Leer alles over de Nederlandse maritieme historie en het leven aan de Zuiderzee. Via DagjeuitPagina.nl kun je entree tickets bestellen met een korting van wel 20% van €17,= voor slechts €13,60.

Het Zuiderzeemuseum:

Het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen eert de geschiedenis en cultuur van de Zuiderzeeregio, het deel van de Nederlandse kustlijn dat bij de bouw van de Afsluitdijk werd gescheiden van de Noordzee. Bekijk hoe dit deel van Nederland er ooit uitzag! Hijs de zeilen voor een tocht door de Nederlandse maritieme geschiedenis. Het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen vertelt de verhalen en deelt de cultuur van bewoners die ooit leefden aan de kust van de Zuiderzee. Er zijn binnen- en buitenexposities, dus je loopt letterlijk door een stukje geschiedenis!

In 1932 besloot de Nederlandse regering tot de bouw van de Afsluitdijk. Hierdoor werd de Zuiderzee-regio van de Noordzee gescheiden en ontstonden er autonome wateren: het IJsselmeer en de Waddenzee. Dit befaamde museum zoomt in op het leven van voor die tijd en bewaart daarmee een uniek stukje Nederlandse geschiedenis.

In het binnenmuseum kun je originele en nagebouwde 17e-eeuwse gebouwen bekijken, allen volgepakt met bijzondere voorwerpen, kostuums en interactieve tentoonstellingen. Mis vooral de schepen niet – je vindt hier onder andere gerestaureerde vissersboten en plezierschepen uit het verleden.

In de zomer is ook het buitenmuseum de moeite waard. Bekijk hier de recreatie van een traditioneel dorpje, compleet met authentieke kerk, visserswinkel, windmolen, apotheek, huisjes én acteurs die in ouderwetse klederdracht haring roken, hun visnetten repareren of andere bezigheden verrichten. En dat willen ze jou ook leren!

Hoogtepunten
  • Leer alles over de geschiedenis en cultuur van de authentieke Zuiderzeeregio
  • Wandel door 17e-eeuwse gebouwen in het binnenmuseum en bekijk prachtig gerestaureerde vissersschepen en plezierschepen
  • In de zomer kun je ook het buitenmuseum bezoeken. Hier vind je een recreatie van een traditioneel Nederlands vissersdorpje met originele gebouwen en acteurs in klederdracht uit vervlogen tijden

Ticket
 Smartphonetickets toegestaan
 Tickets direct geleverd
Instructies
  • Laat je smartphoneticket bij de ingang scannen
  • Kom je met de auto? Neem de ingang ‘Entreepaviljoen’. Met de trein? Ga naar het VVV. Met de fiets? Neem de ‘Stadsingang’
Annulering

Annulering is mogelijk tot 24 uur voor je bezoekdatum.

Klik hier om je tickets te boeken.

 

Geschikt voor: Kinderen (0-6)Kinderen (7 -14)Jongeren (15 - 21)VolwassenenSeniorenFamilieGroepenIndividueel
Faciliteiten: EetgelegenheidParkeergelegenheidRolstoelvriendelijk



Wanneer

ma 15 januari t/m ma 9 juli 2018

Openingstijden

Dagelijks van 10:00 - 17:00 uur
Het buitenmuseum is geopend van april - oktober.

Prijs

€7,60
Van €8,= voor €7,60

Locatie

Zuiderzeemuseum
Wierdijk 12 - 22
1601 LA Enkhuizen






Droomvakantie Toscane 336x280


Booking.com