Mallorca is een prachtig mediterraan eiland met prachtig weer, een prachtig landschap en een heerlijke keuken. Rotsachtige bergen en weelderige beboste hellingen vallen steil naar beneden naar de zee. Een auto huren Amsterdam om naar Mallorca te rijden is helaas niet mogelijk, het is immers een eiland. Je zult dus moeten vliegen, maar dat is het zeker waard aangezien je dan de volgende bezienswaardigheden op het Spaanse eiland kunt bezoeken. Hiervoor is een auto huren Mallorca zeker geen overbodige luxe! 

Het eiland ligt ten oosten van het vasteland van Spanje, op ongeveer 170 kilometer van de stad Valencia. Mallorca is het grootste eiland van de Balearen en trekt jaarlijks veel toeristen vanwege zijn prachtige stranden en mediterrane landschap.

Prachtige accommodaties en hotels op Mallorca

Mallorca biedt vele mooie, eenvoudig, super de luxe villa’s, hotels en vakantiehuizen aan.

Voor iedereen is er dus een perfect overnachting te vinden. Kijk naar jouw keuze en boek voor een onvergetelijke vakantie.

Vakantie villa op Mallorca

Klimaat

Wat betreft het klimaat heeft Mallorca een mediterraan klimaat, wat betekent dat het over het algemeen milde winters en warme zomers heeft. De zomers zijn meestal droog en heet, met temperaturen die regelmatig de 30 graden Celsius overschrijden. De winters zijn over het algemeen mild met temperaturen rond de 15 graden Celsius. In de herfst en lente kan het weer wat variabeler zijn, maar over het algemeen blijven de temperaturen aangenaam.

Mallorca staat ook bekend om zijn zonneschijn, met gemiddeld meer dan 300 dagen zon per jaar. Het eiland heeft een prachtige kustlijn en het mediterrane klimaat draagt bij aan de aantrekkelijkheid ervan als vakantiebestemming.

Natuurlijke schoonheid

Het eiland biedt ook een indrukwekkende natuurlijke schoonheid, variërend van adembenemende kustlandschappen tot schilderachtige berggebieden. Mallorca heeft diverse natuurparken en beschermde gebieden waar bezoekers kunnen wandelen, fietsen en genieten van de prachtige omgeving.

Cultuur en geschiedenis

Mallorca heeft een rijke cultuur en geschiedenis. De hoofdstad, Palma de Mallorca, biedt historische bezienswaardigheden zoals de kathedraal van Palma, het koninklijke paleis van La Almudaina en charmante oude straatjes. Er zijn ook tal van musea, galerieën en culturele evenementen die de cultuur en tradities van het eiland laten zien.

Cuevas del Drach

Deze beroemde druipsteengrotten bevinden zich in de buurt van Porto Cristo en zijn een populaire toeristische attractie. Hier kun je genieten van een spectaculaire ondergrondse wereld met indrukwekkende stalagmieten en stalactieten. Het hoogtepunt is een ondergronds meer waar je kunt genieten van een muzikaal boottochtje.

Alcúdia:

Alcúdia wordt omgeven door weelderig groen en dennenbossen en is een van de meest schilderachtige steden van Mallorca. Deze prachtig bewaard gebleven ommuurde middeleeuwse stad staat ook bekend om zijn interessante historische monumenten, heerlijke gerechten en traditionele festivals. De stad ligt op een afstand van de zee en werd versterkt om te beschermen tegen piraten die in de middeleeuwen een gevaar vormden.Alcúdia heeft een uitgesproken sfeer uit de Oude Wereld met zijn kronkelende middeleeuwse straatjes en vorstelijke renaissancehuizen.

Mallorca

Llucmajor:

Voor wie op zoek is naar een zonnige strandvakantie, is Llucmajor een ideale keuze. Dit spectaculaire stuk van de kust van Mallorca, ongeveer 25 kilometer ten zuiden van Palma de Mallorca, heeft vele prachtige baaien, stranden en kliffen. De 16e-eeuwse verdedigingstorens langs de kust van Llucmajor bieden een prachtig uitzicht. De kalme wateren van het strand van El Arenal zijn ideaal om te zwemmen, terwijl een deel van het strand een aangewezen surfgebied is. Voorzieningen zijn onder andere een jachtclub, een VVV-kantoor en openbare toiletten. Parasols, ligstoelen en watersportuitrusting zijn hier bovendien te huur. 

Palma de Mallorca

De kusthoofdstad Palma de Mallorca verbaast bezoekers met zijn verleidelijke mediterrane omgeving en overvloed aan culturele attracties. Twee indrukwekkende monumenten, de kathedraal en het kasteel, geven deze stad het aanzien van andere hoofdsteden in Europa. De glorieuze Catedral de Mallorca (La Seo) kijkt uit over de oude haven en lijkt van een afstand een baken van geloof. Dit monumentale zandstenen gebouw dateert uit de 13e eeuw, maar werd pas in de 17e eeuw voltooid. Bezoekers zijn onder de indruk van het 6.600 vierkante meter grote interieur van de kathedraal met zijn driebeukige schip dat oploopt tot een hoogte van 44 meter. 

Serra de Tramuntana

Dit gebergte, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, biedt adembenemende landschappen en uitstekende mogelijkheden voor wandelen, fietsen en bergbeklimmen. Je kunt pittoreske dorpjes zoals Valldemossa en Deià verkennen terwijl je geniet van het prachtige uitzicht.

Valldemossa

Het historische dorp Valldemossa bruist van de charme van weleer. Bezoekers worden betoverd door het cluster van geplaveide voetgangersstraten, smalle steegjes en oude stenen gebouwen. In het centrum van de stad biedt een aangenaam schaduwrijk plein (de Plaza Ramon Llull) een uitnodigende plek voor bruisende terrasjes. Valldemossa is gezegend met een spectaculaire ligging tussen het Tramuntana-gebergte en de Middellandse Zee. De weelderige terrasvormige heuvels rondom het dorp leiden naar stranden en baaien.

Activiteiten en recreatie

Mallorca biedt een breed scala aan recreatieve activiteiten voor alle leeftijden en interesses. Van watersporten zoals zeilen, snorkelen en duiken tot golfen, wandelen, fietsen en paardrijden, er is voor elk wat wils. Daarnaast zijn er pretparken, waterparken en boottochten om van te genieten.

Gastronomie

De Mallorcaanse keuken is heerlijk en divers. Van verse zeevruchten en traditionele gerechten zoals paella en sobrasada (worst) tot heerlijke lokale wijnen, het eiland biedt een culinair avontuur voor fijnproevers. Geniet van lokale specialiteiten zoals, ensaimada (zoet gebak) en tumbet (groentestoofpot). Verken de traditionele markten en proef verse producten zoals olijven, kaas en vis.

Ensaimadas
Ensaimadas

Prachtige accommodaties en hotels op Mallorca

Mallorca biedt vele mooie, eenvoudig, super de luxe villa’s, hotels en vakantiehuizen aan.

Voor iedereen is er dus een perfect overnachting te vinden. Kijk naar jouw keuze en boek voor een onvergetelijke vakantie.

.

Geschikt voor: Kinderen (0-6)Kinderen (7 -14)Jongeren (15 - 21)VolwassenenSeniorenFamilieGroepenIndividueel



Wanneer

vr 9 juni t/m zo 31 december 2023






Droomvakantie Toscane 336x280


Booking.com