56% Korting!

Bezoek het Zuiderzee Museum in Enkhuizen en leer alles over de geschiedenis van maritiem Nederland en hoe men vroeger leefde en werkte aan en op de Zuiderzee. Tickets kun je boeken bij dagjeuitpagina.nl met 56% korting van €16,= voor slechts €7,=.

Klik hier om je entree tickets voor het Zuiderzee Museum te bestellen.

Zuiderzeemuseum Enkhuizen:

Het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen bestaat feitelijk uit twee delen. Een binnen museum en een buiten museum. Het buiten museum is een dorp is waar je doorheen kunt wandelen.In dit het binnen museum kun je originele en nagebouwde gebouwen uit de 17een 18eeeuw bekijken. In die gebouwen worden allerlei items uit die tijd tentoon gesteld zoals kleding, maritieme voorwerpen en interactieve tentoonstellingen. In het buiten museum kun je authentieke dorpse gebouwen bekijken zoals, een windmolen, een apotheek, visserswinkel en karakteristieke huisjes. Acteurs bootsen het leven in die tijd na. Ze laten je onder andere zien hoe je paling kunt roken, visnetten moet boeten en dragen de klederdracht van de streek uit vroegere tijden. Het buiten museum is alleen tijdens de voorjaars- en zomermaanden geopend. Dit jaar is het buiten museum vanaf 30 maart 2019 geopend.

Geschiedenis van de Zuiderzee regio:

De Zuiderzee hield in de jaren 30 van de vorige eeuw op te bestaan en werd door de afsluiting van de Afsluitdijk met de Waddenzee omgedoopt in IJsselmeer. In het Zuiderzee Museum vind je van alles terug uit de tijd van voor de afsluiting zoals authentieke gerestaureerde schepen

Tentoonstellingen:

In het Zuiderzee Museum zijn regelmatig interessante en leerzame tentoonstellingen te bekijken. Op dit moment is er een tentoonstelling te bewonderen genaamd “Mooi samen”. Dat is een foto tentoonstelling rondom het verenigingsleven rond de voormalige Zuiderzee.

Wist je dat:

Wist je dat het Zuiderzee Museum al sinds 1948 bestaat? En dat het museum recentelijk de zilveren award heeft gekregen voor het “leukste uitje” van Noord Holland.

Escape room:

Een leuk event voor de hele familie is de escape room in het museum. Als er een overstroming dreigt kun je aan de overstroming ontkomen door de juiste informatie te verzamelen en de vragen en opdrachten op te lossen.

Klik hier om je entree tickets voor het Zuiderzee Museum te bestellen.

Bekijk deze aanbieding
Geschikt voor: Kinderen (0-6)Kinderen (7 -14)Jongeren (15 - 21)VolwassenenSeniorenFamilieGroepenIndividueel
Faciliteiten: EetgelegenheidParkeergelegenheidRolstoelvriendelijkWanneer

vr 15 t/m vr 29 maart 2019

Openingstijden

Binnenmuseum:
Dagelijks van 10.00 - 17.00 uur

Buitenmuseum:
Is dagelijks geopend vanaf zaterdag 30 maart van 10.00 - 17.00 uur

Prijzen

Van €16,= voor slechts €7,=

Locatie

Zuiderzee Museum
Wierdijk 12 - 22
1601 LA Enkhuizen
Meer informatie / boeken


Booking.com
Het Laatste Tafeltje