Van 28 oktober t/m 30 november is in B.E.K. Gallery, Golstraat 7 in Deventer de expositie ‘Verstilling’, een duo-expositie met beelden van Giel Clijsters en schilderijen en monotypes van Simone Stawicki, te zien.

Zowel het beeldhouwwerk van de Hilversumse Giel Clijsters als de schilderijen van de Huizer Simone Stawicki geven in stilte een eigen visie van de wereld om ons heen. Als een momentopname nemen zij de kijker mee in hun visie. De albasten, serpentijnen en marmeren beelden van Giel Clijsters laten de kijker wegdromen. De kleurrijke schilderijen van Simone Stawicki zijn een verstild moment van deze tijd. Zowel in het beeldhouwwerk als de schilderijen, is licht een belangrijk aspect. Beiden omarmen het licht en gebruiken het om uitdrukking te geven aan hetgeen zij willen zeggen. De manier waarop het licht schijnt door de beelden, geeft het beeld iets magisch. In de ene reeks schilderijen zie je hoe het licht speelt met het landschap terwijl in andere schilderijen het licht van de GSM schijnt als een ‘heilig’ licht. De grote doeken van Stawicki nemen je mee in haar gedachtenwereld. De combinatie van de twee disciplines versterken elkaar juist ondanks dat het geheel verschillend is.
Beide kunstenaars hebben al heel wat exposities op hun naam staan in zowel binnen- als buitenland. Beide kunstenaars verstaan hun vak ook als ambacht. Zij tonen meer dan een ambacht, ze tonen een visie. Kortom, een heel boeiende expositie die zeker de moeite waard is om te bekijken en neem daar ook rustig de tijd voor. In deze drukke tijd is verstilling een verademing. Natuurlijk is al het werk ook te koop, wellicht een origineel en bijzonder kado voor de komende feestdagen.
De expositie ‘Verstilling’ is te bekijken op donderdagen, vrijdagen en zaterdagen van 12.00 uur t/m 16.00 uur bij B.E.K. Gallery, Golstraat 7 in Deventer. De feestelijke opening is op zaterdag 28 oktober om 14.00 uur en je kunt dan de kunstenaars ontmoeten en met hen spreken over het werk onder het genot van een drankje. Iedereen is van harte welkom.

Geschikt voor: VolwassenenWanneer

za 28 oktober t/m do 30 november 2017

Openingstijden

donderdagen, vrijdagen en zaterdagen van 12.00 uur t/m 16.00 uur

Locatie

B.E.K. Gallery
Golstraat 7
7411 BN Deventer


Booking.com
Het Laatste Tafeltje