Leer alles over diamanten!

Bezoek het Diamant Museum in Amsterdam en kom van alles te weten over diamanten. Boek je tickets bij dagjeuitpagina.nl voor slechts €10,=, voor het enige museum over diamanten van Europa en verbaas je over deze blinkende verzameling.

Diamant Museum Amsterdam:

Het diamant museum verteld het verhaal over het hardste materiaal ter wereld, de diamant. Dit verhaal begint bij de oorsprong, ongeveer 3 miljard jaar geleden. En komt vanaf een diepte van zo’n 200 kilometer onder de grond, en gaat tot en met de blinkende ring aan je vinger. Hier vind je alle informatie over de fascinerende en mystieke wereld van de diamanten. Verder vind je in het museum een bijzonder grote collectie diamanten en diamanten voorwerpen.

Klik hier om je entree tickets voor het Diamant Museum Amsterdam te bestellen.

De collectie:

De collectie van het Diamant Museum omvat spraakmakende en wereldberoemde meesterwerken, zoals de Katana, een Japans zwaard, ingelegd met diamanten en robijnen, de Rembrandt diamant en het indrukwekkende kunstwerk Ape Skull. Ook bezit het museum een indrukwekkende kronen collectie van over de hele wereld. En de afbeelding van een schedel ingelegd met diamanten.

Diamond Factory:

Je ticket geeft eveneens toegang tot de naast het Diamant Museum gelegen Diamond Factory. In deze diamant fabriek kun je echte diamant slijpers aan het werk zien. In het museum kun je alles te weten komen over nep diamanten en leer je het verschil te zien tussen echte en nep diamanten.

Wist je dat?

Wist je dat het diamant museum in 2007 is opgericht en dat er meer dan 75.000 bezoekers per jaar het museum bezoeken. De oprichter van het museum, de heer Ben Meier, was zelf een bekend diamant slijper en kon zelfs leden van de Koninklijke familie tot zijn klantenkring rekenen.

Hoe kom je er:

Het museum is erg makkelijk bereikbaar en nog makkelijker te vinden. Het museum ligt namelijk vlakbij het Van Gogh museum aan het Museumplein en op ongeveer 5 minuten van het Rijksmuseum, in het centrum van Amsterdam.

Klik hier om je entree tickets voor het Diamant Museum Amsterdam te bestellen.

Bekijk deze aanbieding
Geschikt voor: Kinderen (7 -14)Jongeren (15 - 21)VolwassenenSeniorenFamilieGroepenIndividueel
Faciliteiten: ParkeergelegenheidRolstoelvriendelijkWanneer

wo 6 maart t/m do 5 september 2019

Openingstijden

Dagelijks
09.00 - 17.00 uur

Prijzen

€10,=

Locatie

Diamant Museum
Paulus Potterstraat 2
1071 CZ Amsterdam
Meer informatie / boeken


Booking.com
Het Laatste Tafeltje