4Arts in Het Weefhuis in Zaandijk
Op 1, 2, 8 en 9 juli is in Het Weefhuis in Zaandijk de expositie van 4Arts 2017. Hier exposeren vier kunstenaars met elk een ander discipline. Elk keer verandert de samenstelling van de groep en deze keer toont 4Arts 2017 vier kunstenaars met een internationale bekendheid Edith van Eijden-Calis (keramiek), Martijn van der Blom (digigrafiek), Joek van Draanen (sculpturen van glas en brons) en Simone Stawicki (schilderijen en mixed media).
Al sinds 2008 organiseert 4Arts groepsexposities met 4 verschillende kunstdisciplines welke bij elke tentoonstelling van 4Arts verandert. Iets wat ooit startte als een jaarlijkse expositie met Pasen in Weesp is nu een landelijke tentoonstelling geworden, die georganiseerd wordt door Edith van Eijden-Calis en Simone Stawicki. Door de verschillende kunstvormen, de kwaliteit van het werk en de eigenzinnigheid, is 4Arts 2017 in Zaandijk een boeiende tentoonstelling en de moeite waard om te bezoeken.
Edith van Eijden-Calis maakt keramiek. In 1992 is zij voor het eerst met klei gaan werken naar aanleiding van een keramiektentoonstelling met werk van An Francois. Van haar heeft zij veel geleerd, vooral het werken zonder draaischijf. In haar atelier maakt zij vooral werk voor de raku- en naked raku techniek maar ook grote potten van aardewerk en/of steengoed. Zij deinst er niet voor terug om verschillende materialen in één kunstwerk te verwerken.
Martijn van der Blom is schilder, graficus en laat in deze expositie grote verleidelijke digiprints zien. Hij maakt deze grafiek op de large format printer. Net als bij zijn schilderijen bestaat zijn grafiek uit meerdere lagen. In zijn nieuwste werken maakt hij ook weer veel gebruik van de proefdrukpers. Hierdoor kan hij ook het spelen met letters en vormen verder doorvoeren. Het eindresultaat is een samensmelting van verschillende ideeën over de werkelijke ruimte en bedachte constructies en vormen. ‘Je weet nooit helemaal zeker waar je naar kijkt’.
Joek van Draanen toont krachtige, mystieke mensfiguren zonder gedetailleerde gezichten in bijna ondoorzichtig groen, melkachtig gematteerd glas, geruggensteund door een bronzen duplicaat dat ogenschijnlijk als een tweede persoonlijkheid uit het onderbewuste op het punt staat door te breken. Al zijn sculpturen zijn gemaakt van glas, meestal gecombineerd met brons. Als de kunstwerken tegen het licht worden gehouden, ontstaat er een andere sfeer: doorzichtiger, alsof zich een nieuwe wereld heeft geopenbaard. Een wereld achter de wereld die de wereld ervoor is geworden.
Het werk van Simone Stawicki bestaat voornamelijk uit schilderijen van acryl- of olieverf en gemengde technieken. Het fascinerende van haar werk is dat het kleurrijk is met het gebruik van zwart en wit, grote kleurvlakken en gevoelige lijnen, op deze manier zoekt ze naar harmonie door tegenstelling. Haar werk ‘Gedachten’ zijn doeken gemaakt met waterpistool en pastel in combinatie met gedichten. Het werk spreekt ze van ziel tot ziel, omdat kunst communicatie is in zijn meest directe vorm. Zij denkt na over God, de mens en maatschappij. De dingen die haar bezighouden zijn o.a. onrecht, liefde, vrouw zijn en het licht. “Kunst is visie,” is haar motto.
De kunstenaars van 4Arts 2017 genieten bekendheid in binnen– en buitenland. Door de verschillende kunstvormen en de kwaliteit van het werk is het geheel een boeiende tentoonstelling en de moeite waard om te bezoeken.
De feestelijke officiële opening is op zaterdag 1 juli om 15.00 uur en zal geopend worden door performer, kunstenaar en de dorpsdichter van Bussum, Gaston Bannier. Hij zal voordragen uit eigen werk. Zijn gedichtenbundels zijn deze dag ook te koop. Onder het genot van een hapje en een drankje en de muziek van Nico & Jeffry, kunt u de werken van 4Arts bekijken en de kunstenaars zelf spreken. Iedereen is welkom op deze opening.
De openingstijden van de expositie 4Arts 2017 zijn zaterdag 1 juli, zondag 2 juli, zaterdag 8 juli en zondag 9 juli van 11.00 uur tot 17.00 uur
De expositie 4Arts 2017 is te bezichtigen in Het Weefhuis, Lagedijk 39 in Zaandijk. Meer informatie vindt u op de site www.4arts.eu

Geschikt voor: Jongeren (15 - 21)VolwassenenSeniorenFamilieGroepenIndividueelWanneer

Openingstijden

zaterdag 1 juli, zondag 2 juli, zaterdag 8 juli en zondag 9 juli van 11.00 uur tot 17.00 uur

Prijs

gratis

Locatie

Het Weefhuis
Lagedijk 39
1544 BB Zaandijk


Booking.com