In het Paasweekend is in de Synagoge in Weesp de jaarlijkse expositie 4Arts 2017. Hier exposeren vier kunstenaars met elk een ander discipline. Elk jaar verandert de samenstelling van de groep en dit jaar toont 4Arts 2017 vier kunstenaars met een inetrnationale bekendheid. Dit zijn Edith van Eijden-Calis (keramiek), Roderique “Dracorubio” Arisiaman (fotografie), Michiel Linders (beelden) en Simone Stawicki (schilderijen, mixed media).
In 2008 startte keramiste Edith van Eijden-Calis met een Paas-expositie in de Synagoge van Weesp. Inmiddels is dit een terugkerend evenement geworden. Elk jaar benadert Edith kunstenaars van verschillende disciplines om samen 4Arts te vormen en deze negende editie 4Arts 2017 heeft zij wel een heel bijzondere expositie samengesteld.
Edith van Eijden-Calis maakt keramiek. Haar specialiteit is raku en naked-raku keramiek, waarin zij haar eigen werkwijze en vormgeving heeft gevonden. De afwerking van haar werkstukken met behulp van de raku glazuurbrandtechniek geeft een verrassend, niet geheel voorspelbaar resultaat. Zij deinst niet terug om verschillende materialen in één kunstwerk te verwerken. Haar werk is zowel abstract als figuratief en heeft soms een knipoogje.
Roderique “Dracorubio” Arisiaman is een verhalenverteller en beeldmaker. Het werk dat 4Arts 2017 toont, is zijn fotografie en beeldbewerkingen. Dracorubio haalt inspiratie uit verschillende bronnen zoals boeken, films, musea, muziek, mythologie, pop culture, en natuurlijk zijn eigen levendige fantasie, de manier waarop hij naar dingen kijkt. Met een achtergrond in animatie en 3D visuele effecten creëert hij in Photoshop de meest bizarre en onwereldse creaties die je doen lachen, nadenken en huiveren.
Beeldhouwer Michiel Linders zoekt naar een balans, naar evenwicht. Hij maakt beelden in brons, steen (albast, serpentijn) en aluminiumcement. Hij experimenteert met materialen en technieken, probeert zijn grenzen te verleggen. In zijn recentere werk zoekt hij steeds meer naar abstractie. “Met mijn vingertoppen en met mijn ogen tast ik als het ware elk werk in wording af. Net zo lang tot er een rust ontstaat, in de vorm, in de structuur,” zegt hij zelf.
Het werk van Simone Stawicki bestaat voornamelijk uit schilderijen van acryl- of olieverf, maar ook monotypes en gemengde technieken. Haar werk kenmerkt zich door haar bijzondere kleurgebruik en het laten samensmelten van onderwerp en ruimte om de essentie van hetgeen zij wil zeggen te accentueren.
De kunstenaars van 4Arts 2017 genieten bekendheid in binnen– en buitenland. Door de verschillende kunstvormen en de kwaliteit van het werk is het geheel een boeiende tentoonstelling en de moeite waard om tijdens het Paasweekend te bezoeken.
De feestelijke officiële opening is op zaterdag 15 april om 15.00 uur en zal geopend worden door journalist/auteur Antoon Bruggeling met een muzikale omlijsting van TIEZ!. Onder het genot van een hapje en een drankje kunt u de werken van 4Arts 2017 bekijken en de kunstenaars zelf spreken. Iedereen is welkom op deze opening.
De openingstijden van de expositie 4Arts 2017 zijn zaterdag 15 april van 13.00 uur tot 18.00 uur, zondag 16 april van 11.00 uur tot 17.00 uur en maandag 17 april van 11.00 uur tot 17.00 uur.
De expositie 4Arts 2017 is te bezichtigen in de Synagoge Weesp, Nieuwstraat 3, 1381 BB Weesp. Meer informatie vindt u op de site www.4arts.eu

Geschikt voor: Volwassenen
Faciliteiten: ParkeergelegenheidRolstoelvriendelijk



Wanneer

Openingstijden

zaterdag 15 april van 13.00 uur tot 18.00 uur,
zondag 16 april van 11.00 uur tot 17.00 uur,
maandag 17 april van 11.00 uur tot 17.00 uur.

Locatie

Nieuwstraat 3
1381BB Weesp






Droomvakantie Toscane 336x280


Booking.com