TENTOONSTELLING ‘MOOI IN DE PLOOI’
Els Lemkes – Hellen van Rees – Sofie van den Hof
8 april – 15 juli 2018

Een tentoonstelling die zowel ambachtelijke als eigentijdse textiel samenbrengt. Er wordt gespeeld met stof, kleur en ontwerp.

Els Lemkes is opgeleid aan de Amsterdamse Academie voor Beeldende Vorming en gaf ruim 25 jaar onderwijs in de beeldende kunstvakken. Voor haar werk zijn plooien schering en inslag. Zij werkt vanuit het linnen weefsel via plooi en rafel naar ritme en structuur, wat een grafische indruk wekt. Het oude handgeweven linnen verdient in haar ogen veel respect. Enerzijds probeert ze het verhaal van dit antieke materiaal tot z’n recht te laten komen. Anderzijds geeft ze hier middels plooien, stikken, spannen en soms kleuren of scheuren een nieuwe vorm aan.

De tentoonstelling wordt aangevuld met werk van de gerenommeerde modeontwerpster Hellen van Rees en het aankomend jonge talent Sofie van den Hof. Vanzelfsprekend ligt ook hierin de nadruk op plooien.

Hellen is afgestudeerd aan ArtEZ in Arnhem en Central Saint Martins in Londen. Zij heeft internationale bekendheid gekregen nadat ze werd geselecteerd voor diverse prijzen en Lady Gaga een outfit van haar droeg.
Haar werk kenmerkt zich door innovatieve, handgemaakte materialen, en draagbare silhouetten.

Sofie ronde haar opleiding af aan het AMFI (Amsterdam Fashion Institute). Volgens haar is mode ook een vorm van entertainment. Zij combineert het vakmanschap met een persoonlijk verhaal naar mode.

Museum Bussemakerhuis – Ennekerdijk 11 – Borne
www.bussemakerhuis.nl

Geschikt voor: Kinderen (7 -14)Jongeren (15 - 21)VolwassenenSeniorenFamilieGroepenIndividueel
Faciliteiten: EetgelegenheidParkeergelegenheidWanneer

zo 8 april t/m zo 15 juli 2018

Openingstijden

Geopend van dinsdag t/m zondag, 13.30 – 17.00 uur

Prijzen

Kinderen t/m 12 jaar en museumkaarthouders hebben gratis toegang.

Locatie

Museum Bussemakerhuis
Ennekerdijk 11
7622 ED Borne

Contact

+31742669636


Booking.com
Het Laatste Tafeltje