50% Korting!


Bezoek het Diamant Museum in Amsterdam en kom van alles te weten over diamanten. Boek je tickets via DagjeuitPagina.nl voor slechts 4,99. En met een korting van wel 50%. Dit is het enige museum over diamanten binnen Europa. Verbaas jezelf ook eens over deze blinkende verzameling.

Klik ook hier om je entree tickets voor het Diamant Museum Amsterdam te bestellen.

Diamant Museum Amsterdam:

Dit bijzondere museum verteld het verhaal over het hardste materiaal ter wereld, de diamant. Dit verhaal begint bij de oorsprong, ongeveer 3 miljard jaar geleden. Het komt vanaf een diepte van zo’n 200 kilometer onder de grond. En gaat door tot en met de blinkende ring aan je vinger. Hier vind je namelijk alle informatie over de fascinerende en mystieke wereld van de diamanten. Verder vind je in het museum een bijzonder grote collectie diamanten, evenals diamanten voorwerpen.

Kronen collectie in het Diamant Museum in Amsterdam

De collectie van het Diamant Museum:

De collectie van het museum omvat spraakmakende en wereldberoemde meesterwerken. Zoals bijvoorbeeld de Katana, een Japans zwaard, ingelegd met diamanten en robijnen. Maar ook de Rembrandt diamant en het indrukwekkende kunstwerk Ape Skull. Verder bezit het museum een indrukwekkende kronen collectie van over de hele wereld. En de afbeelding van een schedel ingelegd met diamanten.

Ook bizarre voorwerpen vind je in het Diamant Museum

Diamond Factory:

Je ticket geeft ook toegang tot de naast het museum gelegen Diamond Factory. In deze diamant fabriek kun je echte diamant slijpers aan het werk zien. In het museum kun je bijvoorbeeld van alles te weten komen over nep diamanten. Ook leer je het verschil te zien tussen echte en nep diamanten.

Wist je dat?

Wist je dat het museum in 2007 is opgericht en dat er meer dan 75.000 bezoekers per jaar het museum bezoeken. De oprichter van het museum, de heer Ben Meier, was zelf ook een bekend diamant slijper. En hij kon zelfs leden van de Koninklijke familie tot zijn klantenkring rekenen.

Prachtige diamant collectie in het Diamant Museum

Hoe kom je er:

Het museum is erg makkelijk bereikbaar en nog makkelijker te vinden. Het museum ligt namelijk vlakbij het Van Gogh museum aan het Museumplein. En op ongeveer 5 minuten van het Rijksmuseum, in het centrum van Amsterdam.

Klik ook hier om je entree tickets voor het Diamant Museum Amsterdam te bestellen.

Waar anderen naar keken:

Andere bezoekers van DagjeuitPagina.nl keken onder andere ook naar of waren geïnteresseerd in Ripley’s Believe It or Not in Amsterdam, Madame Tussauds in Amsterdam en Body Worlds in Amsterdam.

Bekijk deze aanbieding
Geschikt voor: Kinderen (7 -14)Jongeren (15 - 21)VolwassenenSeniorenFamilieGroepenIndividueel
Faciliteiten: ParkeergelegenheidRolstoelvriendelijkWanneer

wo 8 juli t/m wo 31 maart 2021

Openingstijden

Dagelijks
09.00 - 17.00 uur

Prijs

4,99
Van 10,00 voor slechts 4,99
13 tot en met 17 jaar oud 3,75
personen met een 65+ pas of studentenkaart 3,75

Locatie

Diamant Museum
Paulus Potterstraat 2
1071 CZ Amsterdam
Meer informatie / boeken


Booking.com