word je opgehaald door de chauffeur waarna hij je naar het hotel terug zal brengen.

Verken Praag in 4 dagen

Dag 4 De terugreis:

Na een stevig ontbijt verlaat je helaas de stad Praag. Tijdens de terugreis worden er weer voldoende stops gemaakt. Voordat je weer afgezet wordt bij je opstapplaats word je nog in de gelegenheid gesteld om een hapje te eten. Hiermee eindigt helaas deze fantastische busreis Praag.

Let op! Op sommige data kan er gebruik worden gemaakt van een wisselpunt.

Inclusief

  • 3 Overnachting
  • 3 Maal ontbijtbuffet
  • 20 kg bagage
  • Vervoer per luxe touringcar

Exclusief

  • Reserveringskosten €20,- per boeking
  • Entreegelden
  • Reis- annuleringsverzekering
  • Overige verzorging ter plaatse
  • Toeslag 1- en 3-persoonskamer
  • Calamiteitenfonds

Opties

  • Rondvaart Moldau incl. lunch + welkomstdrankje  voor 28,00
    2 uur durende rondvaart, inclusief 1,5 uur onbeperkt eten in buffetvorm + één welkomstdrankje.
  • Stadswandeling Praag op de 2e en 3e dag  voor 19,00
  • Diner heenreis/hotel voor maar 19,00
  • Gegarandeerd stoelen naast elkaar 7,00
    Er worden stoelen gereserveerd, zodat u gegarandeerd naast elkaar zit tijdens de reis. (Alleen mogelijk bij boekingen met even persoonsaantallen).
  • Specifieke stoel reserveren 15,00
    Indien u op een specifieke plaats in de bus wilt zitten dan kunt u hiervoor een stoel reserveren.

Klik ook hier om je Citytrip naar Praag te boeken.

Waar anderen naar keken:

Andere bezoekers van DagjeuitPagina.nl keken onder andere ook naar, of waren geinteresseerd in een stedentrip Parijs.

Tip van de Redactie:

Omdat Praag een bijzonder populaire bestemming is voor een stedentrip, verdient het aanbeveling om voor je vertrek al entree tickets te bestellen voor de bezienswaardigheden die je bijvoorbeeld wilt bezoeken. Dat voorkomt teleurstellingen ter plaatse als je daar bemerkt dat er geen tickets meer te verkrijgen zijn, in verband met vol geboekt zijn. Ook scheelt het je wachten in de rij voor de kassa. Hieronder kun je de tickets voor je voorkeur bestellen.

Bekijk deze aanbieding
Geschikt voor: Kinderen (0-6)Kinderen (7 -14)Jongeren (15 - 21)VolwassenenSeniorenFamilieGroepenIndividueel
Faciliteiten: EetgelegenheidParkeergelegenheidRolstoelvriendelijk



Wanneer

vr 27 mei t/m za 31 december 2022

Prijs

Vanaf 129,95

Locatie

Hotel Globus *** (of gelijkwaardig)
Gregorova 2115/10, Praha 4
149 00 Praag
Meer informatie / boeken






Droomvakantie Toscane 336x280


Booking.com